USB Device
USB Device
Potřebuju vyřešit problém s USB.Měnil jsem OS z 98 SE na XP Prof. a nejde mi dat. kabel v USB.Ve Správci mám Usb Device s otazníkem a na istal. CD mi to nechce najít žádný ovladač.Zkoušel jsem i Win Update a taky nic.V Biosu je USB zapnuté.
Co máš prosimtě za desku? Jestlo to nevíš zjistit bys to mohl pomocí CPU-Z. Je divný že si ovladače nenajde systém sám ani s pomocí windows update, ale proč tomu tak je bez znalosti typu desky těžko zjistíme 

Intel i810E je chipset na desce ne deska samotná. Příklad desek s tímto chipsetem:
Rhino i810E-FCE OCTEK
ASUS P3W-E
ASUS CUW(E)-FX
GigaByte GA-6WXM-e
FIC KW15
Můžeš říct, že některá z těchto desek je tvoje?
Rhino i810E-FCE OCTEK
ASUS P3W-E
ASUS CUW(E)-FX
GigaByte GA-6WXM-e
FIC KW15
Můžeš říct, že některá z těchto desek je tvoje?

Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tak to je nějaká originál deska od Dellu. Lepší je hledat přímo peo název kompu. Tady je stránka s downloadem pro tvůj komp:
OptiPlex GX110
Ale musím tě zklamat, nenašel jsem žádný USB driver a navíc tam bylo upozornění, že u tohoto počítače se nepočítalo s upgradem Win na XP, takže vše nemusí fungovat v pořádku.
Takže mezitím jsem zkusil ještě něco jiného a uspěl jsem.
Dá se najít USB patch pro GX115, tak bys to mohl zkusit.
OptiPlex GX115
OptiPlex GX110
Ale musím tě zklamat, nenašel jsem žádný USB driver a navíc tam bylo upozornění, že u tohoto počítače se nepočítalo s upgradem Win na XP, takže vše nemusí fungovat v pořádku.

Takže mezitím jsem zkusil ještě něco jiného a uspěl jsem.

Dá se najít USB patch pro GX115, tak bys to mohl zkusit.
OptiPlex GX115
Znáte pravidla?
Co kdyby sis stáhnul SiSoft Sandra a spustil diagnostiku portů? Uvidíme, co ti napíše. 

Znáte pravidla?
Zdá se že něco mám
Je tam popis jak získat USB ovladače a opravdu se tam píše, že sou ke stáhnutí na windows update.
Zároveň se tam ale nachází i věcička jménem INF Update Utility, která údajně systému říká, jak správně nakonfigurovat specifické funkce čipsetu jako USB, AGP, atd. Snad by to mohlo pomoct. Takže nainstalovat tohle a pak až zkusit windows update. A nedávat Expresní instalaci, ale vlastní a vybrat k instalaci úplně všechno. Při expresní myslím stahuje jen kritický záplaty, ovladače asi ne...

Je tam popis jak získat USB ovladače a opravdu se tam píše, že sou ke stáhnutí na windows update.
Zároveň se tam ale nachází i věcička jménem INF Update Utility, která údajně systému říká, jak správně nakonfigurovat specifické funkce čipsetu jako USB, AGP, atd. Snad by to mohlo pomoct. Takže nainstalovat tohle a pak až zkusit windows update. A nedávat Expresní instalaci, ale vlastní a vybrat k instalaci úplně všechno. Při expresní myslím stahuje jen kritický záplaty, ovladače asi ne...
Jak jsem si všiml v sekci Filmy, není to tvůj jediný problém, takže doporučuji ti začít od začátku.
- stáhni si poslední verzi BIOSu - A09
- vytvoř bootovací disketu, nakopíruj tam ten soubor, nabootuj z diskety a spusť ten soubor
- zkontroluj nastavení BIOSU a najeď do woken
- podívej se, jestli je USB device stále neznámé zařízení
- jestli jo, doporučuji novou instalaci woken na čistý disk
- stáhni si nejnovější ovladače a nainstaluj je
- stáhni si poslední verzi BIOSu - A09
- vytvoř bootovací disketu, nakopíruj tam ten soubor, nabootuj z diskety a spusť ten soubor
- zkontroluj nastavení BIOSU a najeď do woken
- podívej se, jestli je USB device stále neznámé zařízení
- jestli jo, doporučuji novou instalaci woken na čistý disk
- stáhni si nejnovější ovladače a nainstaluj je
Znáte pravidla?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2241
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 20:02