reboot or select proper boot device
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
reboot or select proper boot device
Dobrý deň dneska som si kúpil PC cez bazos, komponenty boli poodpájané a všetky pekne zabalené. jedine čo ma zarazilo bol HDD ktorý mi predávajúci k nemu dal. Jedná sa o: 2,5" Samsung SpinPoint M7 640GB, SATA. Všetko som pozapájal, aj ten HDD, no keď sa pustí PC vyhodí mi hlášku reboot or select proper boot device. V BIOSe som nastavil, prioritu na ten HDD aj tak nepomohlo. Keď zapojím flash disk s inštalačkou win7, tak tiež sa nič nestane. Stále vypisuje tú hlášku. Je teda problém v tom HDD ? Napadlo ma že HDD z notebooku asi nemože slúžiť ako hlavné HDD na PC a iný HDD nemám. FAkt si neviem rady. Budem rád za každú radu od niekoho skúsenejšíeho.
-
- Pohlaví:
Re: reboot or select proper boot device
A když ti to vyhodí tu hlášku " reboot or select proper boot device", nabídne ti to flashku k bootování?
Jinak pokud na tom disku není nainstalovaný systém, tak BIOS nemá z čeho bootovat.
HDD sata z notebooku může klidně fungovat ve stolním počítači.
Zkus nabootovat z CD(DVD) mechaniky. Ověř v BIOSu, zda z flashky můžeš bootovat.
Jinak pokud na tom disku není nainstalovaný systém, tak BIOS nemá z čeho bootovat.
HDD sata z notebooku může klidně fungovat ve stolním počítači.
Zkus nabootovat z CD(DVD) mechaniky. Ověř v BIOSu, zda z flashky můžeš bootovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: reboot or select proper boot device
No práve Windows tam nie je. Ale z USB mi ten Windows nechce načítať. Pritom v BIOSe mi to USB ukazuje. Inak dosku mám BM 250 pro-vd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2244
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 20:02
-
- 2
- 1737
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 7762
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4529
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”