Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 23 dub 2019 23:50

Zdravím,
dnes jsem došel z práce a zapl počítač a koukám že druhý monitor je furt tmavej, restartoval jsem počítač.. monitor naběhl ale s menším rozlišením, pc jsem měl v režimu spánku,monitory vypnutý, dva monitory používám asi rok a nikdy nebyl problém.

vypadá to asi takhle
první monitor jede bez problému(dvi connector)
vypadá to asi takhle
Obrázek

ale druhý monitor(hdmi connector)
Obrázek

prvně jsem zkusil dát kabel do druhý hdmi díry, pak jsem aktualizoval ovladače, pak jsem je uplně odinstaloval a nainstaloval znovu. mezitím samozřejmě pc zkoušel vypnout a zapnout. zkusil odinstalovat monitor ve správci a vypl a zapl počítač,nainstaloval se znovu a furt problém přetrvává,
na jednom foru jsem našel že by mohl být problém v tom že používám dva různý kabely, dvi a hdmi, ale je mi divný že to do teď fungovalo.

os - windows 10 64bit
grafická karta gtx 1060 6gb
funkční hlavní monitor Asus VG248QE
nefunkční sekundární monitor acer s242hl - zkoušel jsem najít třeba ovladače ale asi neexistujou žádný na win10


edit: zkusil jsem to teď vyměnit ty kabely, a funguje to.. problém je že hdmi nerozjede 144hz takže to tak nechci :D
Naposledy upravil(a) bulljoker dne 24 dub 2019 09:12, celkem upraveno 2 x.



Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8048
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod mmmartin » 24 dub 2019 00:07

Obrázky se vkládají do příspěvku. Je k tomu několik dobrých důvodů.

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 24 dub 2019 09:15

opraveno

včera potom co jsem ty kabely vyměnil a dal je zase zpátky to začalo fungovat.. řekl jsem si že je vše ok, šel jsem spát pc jsem vypnul, a ráno monitor zase nereagoval, po minutě se zapl.. pak se zase vypl, windows udělal zvuk jak když prostě odpojíte usb a pak se zase připojil.. hádám že teď může být problém v kabelu

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 26 dub 2019 09:38

problém furt trvá, jeden den to šlo docela vpohodě, teď je to to stejný jako na začátku, nejde rozlišení a monitor se dokonce zapne se spožděním, sám od sebe se nezapne jen když dám v nastavení rozlišení Rozpoznat další monitor tak se po pár vteřinách zapne

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod Martab » 26 dub 2019 10:15

Zkoušel jsi jiný kabel?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 28 dub 2019 13:21

Martab píše:Zkoušel jsi jiný kabel?

zkusil jsem kabel z ps4, restartoval pc i vypl a zapl monitor a furt to samí

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4680
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod RIKI22 » 28 dub 2019 13:33

Skúsil si na ten acer s242hl nainštalovať ovládač pre Win7 ?

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 28 dub 2019 16:06

RIKI22 píše:Skúsil si na ten acer s242hl nainštalovať ovládač pre Win7 ?

zkusil jsem to i ve správci odinstalovat a nainstalovat znovu

hlavně co jsem našel tak prostě tento monitor a asi i většina od aceru prostě nepotřebuje ovladače, že to hlavně win10 zařídí sám, nechápu že to celou dobu funguje a najednou se tomu nechce :D

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4680
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod RIKI22 » 28 dub 2019 16:22

Cez panel NVidia si to neskúsil ?Hoci aj cez prispôsobiť a pridať , vytvoriť vlastné rozlíšenie do ponuky ?

bulljoker
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod bulljoker » 28 dub 2019 16:33

zkusil, když jsem tam přidal rozlišení co tam má být tak to nedopadlo moc slavně, hodím to tam a pak přidám screen pro představu :D

Dodatečně přidáno po 3 minutách 14 vteřinách:
Obrázek

no divný je, že minule to vypadalo jinak,když jsem to zkusil tak ten monitor vpravo byl jakoby roztáhlej, teď to sice sedí, ale vše je rozmazaný.. tady na screenu to vypadá fajn

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4680
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod RIKI22 » 28 dub 2019 16:40

Vtedy ,keď to funguje si mal kliknúť na rozlíšenie a spraviť screen z tých hodnôt a uložiť potom ,keď to nefunguje,ako vlastné rozlíšenie.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde nastavit vyšší rozlišení na druhém monitoru

Příspěvekod Martab » 28 dub 2019 17:01

Na screenu to rozostřene není, tedy chyba je v nastavení monitoru, grafika vykresluje a akceptovala rozlišení korektně.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Snížení rozlišení monitoru
    od Tchomasek » 10 pro 2018 12:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    514
    od xbs
    10 pro 2018 15:15
  • Přechod z Win XP na vyšší
    od hukuj » 25 zář 2019 21:07 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    21
    965
    od hukuj
    28 zář 2019 16:12
  • Potřebuji vyšší napájení cpu při přechodu z i5-2300 na i7-2600?
    od edas » 30 led 2019 11:33 » v Problémy s hardwarem
    9
    497
    od edas
    30 led 2019 14:50
  • ASUS GeForce RTX 2080 ROG STRIX - vysoký výkon za ještě vyšší cenu
    od Adys301 » 23 dub 2019 00:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    4654
    od FlanK3r
    24 dub 2019 18:41
  • Změna rozlišení
    od efelen » 24 úno 2019 22:46 » v Vše ostatní (sw)
    3
    904
    od cervcek
    28 úno 2019 18:24

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů