Měl bych tady takový problém a nevím co s ním, snad se najde člověk který pomůže:
Mám pc asus k8n-e deluxe, 64 3200+, gf 7600 gs, zkl.deska mi nevím proč nebere staré paměti, 2x256 ddr 333mhz, z nějakého důvodu mi nebere obě najednou ale pouze jednu z nich tudíž počítač spustím jen s jednou ram, když mám zapojené obě tak se počítač před uvítací obrazovkou win. zasekne, mám čistě černý obraz a dál se nestane nic, proto jsem koupil novou, 1gb ddr 400, jenže při jejím zapojení a při zapnutí pc systém najede pouze k načítací obrazovce win. xp pro, než se stačí něco ukázat počítač se restartuje a tak to jde pořád dokola,ale když dám zase zpátky jednu 256ku tak funguje, už opravdu nevím co s tím, děkuju za rady
Problém s ram- restart windows: vyřešeno Vyřešeno
Problém s ram- restart windows: vyřešeno Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Ingi dne 21 říj 2007 01:17, celkem upraveno 1 x.
Athlon 64 3200+ 2,2 ghz, 7600 Gainward golden sample 520/1520, 1gb ram Zeppelin, Asus K8N-e deluxe, hitachi deskstar 160gb, soundblaster audigi live, 350w EC
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, vítám tě tu na PC-HELP.
Zkus se podívat do manuálu k zákl. desce na doporučené osazení pamětí.
Možná by pomohlo po výměně pamětí resetovat CMOS.
Zkus se podívat do manuálu k zákl. desce na doporučené osazení pamětí.
Možná by pomohlo po výměně pamětí resetovat CMOS.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tady nelze napsat úplně jednotný návod-budeš se muset podívat do manuálu k základní desce.Hledej buď tlačítko, nebo můstkovou propojku (,,jumper"), která má funkci Clear CMOS nebo tak nějak se to bude jmenovat.
U tlačítka je třeba stisk na pár sekund.U můstkové propojky ji bude potřeba vyndat a dát na pár sekund do jiné pozice a pak ji zase vrátit na původní místo.
Nebo je tu ještě jeden způsob:Po startu vlézt do BIOSu (nejčastěji mačkat Delete) a tam najít položku Reset to default. (nebo podobného názvu)
Někteří doporučují vyndat na pár sekund baterku, ale to bych považoval až za nejzazší řešení, protože je to docela nebezpečné.
U tlačítka je třeba stisk na pár sekund.U můstkové propojky ji bude potřeba vyndat a dát na pár sekund do jiné pozice a pak ji zase vrátit na původní místo.

Nebo je tu ještě jeden způsob:Po startu vlézt do BIOSu (nejčastěji mačkat Delete) a tam najít položku Reset to default. (nebo podobného názvu)
Někteří doporučují vyndat na pár sekund baterku, ale to bych považoval až za nejzazší řešení, protože je to docela nebezpečné.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
jasně vyzkouším:) jen prostě nechápu čím to může být, ramky nejspíš vadné nebudou, jsou včera kupované a kdyby byla vadná deska tak mi nejede ani ta 256ka, zdrojem to taky nebude, napadl mě update biosu přes EZ flash ale nějak si nejsem jistý že to pomůže, desku s procesorem mám od středy.
Athlon 64 3200+ 2,2 ghz, 7600 Gainward golden sample 520/1520, 1gb ram Zeppelin, Asus K8N-e deluxe, hitachi deskstar 160gb, soundblaster audigi live, 350w EC
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Update je až poslední možnost, raději opravdu vyzkoušej nejprve reset po nainstalování ramek.
Při update BIOSu nemáš nikdy zaručený výsledek, ani přežití BIOSu!!!(pak přichází v úvahu jen odborný servis)
Při update BIOSu nemáš nikdy zaručený výsledek, ani přežití BIOSu!!!(pak přichází v úvahu jen odborný servis)
takže reset cmos nepomáhá, ram sice najedou, windows se začnou načítat ale před spuštěním windows se počítač restartuje a pak už je to ten samý scénář pokaždé pře nahrávací obrazovkou restart 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji mrknout do manuálu na osazování pamětí do jednotlivých slotů, případně upravit podle manuálu. Pokud zde není chyba doporučuji paměti otestovat programem Memtest. Dále se podívat na nastavení časování pamětí v Biosu, co tam máš nastaveno a případně upravit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2256
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
- 6
- 7868
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4347
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 2
- 5569
-
od HelFix