Nedostatečný zdroj?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 18:49

Ahoj mám s počítačem jeden problém a nevím co se děje. Napadlo mě, že zdroj nestíhá.

Počítač normálně běží když jsem na internetu, sleduju YT, koukám na filmy, používám skype atd.
Ale z nějakého důvodu když hraju hry tak mi počítač spadne. Můžu je hrát vždycky tak 10-15 minut pak se obrazovka sekne a ve sluchátkách slyším sekavý elektrický zvuk jak když někdo střílí ze samopalu :D Prostě "Trtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrt".

Pokud počítač restartuju tak se ani nestihne načíst a hned se vypne a automaticky zase restartuje, takže musím počítač nechat tak minutku vypnutej než ho znova zapnu. Pak všechno funguje jak má dokud zase nezapnu nějakou hru.

Je možný, že za to může zdroj? Nechtěl bych kupovat něco do PC a pak zjistit, že problém stále trvá.

Zdroj mám 500W Zalman (ZM 500-LX)
Procesor: Intel Core i7 - 4790 3.60 GHz
Chladič procesoru: SilentiumPC Fera 3 HE1224
Grafika: Nvidia GTX 650 Ti
SSD: WD Blue 3D NAND SSD 500GB
Motherboard: MSI B85-G41 PC MATE
Monitor: BenQ 1366x768

Utáhne tohle všechno ten zdroj? Jinak ještě info, které může pomoct:
1. Ten zdroj je cca už 4-5 let starej
2. Před měsícem jsem kupoval ten procesor
3. Měnil jsem HDD na SSD jelikož mi HDD už odešel.

Děkuju moc za rady!



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39854
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod petr22 » 25 říj 2019 18:51

Zdroj je smejd, ale toto spis vypada na to ze odchazi graficka karta.

Sezen nekde jiny zdroj a uvidis.

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 18:52

Takže 500W by tohle všechno s přehledem utáhnout mělo?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15023
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod xbs » 25 říj 2019 19:02

ano, kavlitní 500W zdroj tuhle sestavu utáhne bez problémů, nekvalitní může mít problémy že třeba nedokáže dodat potřebnej výkon na danou napájecí větev...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39854
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod petr22 » 25 říj 2019 19:03

500W u kvalitniho zdroje staci.

U smejdu, jeste navic x let stareho, je mozne vsechno.

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 19:08

Grafická karta už má za sebou taky nějakých 5 možná i více let. Takže teď se rozhodnout, koupit MSI GeForce GTX 1050 Ti a nebo novej zdroj za tisícovku :/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39854
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod petr22 » 25 říj 2019 19:10

MSI GeForce GTX 1050 Ti je nechutne predrazena jak ma slaby vykon.

Kdyz uz, tak RX 570.

Mozna budes potrebovat zdroj i grafiku.

V kazdem pripade nejdriv over, cim to je.

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 19:12

Na Alze je to teď nejlevnější MSI grafka, za 4000Kč.
Zkusím se zeptat kamaráda, co má za zdroj a zda mi ho nepučí na vyzkoušení.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15023
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod xbs » 25 říj 2019 19:36

pokud pořídíš tuhletu, tak budeš mít o dost výkonnější a eště ušetříš...

https://www.czc.cz/asus-radeon-dual-rx5 ... 80/produkt

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 19:38

Wow! To je krásná sleva. A půjde do mé motherboard? Je docela starší a tak jestli nemá jiný slot.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1109
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod Manoust » 25 říj 2019 19:44

pujde v pohode

simket
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Nedostatečný zdroj?

Příspěvekod simket » 25 říj 2019 19:46

No... ale ještě jeden problém ona chce 500W a to mi pak nezbude výkon na CPU, RAM atd.. ;-;
A zrovna taková krásná ;-;


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nedostatečný výkon notebooku
    od konyy » 02 zář 2019 02:02 » v Problémy s hardwarem
    12
    806
    od konyy
    02 zář 2019 16:32
  • ZDROJ
    od fantom004 » 26 čer 2019 17:11 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    522
    od fantom004
    27 čer 2019 17:17
  • PC ZDROJ
    od masterduke81 » 22 říj 2019 12:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    26
    1505
    od HribaStanislav350
    23 říj 2019 22:22
  • Zdroj
    od desperado007 » 08 úno 2019 11:46 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    462
    od Marfy
    12 úno 2019 12:45
  • Zdroj
    od Elbeckho » 15 kvě 2019 10:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    542
    od Donald64
    23 kvě 2019 22:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů