Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lada1379
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod lada1379 » 05 zář 2019 20:16

Stavili jsme poprvé pc sestavu a po zapnutí svítí jen červená DRAM led. Občas problikne s červenou CPU led. Větráky se točí. Hdmi jsem zkoušel zapojit jak do gpu, tak mb.

Konfigurace:

Základní deska: gigabyte x470 aorus gaming 5 wifi
Procesor: amd ryzen 5 3600X
Grafická karta: gigabyte geforce rtx 2070 super
RAM: hyperx predator 3200mHz rgb 2x8GB
Zdroj: evga supernova 750 g3
Chladič: silentium pc fera 3 rgb
Disky: ssd kingston a400 M. 2 240GB, HDD wd blue 1t
Skříň: silentiumpc armis ar5x TG rgb

Co jsme zkoušeli:
Prohazovat ramky ve slotech, až na jeden slot, kterému brání chladič cpu
Vyndat gpu
Zkontrolovat všechny napájecí kabely od zdroje

Co bychom měli dál vyzkoušet? Už si nevíme rady. Napadlo mě, že je potřeba flashnout bios, ale to půjde asi těžko, když na monitoru je jen černo.

Děkuji za případné odpovědi.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44120
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 05 zář 2019 20:23

Je potreba flashnout BIOS.

Na eshopu to je urcite v popisu desky napsane ze pro podporu Zen2 je nutny novy BIOS.

Je k tomu potreba ale Zen nebo Zen+ procesor, pripadne vymenit desku za nejakou
co jde flashovat BIOS bez procesoru a RAM, treba od MSI.

Ten Ryzen 3600X jsou proti Ryzenu 3600 vylozene vyhozene penize, par procent vykonu
navic skoro za 2 tisice Kc.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 05 zář 2019 20:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18694
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod xbs » 05 zář 2019 20:28

tuhle desku si sám neflešneš, jedině servisně nebo se staršim procákem (druhý generace)...

btw za cenu tejhle desky si moh mít už X570 bórd, u kerýho bys tenhle problém neměl...

lada1379
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod lada1379 » 05 zář 2019 20:36

Super, tušil jsem to. Doporučíte mi nějakou vhodnou desku, kdybych kupoval novou, anebo nevíte o nějakým obchodě, kde by mi to flashli? Co znamená servisní flash?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18694
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod xbs » 05 zář 2019 20:43

jakože to musíš někam odnést aby ti to udělali, sám doma to udělaš jedině s dyfóltně podporovanym procákem, což je první a druhá generace... gde's nakupoval? pokud bys bral jinou, tak za mě tu X370 (flešneš doma i bez podporovanýho procáku), tu TUFku zas z X570 doporučuje místní expert Flank3r (ta je ready pro nový Ryzeny)...

https://www.czc.cz/asus-tuf-gaming-x570 ... 10/produkt
https://www.alza.cz/gaming/asus-rog-cro ... 737577.htm

lada1379
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod lada1379 » 05 zář 2019 20:48

Kupovalo se na Mironetu. Zkusíme to vrátit a kdyby to nevyšlo, tak koupíme nějakou Vámi doporučenou. Děkujeme. :)

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2413
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod gogo1963 » 05 zář 2019 20:49

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/b ... ards_with/


tady je seznam desek podporujících usb bios flashback, nepotřebuješ procesor ... chybí tam x570 řada

lada1379
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod lada1379 » 05 zář 2019 20:53

gogo1963 píše:https://www.reddit.com/r/Amd/comments/bvfo57/list_of_b350_b450_x370_and_x470_motherboards_with/


tady je seznam desek podporujících usb bios flashback, nepotřebuješ procesor ... chybí tam x570 řada


To kdybych chtěl koupit nějakou starší? Jinak vidím, že od gigabyte tam žádná není.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18694
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod xbs » 05 zář 2019 20:54

dyš jí vrátíte, tak můžete vzít jednu z těch navrženejch, nechápu teda význam věty, co by jinak nemělo vyjít... spíš tim asi bylo myšlený optat se na to flešnotí BIOSu...? a ano, Gigabyte funkci BIOS Flashback nedělá...

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2413
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod gogo1963 » 05 zář 2019 20:56

není, gigabyte nepodporuje tyto fičůry ... asi příliš složité na ně :D Asus je dnes asi nejlepší kvalita, MSI nezaostává ...Asrock prý taky, nemám zkušenost

lada1379
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod lada1379 » 05 zář 2019 20:57

xbs píše:dyš jí vrátíte, tak můžete vzít jednu z těch navrženejch, nechápu teda význam věty, co by jinak nemělo vyjít... spíš tim asi bylo myšlený optat se na to flešnotí BIOSu...? a ano, Gigabyte funkci BIOS Flashback nedělá...


Už jsem se v tom zamotal. Zeptáme se na flashnutí, když to nebude možné, tak ji vrátíme a koupíme teda nějakou tu Vámi doporučenou.

A ještě jednou děkujeme. Téma za chvíli uzavřu.
Naposledy upravil(a) lada1379 dne 05 zář 2019 21:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2413
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje

Příspěvekod gogo1963 » 05 zář 2019 21:01

pkud není poškozena, vezmou jako rozbalenou, pokud je, můžou taky, ale odečtou procenta ... podle toho co tomu je ...

v Mironetu vám to flashnou ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová sestava nejde zapnout (Ryzen 5 + X570), deska svítí, nebootuje
    od renegade789 » 18 říj 2020 14:12 » v Problémy s hardwarem
    16
    647
    od renegade789
    20 říj 2020 17:59
  • Dram problém
    od Obamovitch » 27 pro 2019 12:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    314
    od xbs
    27 pro 2019 14:15
  • Problikávání DRAM a CPU na MB
    od FikusCZ » 12 kvě 2020 20:09 » v Problémy s hardwarem
    11
    572
    od RIKI22
    24 kvě 2020 13:00
  • Nová Sestava
    od Johnysek » 07 zář 2020 14:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    299
    od Johnysek
    07 zář 2020 17:17
  • Nová sestava
    od Nierty » 07 dub 2020 13:03 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    438
    od Nierty
    07 dub 2020 17:13

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Kaplan007 a 11 hostů