Zdravim vsechny.
Nedavno jsem menil chladic na procesoru (sempron 3400+). Puvodne na nem byl chladic boxovany(origos k procesoru).
Cely chladic jsem zcela uvolnil, ale on porad drzel a drzel. Jak jsem postupne zvysoval uroven pouzite sily, dopadlo to tak, ze jsem s chladicem vyrval z patice i procesor. Uvolnil se cely ten aparat (packa, ktera procesor drzi) a procesor zustal na chladici prilepeny. Nakonec jsem se do toho musel pustit dost morbidni metodou sroubovaku a kladiva, fakt se to jinak nehlo. Nakonec vse dopadlo dobre. Procesor je ok.
Nicmene, bych se v budoucnu tohoto rad vyvaroval. Nepripada mi moc stastne "mlatit do procesoru kladivem".
Rad bych vedel, jak tomu predejit, jakou pastu pouzit nebo tak neco.
Dekuji
prilepeny procesor
prilepeny procesor
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
Re: prilepeny procesor
melo by to byt teplovodivou pastou (nebo se mylim ?? )
koupil sem si procak dal sem ho ale pak sem potreboval neco zkontrolovat a stalo se mi to samy ale nejak se mi to podarilo vyndat a procak zustal prilepenej na chladici, tak sem to chtel odlepit a procak mi vylit z ruky a bum na zem (nastesti asi z 10cm )
pak sem koupil novou pastu a slo to odlepit ok
ta pasta stoji cca 60-120
koupil sem si procak dal sem ho ale pak sem potreboval neco zkontrolovat a stalo se mi to samy ale nejak se mi to podarilo vyndat a procak zustal prilepenej na chladici, tak sem to chtel odlepit a procak mi vylit z ruky a bum na zem (nastesti asi z 10cm )
pak sem koupil novou pastu a slo to odlepit ok
ta pasta stoji cca 60-120

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Známému se to stalo též, prý se pokoušel vyčistit PC a vytrhnul s chladičem i CPU, museli (to už si mě na to zavolal) jsme odříznout procesor nožem...
Kupovaná stříbrná pasta tyhle problémy nedělá, přilepí se jen originální "žvejkačka" co je na chladiči...
Kupovaná stříbrná pasta tyhle problémy nedělá, přilepí se jen originální "žvejkačka" co je na chladiči...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ten tvůj článek je jako horor,ale vůbec se nesměju,též se mi stala podobná věc,dával jsem nového freezera 7 místo boxu a jak jsem se nemohl dočkat pustil jsem se do výměny sám(nikdy jsem to nedělal)a měl jsem přitom počkat na bráchu,kterej v tom umí chodit.Takže jsem ani nesundaval desku,odklikal spony a to samé,chladič jak přibitej a že jsem měl strach to odtrhnout,použil jsem docela dost velkou sílu,ale nakonec povolil hajzlík jeden,fakt jako přibitej,nevím jestli to někomu pomůže,ale pamatuji si jak jsem ho rval,tak jsem se rukou zapíral o case a uvolňoval jsem víc a víc síly,ruku jsem použil jako páku(byla opřená)tudíž jsem měl kontrolu nad silou,kterou jsem používal.Nebyl kontakt: jen ruka-chladič,ale ruka-skříň-chladič.snad to někdo pochopíte.Hodně štěstí s odlepováním.
Bylo to u cpu od intelu

Bylo to u cpu od intelu

Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 19 říj 2007 07:33, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler
U toho chladice co sem ted kupoval, byla pridana pasta v tube... tak doufam ,ze ta bude lepsi. Priste az budu mit box, tak to z toho asi setru a dam tam kupovanou pastu. Jako asi to v nejblizsi dobe sundavat nebudu, ale preci jen je dobre se pripravit 

...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
Také jsem měnil procesor (box). Spustil jsem skenování antivirem, abych procesor vytížil. Odpojil jsem větrák a počkal až teplota stoupne. Při 55°C jsem počítač vypnul a zkusil sundat chladič. Při použití síly se chladič odtrhnul, ale přesto byl procesor napůl vytažený z patice. Nejspíš by to chtělo zahřát mnohem víc. Každopádně to, že jsem nemusel použít "kladivo", svědčí o tom, že zahřátí funguje.
AMD Athlon 64 3200+; Asus K8V-XE; 512MB DDR 400MHz; Asus N6200TC128; Seagate Barracuda 320GB+80GB; Asus DRW-1608P2S; Lite-On SHD-16P1S; 350W
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U mého případu to byl Intel P4, má mnohem větší plochu než AMD Athlon.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 3687
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
13 led 2025 11:22