zdravim vsetkych,
vsimol som si ze podobne problemy sa tu uz riesili, ale naozaj neviem, ktore sa tykaju mojho pripadu.. (preto sa vopred ospravedlnujem ak zakladam zbytocny prispevok)
po niekolkych minutach prace vo windowse mi vypne obrazovka a nasledne sa znova zapne pricom pc bezi dalej, ked sa toto zopakuje asi 6 krat tak sa pre zmenu restartuje cely komp.. kedze na grafike (geforce6600) mam uplne novy chladic a pocitac je komplet vycisteny od prachu, neviem cim to moze byt..
ci to je grafika, zdroj (to mi pripada najpravdepodobnejsie), hdd alebo procesor.. viem len, ze ked pouzivam integrovanu VGA tak jednoducha praca s pc ide bez problemov (samozrejme nie hry atd)
ps. ak by to bol zdroj, bude stacit novy 350W (fotron)? (dva hdd, geforce6600, niekolkéo chladicov..)
restart vo windowse
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pro jistotu při vypnutém počítači zkontroluj, zda GK sedí dobře ve slotu. Usadil jsi dobře chladič na chip i s teplovodní pastou? Vypadá to, jako přehřívání GK, podle toho popisu. Případně si sáhni při otevřené bočnici na chladič GK, jakou má teplotu. Nezapomenul jsi připojit dodatečné napájení GK?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
grafika sedi dobre, aj chladic na nej je namontovany (podla vsetkeho) spravne, konkretne je to tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45463 (arctic cooling accelero S2), je sice pasivny ale karta je na dotyk menej horuca ako predtym (no idem kupit pridavne chladenie k tomuto chladicu), oproti tomu je harddisk dost horuci (aj na ten by som chcel kupit chladic), no ked som komplet vycistil PC a namontoval ten novy chladic na grafiku, vsetko fungovalo bez problemov asi 10 dni, potom mi zrazu zacal blbnut pri obycajnom windowse a hru naopak tahal dost dlho a semtam sa len prepol do windowsu a potom hra isla znova nejakych 30 ci 40 minut (najnovsie mi uz blbne aj v hrach, cudne farby, polovica obrazovky hneda...), no vo windowse pri minimalnej aktivite blbne ovela viac..
moja nVidia geForce6600 PCI-E nema dodatocne napajanie, nejde z nej ziadny kablik nikam, je len zapojena v slote
moja nVidia geForce6600 PCI-E nema dodatocne napajanie, nejde z nej ziadny kablik nikam, je len zapojena v slote
len ma tak este napadlo, v speedfane mi jedna teplota ukazuje 61 stupnov, ale nie je to grafika, pretoze grafika (je chladnejsia ako hdd a tem ma podla speedfanu 50stupnov) nie az tak horuca, nie je to procesor? nerobi problem to? pretoze kedysi som mal problemy typu:
vyuzitie CPU v programe guitarPro na 98%, kto pozna GP tak vie ze je to dost cudne, normalne sa vyuziva v GP procesor tak na 30%
vyuzitie CPU v programe guitarPro na 98%, kto pozna GP tak vie ze je to dost cudne, normalne sa vyuziva v GP procesor tak na 30%
cpu intel P4 3.0 GHrz - 512MB ram - hdd maxtor 160GB ata + hdd maxtor 160GB sata - nVidia geForce6600 (sucks for now.. alebo aj nie..) - asRock 775dual-915GL - zdroj 225W (HA HA HA !!) ...
pc bezalo celu noc, teraz som sa vratil a obrazovka rozmazana, musel som stiahnut kontrast a brightness na polovicu aby sa na to dalo pozerat..
vistu nemam, take adrenalinove sporty nepestujem, ale mam pocit ze to asi bude zdrojom kedze som pred chvilou zistil ze je 225W.. sa divim ze mi to vobec tak dlho islo..
prosim poradte mi nejaky zdroj okolo 1000Kč asi 400W aby mi utiahol 2 hdd, dvd, dosku a niekolko chladicov (a v buducnosti aj lepsiu grafiku) a zhanam aj nejake chladenie na hard-disk, dakujem

vistu nemam, take adrenalinove sporty nepestujem, ale mam pocit ze to asi bude zdrojom kedze som pred chvilou zistil ze je 225W.. sa divim ze mi to vobec tak dlho islo..
prosim poradte mi nejaky zdroj okolo 1000Kč asi 400W aby mi utiahol 2 hdd, dvd, dosku a niekolko chladicov (a v buducnosti aj lepsiu grafiku) a zhanam aj nejake chladenie na hard-disk, dakujem

cpu intel P4 3.0 GHrz - 512MB ram - hdd maxtor 160GB ata + hdd maxtor 160GB sata - nVidia geForce6600 (sucks for now.. alebo aj nie..) - asRock 775dual-915GL - zdroj 225W (HA HA HA !!) ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2236
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4312
-
od Sipsisipi
Zobrazit poslední příspěvek
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”