SSD do továrního nastavení

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 31 kvě 2019 11:52

Zdravím,
potřebuji radu jak dostat SSD do továrního nastavení nebo celkově ho smazat.
Jedná se o to že nejde vytvořit jednoduchý svazek z nepřiřazeného oddílu 117,18GB. přes správce disků. Stále píše že není dostatek místa.
Když zruším svazek test tak z obou nepřiřazených mohu vybrat libovolný a z něho jde vytvořit nový svazek a ten druhý se chová pořád stejně nedostat místa při pvorbě nového svazku. Přitom oba oddíly jsou prázdné.
Oddíl nejde smazat.
Podle tohoto návodu jsem se dostal do budu 7 kde mi to píše že tato volba není možná.

https://blog.zdenekvecera.cz/item/3720- ... ndows-108/

Dokonce si s tím neporadil ani easeus jelikož by rád vytvořil jednoduchý svazek ale nedá vybrat žádný prostor takže ho vůbec nevidí.

Výrobce mi odepsal:
Dear Customer

Thank you for contacting SK hynix SSD. Unfortunately this website is only for retail users. Regarding questions on areas on other retail SSDs, we recommend you to contact PC manufactures’ customer service for better information.
We are sorry we couldn’t be more helpful.

Regards

Byla by tedy nějaká rada co s tím udělat?
Dík všem co pomohou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4284
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod RIKI22 » 31 kvě 2019 12:02

Skús ten program https://www.disk-partition.com/download-home.html
Najlepšie zrušiť komplet disk.Na dynamicky sa zmenil po akej operácií?

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 31 kvě 2019 13:06

Tak převod se se povedl ale pouze na té jedné časti tu duhou to stále nevidí co teď tedy?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4284
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod RIKI22 » 31 kvě 2019 13:10

Daj taký screen nech to vidieť v AOMEI.Daj ten horný screen z AOMEI.

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 31 kvě 2019 13:19

Tohle bude už lepší
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 01 čer 2019 06:34

Tak ten oddíl test je stále dynamický i když ho AOMEI vidí jak změněný.
Takže se nedá stále použít ani ta 1/2 pro nový systém.
Nějaká rada?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37342
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod petr22 » 01 čer 2019 06:43

Ja nechci delat kverulanta, ale na vsech obrazcich je jako dynamicky.

Mas tam doslova napsano Dynamic GPT, takze k zadne zmene nedoslo.

Tedy jsi neudelal vubec nic, jen jsi zrusil vsechny oddily a zalozil jeden novy,
ktery je ale porad dynamicky a ne zakladni.

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4284
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod RIKI22 » 01 čer 2019 15:49

Spravil som si malú skúšku a pripravil dynamický disk.
Obrázek
Správa diskov v OS Win nemá problém konvertovať základný disk na dynamický.Problém je , že to neurobí aj opačne.
Nemusíš to ani spraviť sám.Stačí , ak OS trošku zblbne a spraví konvert aj sám.Už som mal doma PC , kde druhý disk bol dynamický a určite to užívateľ nespravil.Pre používanie to problém nie je.
Skúsil som konvert cez programy a nie je problém.Ak na disku nemáš žiadné dáta alebo si ich už zálohoval, tak to sprav cez Správa diskov, ktorá síce neumožňuje konvert dynamického disku na základný ale iba dovtedy , kým sú vytvorené oddiely.Takže daj odstrániť všetky oddiely a zmeníš dynamický disk na základný.

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 03 čer 2019 10:13

To by bylo úplně světlé, bohužel žádný oddíl nejde odstranit. Tak jsme koupil Externí box Icy Box IB-183M2 v domnění že by se to dalo smazat komplet natvrdo jako flash ale bohužel žádné PC toto zařízení nerozpozná a nevidí.
Tak tedy neví jestli je chyba v boxu nebo stále v SSD že není vidět.
Otázka tedy je dá se to naformátovat touto cestou a používat ho jen jako externí SSD?

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9275
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zeus » 03 čer 2019 10:20

žádný oddíl nejde odstranit

A ta 117GB dira tam vznikla jak?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4284
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod RIKI22 » 03 čer 2019 10:26

Daj ešte raz screen zo Správa diskov,nech vidieť rozdelenie disku.A disk musí byť napojený ako interný.

zdenek-cz
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: SSD do továrního nastavení

Příspěvekod zdenek-cz » 03 čer 2019 10:33

Právě že normálně vytvořil jsem nový nepřiřazeného oddílu 117,18GB a dal vytvořit jednoduchý svazek to šlo pak jsme to zrušil takže byl zase nepřiřazený a teď už to nejde převézt na jednoduchý svazek. Ani nemám pocit že by se něco změnilo mezi tím co by to mělo takto zablokovat. Poprvé to šlo to jsem měl jinou velikost a že se mi zdála malá proto jsme to opakoval.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení do továrního nastavení vs Formát
    od cunik.cz » 04 zář 2018 22:38 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    22
    1893
    od RIKI22
    16 zář 2018 18:33
  • Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows
    od Player1 » 04 lis 2018 14:15 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    1055
    od Player1
    05 lis 2018 15:46
  • Nastavení Windows 10 pro nové SSD
    od quinter » 26 zář 2018 14:33 » v Vše ostatní (hw)
    26
    4183
    od RIKI22
    14 říj 2018 12:33
  • Přesun Windows 10 ze starého SSD na nové SSD
    od TomikSparky » 23 bře 2019 21:22 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    994
    od richchie
    25 bře 2019 17:20
  • SSD 860 EVO vs SSD 970 EVO (M.2)
    od popcorn » 30 říj 2018 20:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    421
    od vuLva
    30 říj 2018 20:18

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], efelen, king_scorpio88, Michael850 a 11 hostů