Problémy se 3. a 4. RAM slotem. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

wUnp
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod wUnp » 13 kvě 2019 02:21

Zdravíčko,

nedávno jsem si upgradoval MB a CPU a jelikož jsem doposud používal 3x4GB ramky tak jsem je chtěl používat nadále. Problém nastal že když jsem je vložil na MB mi skočil alert post že je problém s ram a diodka problikávala mezi RAM a CPU (dlouhej signál na RAM a krátkej na CPU). tak jsem testoval pouze slot 1 a PC naběhl, slot 2 a PC naběhl ale slot 3 a 4 nenaběhl (zkoušel jsem všechny sloty postupně s každou ram v každém slotu vždy po jedné). PC byl funkční pouze tehdy když jsem měl RAM ve slotu 1 a slotu 2 ale podle návodu u MB mám ram vložit do slotu 2 a 4 (červené sloty) pokud chci použít pouze 2 ram jenže jak jsem zmínil 4tý ram slot nefunguje ikdyž každá ram funguje ve slotu 1 a 2 takže ram jsou v pořádku. Taktáž jsem zkoušel vyndat a zpátky vložit CPU a žádný rozdíl, kontroloval jsem socket jestli není požkozen nebo CPU, vše je v pořádku a MB požkozená není a měla by mít možnost až pro 32GB ram. 1. a 2. RAM slot je channel A a 3. a 4. je channel B takže to vypadá že channel B je kompletně dead, mohl bych dát MB na reklamaci ale to bych pak neměl PC a jelikož na PC závisí moje práce a né jen hraní tak si nemohu dovolit čekat X týdnů na reklamaci. Taktéž v manuálu píšou že pokud chci v jednom slotu mít více jak 4GB paměti ram tak musím mít 64 bitovej systém a to mám. Pokud někdo víte co s tím tak mi dejte vědět. momentálně používám 2x8GB RAM ale ocenil bych kdybych mohl použít i ty zbylé dvě 4GB ramky co tu mám na stole abych místo 16GB RAM měl 24GB RAM. Jestli to opravdu je požkozená MB tak si počkám, pořídím novou, rovnou koupím další 2x8GB RAM abych měl těch 32GB a tu MB co mám nyní uložím jako rezervní :D

Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Na mém profilu mám napsáno co mám v mém PC takže aby jste se neptali tak vás rovnou odkazuji tam.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod xbs » 13 kvě 2019 04:28

můžeš zkusit profouknout sloty od prachu, zkontrolovat piny uvnitř, případně po vložení modulů esli nejni deska ňák nepřirozeně prohnutá (deska je doufám namontovaná na distančních podložkách) => pokud je vše cajk, tak asi nezbejvá než reklamovat... jinak teda nejsem moc moudrej z toho co máš za čipset, tak jako tak je špatně zvolenej k taktovacímu procáku...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36853
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod petr22 » 13 kvě 2019 07:06

Videl jsem chladic cpu namontovany tak, ze deska byla viditelne prohnuta,
takze slot na RAM nejblize k cpu byl taktez prohnuty a modul nemel kontakt
uprostred slotu.

Doporucuji overit, je ale nutno vyndat desku ze skrine i s proceorem a chladicem
a divat se z boku.

wUnp
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod wUnp » 13 kvě 2019 12:23

Uvnitř v pc mi vše sedí dobře, prach na desce nemám a při zkoušení tam ani nebyl když jsem jí koupil novou. 3. a 4. Slot je nejdále od procesoru takže tlak ani nic podobného na ty sloty nepůsobí. Piny ve slotu jsou čisté a nepožkozené. Jako mě je jasné že je to vada desky jen jsem chtěl vědět jestli není nějaká možnost to dát do chodu. Pár měsíců na 16 gb ram vydržím a pak vyměním desku a vložím 32 gb ram. Ano mám taktovací procesor ale momentálně s tím nic neplánuji. A prosím zdržte se odpovědí typu že mám prohlou desku nebo prach v pc atp... Nejsem noob přes PC a se základníma problémama si poradím sám jen ty ram sloty jsou mi záhadou co pár týdnů řeším...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36853
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod petr22 » 13 kvě 2019 12:30

Ty urcite ihned poznas prohnuti desky o 0.1mm na 10cm delky pcb, navic kdyz mas
tu desku ve skrini a nevidis ji zespoda.

Naprosto KAZDA zakladni deska se deformuje, kdyz namontujes chladic a dotahnes
srouby, samotny tlak pruzin chladice na procesor zpusobi deformaci. Jen se klidne
podivej z boku a uvidis, ze pcb neni rovna.

