CPU na 100%

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mollocro
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

CPU na 100%

Příspěvekod Mollocro » 26 led 2019 11:17

Zdravím, potřeboval bych poradit, vytěžuje se mi CPU na 100% (zatím jsem to vypozoroval u jedné starší hry kterou momentálně hraji).
Hru mám spouštěnou schválně víckrát, když jsem měl spuštěný dvě okna CPU jsem měl na 100% jedno okno žralo cca 35%, teď mám spuštěné 3 okna a každý okno žere něco okolo 25%.
Počítač se neseká a CPU není nějak extra přehřáté (Maximálně jsem zachitil 50-60 stupňů).
Říkám si jestli je to závada nebo vlastnost popřípadě nastavěni v UEFI a pokud je to nastavení jestli to tak mám nechávat.

CPU i5-9600k
GPU RTX 2080
MB ASROCK Z390 EXTREME4


Díky za případné rady! :thumbup:
Jestli potřebujete víc info k indentifikaci problému rád ho dodám.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14100
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod xbs » 26 led 2019 11:59

možná by případnejm rádcům pomohlo zmínit co je to za hru a na jaký nastavení jí hraješ...

Mollocro
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod Mollocro » 26 led 2019 12:04

Je to Lineage 2, hraju ji na max detaily a 2560x1440 rozlišení, je to starší hra. V průběhu dne vyzkouším jestli se mi to děje i u jiných her a dám vědět.

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod SpaceExplo » 26 led 2019 12:07

Ja nechapu, kde je vlastne problem. Vsechno funguje jak ma?
Pak fakt, ze je CPU vytizene na 100% je v poradku, protoze by bylo divny zaplatit za CPU a pak ho nepouzivat.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39208
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod petr22 » 26 led 2019 12:20

Zatizeni cpu na 100% neni chyba, ale funkce.

Pokud spustis neco, co umi vyuzit vykon procesoru, zatizi ho to na 100%.

Zadny problem v tom nevidim.

Problem by byl zatez cpu 100% kdyz neni spustena zadna viditelna aplikace.

Problem ma jedine reseni - potrebujes vykonnejsi procesor nez je I5-9600K.

Mollocro
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod Mollocro » 26 led 2019 12:31

Dobře to jsem chtěl vědět.
Když jsem měl starý PC a vytížilo se mi CPU na 100% bylo většinou něco špatně, díky tomu jsem si nebyl vůbec jistý.

Moc děkuju za objasnění.

Uživatelský avatar
jayden
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 813
Registrován: květen 11
Bydliště: Netolice
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod jayden » 26 led 2019 12:34

Lineage 2 je stara hra hral jsem v dobe C4 az interlude a bylo normalni ze stara c4ka vyuzila na 100% jen jedno jadro a zbytek jader se flakal koukni do vytizeni jednotlivych jader, jinak ten cpu s tou hrou nemuze mit zadny problem


Sent from my iPhone using Tapatalk
NTB: Lenovo Legion Y520-15IKBN: i5-7300HQ, 16GB DDR4 2400MHz CL14, GTX 1050 2GB, 250GB WD Black M.2 + 1TB HDD + Logitech G203 Prodigy + STEELSeries Siberia v2 Green
MP: iPhone SE 32GB Space Grey (iOS 12.4.1)
BattleNET tag: Jayden#2103

Mollocro
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod Mollocro » 26 led 2019 12:39

Všechny jádra běží na 4300MHz podle aplikace HWMonitor, tedy na 100% když nemám zaplý boost

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39208
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod petr22 » 26 led 2019 12:43

Procesor je zatizen na 100%, protoze je hra spustena vicekrat.

Jedna instance - jak bylo jiz zmineno - dela zatez max 30%.

Mollocro
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: CPU na 100%

Příspěvekod Mollocro » 26 led 2019 13:06

Večer zkusím spustit hru jen s jedním oknem a dám vědět, zatím děkuju


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], HelFix a 25 hostů