nedostačující výkon PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
cyty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

nedostačující výkon PC

Příspěvekod cyty » 30 led 2018 08:11

Ahoj,

PC:
CPU - AMD A4-4000
MB - Gigabyte F2A55M-S1
RAM: DDR3 - 2GB - Max Bandwidth PC3-10700 (667 MHz)
HDD netuším, ale místa je dost.
OS - Win XP

Problém: uživatel ho využívá na spuštění online rádia a hry online hry Forge of Empires. Náročnější procesy na PC neprobíhají. Před půl rokem až rokem vše běželo jak má, bohužel teď ani po vypnutí animací ve hře, neběží stabilně. Hra se seká, není hratelná. Taktéž se strašně dlouho načítají internetové stránky ať už v Google Chrome, nebo v Firefoxu. Chápu, jsou tam XP, které nejsou podporované, ale i tak věřím, že by to měli zvládnout.

Když se nic neděje, vytížení procesoru 56% a nejvíce bere Antivir MSE. Když se zapne Chrome/Firefox, vytížení skočí na 100% a to trvá než se stránka po 7-10s načte. Při zapnutí Forge of Empires vyskočí vytížení na 100% a je neustále 100%. Vše se seká a je pomalé. Vytížení RAM je pouze kolem 50%, i když je matoucí, že je tam třeba cca 1700/3700 a přitom by měl PC mít 2GB RAM a ne 4GB.

Myslíte, že je to vyloženě jen procesorem, tzn. koupit nějaký o něco lepší? I když jsem koukal, že není tak špatný, na to, na co se využívá.
Případně posílit RAM? Což se mi nezdá.
A nebo dle mě další možnost, upgrade na W7? i když jsem dodnes věřil, že ten PC pojede na XP lépe. Myslíte, že by to pomohlo?
A samozřejmě, i další nápad, případně dotaz, pokud byste potřebovali něco upřesnit, uvítám.


Sestava:
Intel Core i5-4460 + SilentiumPC Spartan PRO HE924
MSI GTX 960 GAMING 2G 2GB
GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Kingston SSDNow V300 - 120GB
Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED

Reklama
Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod Nimcek » 30 led 2018 08:29

dle mého názoru je problém následující: při nedostatku kapacity pamětí RAM, si windows začne tuto paměť rezervovat z pevného disku, jehož rychlost je mnoho, mnohonásobně pomalejší než samotná RAM paměť. Pokud máš možnost, zkus někde vypůjčit a vyzkoušet rozšíření.
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36015
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod petr22 » 30 led 2018 08:33

Dostupna pamet = RAM + virtualni pamet + VRAM.

Proto to ukazuje 3700 KB.

Problem je samozrejmne tech 56% zatizeni cpu.

Pokud tam navic nejsou XP SP2, lze vyuzit pouze jedno jadro.

Uživatelský avatar
cyty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod cyty » 30 led 2018 08:42

Nimcek: RAM určitě někde vyštrachám a vyzkouším :-) Děkuji
petr22: předpokládám, že by tam měl být SP2 ale s jistotou to neřeknu, zjistím! Pokud by tam nebyl, tak aktualizace na SP2 mohla pomoci, protože by to umožnilo fungovat oběma jádrům? :-) Pokud je tam SP2, tak tedy za mě, težko říct co s tím :/ Díky!
Sestava:
Intel Core i5-4460 + SilentiumPC Spartan PRO HE924
MSI GTX 960 GAMING 2G 2GB
GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Kingston SSDNow V300 - 120GB
Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED

Uživatelský avatar
cyty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod cyty » 01 úno 2018 11:46

Je tam SP3. Přidal jsem 2GB RAM a je to značně svižnější ale stále to není ono, Forge of Empires se stále seká, i když méně. Browsery nabíhají rychleji, stránky také. Včera tam zlobil svchost, tak jsem odstranil nějakou update složku, poté restartoval pc, nainstalovaly se nějaké aktualizace a jak říkám, bylo to v celku o něco svižnější.
Ještě nějaké nápady? Asi už nic moc co? Nejspíše, upgradovat procesor nebo ideálně celý pc, a dát tam Win7?
Dík
Sestava:
Intel Core i5-4460 + SilentiumPC Spartan PRO HE924
MSI GTX 960 GAMING 2G 2GB
GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Kingston SSDNow V300 - 120GB
Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36015
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod petr22 » 01 úno 2018 11:48

Ja bych zacal temi Windows 7.

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 693
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod cejny » 01 úno 2018 12:52

No ja bych zacal shanet jine cpu a doplnil ram aspon na 4gb (mas). Pak se da rici, ze to da ty win7 a dokonce win10, kterym bych se osobne vyhnul.

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp ... 4-4000+APU

Ja bych to nechtel ani na kancl, pokud by to bylo na mne. Na podobne stroje se cpe linux a min ram dle mne je aspon 3gb, idealne 4gb a da se na tom normalne delat, pokud nejsou naroky na extra soft co chce win.
Tohle asi nebude jeho pripad.

Vymena cpu to poresi, pokud ho sezenete za rozumnou https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... upport-cpu , kdy si vykon overite takto https://www.google.cz/search?client=ubu ... 5tRcAYzaIw

S tim ze bych podobne cpu nehonil na zakladnim chladici, ale sehnal neco jeteho s heatpipe a trosku vetsi. Jen si dejte pozor at tam vleze.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36015
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nedostačující výkon PC

Příspěvekod petr22 » 01 úno 2018 12:59

Zase bych to neprehanel - 1800 bodu je skore srovnatelne s Core Duo 8200.

A na tom jsem 6 let strihal video.

To musi Office zvladat levou zadni.

Problem je to ze neco zatezuje procesor aniz by byly spusteny aplikace coz rozhodne neni normalni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • CPU výkon
    od lunos » 07 lis 2018 18:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    285
    od xbs
    07 lis 2018 19:33
  • Výkon GK?
    od amirinda » 26 dub 2018 18:50 » v Problémy s hardwarem
    15
    825
    od amirinda
    29 dub 2018 11:14
  • Slabý výkon PC
    od user1234 » 08 pro 2018 15:41 » v Problémy s hardwarem
    6
    338
    od Michael850
    08 pro 2018 18:00
  • Vykon a 2 grafické karty
    od koblihas89 » 21 říj 2018 16:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    590
    od Marfy
    21 říj 2018 20:51
  • Divny vykon pls help
    od filip.bazant98 » 02 čer 2018 19:10 » v Hry
    11
    525
    od filip.bazant98
    02 čer 2018 20:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 16 hostů