Dokud se na tu desku nepodivas poradne, tak deformaci pcb proste nemuzes vyloucit.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod xbs » 13 kvě 2019 12:36

nigdo ti do hlavy nevidí, taxme dali pár základních podnětů... pokud si seš ale jistej, že je deska vadná, tak s tim logicky nic jinýho než reklamace udělat nepude... a líp pak vybrat rozumnějš dimenzovanou desku pro tenhle procák...

wUnp
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod wUnp » 13 kvě 2019 16:02

Já se normálně stydím za ty dva komenty nademnou. IQ pod 80 podle toho jak se chovají a Péťo, bohužel tě zklamu ale nejsem mentálně postižený a vím že se deska deformuje... jak jsem říkal tak jsem zkusil všechno to znamená že PC jsem měl položený na boku na stole velde monitoru a testoval, nejen že jsem měnil ramky a zkoušel kombinace... 0,1mm na 10cm délky se poznat dá jenže ta deska má 31cm na výšku tudíž pokud máš zdravé oči a pracuješ někde kde měříš s přesností na 0,001mm tak 0,1mm odhadneš... abych ti udělal radost tak jsem to jak mentál vyndal, vzal laser a překvapivě deska byla ok... upevňovací šroupy jsou také ve stejné výšce takže příště nepiš rady k hovnu... Opravdu se stydím za vaše chování... už to tu píšu po několikáté že mi je jasný že je VADNÁ DESKA a jediný co jsem žádal je to jestli někdo neví jak to zprovoznit ale očividně na českých fórech se člověk nikam nedostane, navíc nevím jak někdo může napsat "nigdo"... člověk co napíše tohle a X dalších chyb si nezaslouží používat jakoukoliv techniku od kalkulačky přes mobil a TV až po PC... Měl by jít zpátky do první třídy a zopakovat si celou základku tak 3x od první do devátý třídy... Taky nechápu kdo řekl že mi můžete tykat... Děkuji za naprostou nulovou pomoc, jdu to řešit na jiných fórech s anglicky mluvícíma lidma páč tam se dozvím víc než poučování o deformaci materiálu a nebo o smítku prachu ve slotu... Né každý kdo na tohle fórum píše je noob ale očividně většina co odepisuje má IQ pod 80...

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2106
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod Turion » 13 kvě 2019 16:42

Tag se pag staf a napyš co ti anglycki hovořýcý poradý. Heskí den.

Uživatelský avatar
malay
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 277
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod malay » 13 kvě 2019 16:50

Na anglických fórech se anglicky dozvíte*, že máte pravděpodobně vadnou desku. Můžete ještě pro jistotu vytáhnout CPU a ověřit si, že všechny piny v patici mají kontakt s CPU. Na cizojazyčných fórech se pohybuji celkem často a nějak jsem nepostřehl, že by tam byli nadáni vyšší inteligencí nebo věšteckými schopnostmi. / Jen pro pobavení, mám doma jedno PC, kde se montáž chladiče provádí tak, že se vloží CPU a chladič, PC se zapne a pak se šrouby postupně utahují o půl otáčky do okamžiku, kdy v důsledku prohnutí desky dojde k přerušení vodivé dráhy a PC se samo vypne, čtvrt otáčky zpět a všechno je OK :-) (tu skvělou desku jsem dostal prakticky zadarmo, protože původnímu majiteli v ní žádný CPU nefungoval - a určitě ten člověk nabyl žádný hlupec)

Zdržte se kritiky pravopisu, protože vaše interpunkce, která je pro sémantiku textu zásadní, má k dokonalosti daleko. Možná jste zvládl učivo 1. stupně a píšete bez hrubých chyb, ale poslední ročníky už jste polevil.
*Nebudu vám tykat, když si to nepřejete. Ale něco mi říká, že na anglickém fóru nikdo na vaše pocity nebude brát zřetel.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB, 3x SSD 250GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2763
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod dom324 » 13 kvě 2019 16:56

Omg, ty jsi teda expert.

"Prach na desce nemám"
Tady nejde o prach na desce, ale prach ve slotech. Může pak způsobovat špatný kontakt.

Procesor může mít špatný kontakt s paticí (tohle se stává spíš u větších socketů jako X299 a X399, ale za zkoušku nic nedáš) - vyndej CPU a instaluj znovu. Dej si pozor i při instalace chladiče, aby jedna strana nebyla oproti druhé přetažená.

wUnp
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod wUnp » 13 kvě 2019 23:41

malay píše:Na anglických fórech se anglicky dozvíte*, že máte pravděpodobně vadnou desku. Můžete ještě pro jistotu vytáhnout CPU a ověřit si, že všechny piny v patici mají kontakt s CPU. Na cizojazyčných fórech se pohybuji celkem často a nějak jsem nepostřehl, že by tam byli nadáni vyšší inteligencí nebo věšteckými schopnostmi. / Jen pro pobavení, mám doma jedno PC, kde se montáž chladiče provádí tak, že se vloží CPU a chladič, PC se zapne a pak se šrouby postupně utahují o půl otáčky do okamžiku, kdy v důsledku prohnutí desky dojde k přerušení vodivé dráhy a PC se samo vypne, čtvrt otáčky zpět a všechno je OK :-) (tu skvělou desku jsem dostal prakticky zadarmo, protože původnímu majiteli v ní žádný CPU nefungoval - a určitě ten člověk nabyl žádný hlupec)

Zdržte se kritiky pravopisu, protože vaše interpunkce, která je pro sémantiku textu zásadní, má k dokonalosti daleko. Možná jste zvládl učivo 1. stupně a píšete bez hrubých chyb, ale poslední ročníky už jste polevil.
*Nebudu vám tykat, když si to nepřejete. Ale něco mi říká, že na anglickém fóru nikdo na vaše pocity nebude brát zřetel.

doslova jsem psal že jsem zkoušel všechno a to co jste napsal jsem dávno zkusil tak 2 týdny zpátky bez úspěchu
a z toho co vím tak na anglických fórech pomůže kdokoli a kdykoli... Tykat nebo ne když mi vykají i chlapy v práci co jsou o 20-30 let starší jak já tak opravdu si nepřeju aby mi začal tykat nějakej puberťák a dělat ze mě mentála jak mám desku od prachu když vím že nemám a nebo mi říkat jak se deska deformuje atp. jako bych nikdy PC neskládal... "jak opravit pravděpodobně nefunkční ram sloty" děcko doleze na fórum a začne "máš tam prach" "máš prohlou desku takže špatný kontakt ve slotu" přitom tohle není oprava ale úplně běžná věc kterou si vyřeším sám do pár minut když nejsou další komplikace jako že ten slot vůbec v mém případě nefunguje...

Dodatečně přidáno po 10 minutách 50 vteřinách:
dom324 píše:Omg, ty jsi teda expert.

"Prach na desce nemám"
Tady nejde o prach na desce, ale prach ve slotech. Může pak způsobovat špatný kontakt.

Procesor může mít špatný kontakt s paticí (tohle se stává spíš u větších socketů jako X299 a X399, ale za zkoušku nic nedáš) - vyndej CPU a instaluj znovu. Dej si pozor i při instalace chladiče, aby jedna strana nebyla oproti druhé přetažená.


Oh můj bože, další co mi tyká a dělá ze mě mentála... CPU jsem vyndal už 2 týdny zpátky a nic se nezměnilo.. za ty cca 3 týdny jsem odskoušel úplně všechno a neříkej mi že když člověk vyndá desku z obalu tak se okamžitě zasere prachem... prachu trvá nějakou dobu než si sedne a za těch 30 vteřin než jsem do slotů vložil RAM se tam dostalo možná tak 0,000000000000000001% prachu co na desce normálně je... nevím zda tu jsou všichni tak blbý nebo ti chytří zrovna nevidí můj post ale co já potřebuji je vědět jak zprovoznit dva nefunkční RAM sloty a né jak čistit desku nebo sloty a jak vyndavat CPU jelikož to jsem udělal dávno několikrát...

Ty jsi možná tak vtip na experta jelikož tvé lajdácké znalosti normie PC uživatele mě fakt nezajímají a očividně nikdo kdo ví jak opravit ty dva sloty se tu neukáže tak ukončuji téma... pc-help = nulová pomoc při pokročilém problému... takovéhle rady by jste mohli dávat mé babičce co PC nerozumí a né někomu co za poslední dva roky složil takovejch PC že se ti ani nezdálo... setkal jsem se se spoustou problémů a vše šlo nějak opravit nebo upravit aby to bylo funkční takže pokud někdo neví jak na to tak toto téma ukončím a jdu fakt jinam...

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2407
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy se 3. a 4. RAM slotem.

Příspěvekod dvorakj » 14 kvě 2019 00:13

a jak tu maji lide vedet, ze tomu rozumis? vzdy se postupuje od nejvice pravdepodobnych veci a zacina se zasunutim kabelu do zasuvky.

dle komentaru to spise vypada, ze tomu nerozumis vubec. zkusil bych jeste profouknout slot na RAM, event. kontrolu prohnuti desky u CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sdílení rychlosti mezi m.2 a sata slotem u MSI MAG Z390 TOMAHAWK
    od ZiklCZ » 26 dub 2019 15:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    319
    od ZiklCZ
    26 dub 2019 19:43
  • Problémy s bootem
    od lopatka24 » 31 bře 2019 13:58 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    483
    od RIKI22
    31 bře 2019 15:47
  • Problémy s Windowsem
    od Smarky » 03 čer 2018 13:16 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    575
    od JegenaJk
    22 čer 2018 01:26
  • WMI problémy
    od lubos666 » 03 srp 2018 07:18 » v Vše ostatní (sw)
    1
    318
    od ITCrowd
    04 srp 2018 12:10
  • Problémy s notebookem.
    od ZiFFyX » 20 čer 2018 21:54 » v Problémy s hardwarem
    6
    651
    od Diskař
    21 čer 2018 18:35

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 13 hostů