Výměna zdroje, nefunkční PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Strady
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Strady » 26 říj 2019 20:28

Zdravím pánové, potřeboval bych radu.
Ze starého PC jsem potřeboval na zdroj do své PC (dobrý zdroj 500W). Vytáhl jsem dal jsem do svého PC a vše běží v pořádku ale do starého jsem dal no name zdroj (470W). Vše je správně zapojené a jak zapnu vzadu zdroj rozeběhne se celé PC, běží všechny větráčky, na panelu svítí diody ale jinak nic, ani power nefunguje. Myslel jsem, že 470W zdroj to neutáhne nebo je špatný, tak jsem tam vrátil původní 500W a stejný problém. Nenapadá vás co je špatně? Doufám, že ne deska..
Děkuji všem za jakoukoliv radu či nápad jak si tím poradit.
Strady



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39528
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod petr22 » 26 říj 2019 20:34

PC po zapnuti nema spotrebu ani 100W, tedy ho musi utahnout jakykoliv zdroj.

"a jak zapnu vzadu zdroj rozeběhne se celé PC, běží všechny větráčky, na panelu svítí diody ale jinak nic, ani power nefunguje."

Toto je samozrejmne spatne, obvykle to zpusobuje vadny zdroj nebo deska.

Neznackovy zdroj, zvlast x let stary, muze klidne odpalit desku. Proto nikomu neradim takove ksunty pouzivat.

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3110
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod dom324 » 26 říj 2019 20:40

Napiš tu přesný model zdroje, ať víme o jak moc no name zdroj se jedná. Rovnou přihoď i specifikace pc.

Deska asi nemá debug diody nebo něco tak? Zapojil jsi vše správně? Radši překontroluj zda je vše pořádně zastrčeno.
Zkusil bych nechat v desce pouze jeden modul RAM, pokud má procesor integrovanou grafiku tak použij ji místo dedikované a odpoj disk - zkus jestli se takto pc dostane do BIOSu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39528
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod petr22 » 26 říj 2019 20:41

Jakmile se PC zapne po zapnuti zdroje tak je 100% neco spatne po hw strance.

Uživatelský avatar
Strady
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Strady » 26 říj 2019 20:54

Jde o to že nefunguje ani z původním 500W zdrojem značky CHIEFTE. Dělá to samé, prostě zapnu zdroj a běží celé PC bez signálu a nejde power. Vše je zapojené správně na to dám krk.

Odpojil jsem disk, zkusil jsem odpojit i 4 pin CPU, vyndal grafiku, na 10min vyndal baterku z desky. Ještě mohu zkusit Ram a nechat jen jednu.

Uživatelský avatar
extrem
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1092
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod extrem » 26 říj 2019 22:16

Píšeš o dobrém 500W zdroji značky Chieftec... Tak si vyber: Dobrý zdroj nebo Chieftec?

Uživatelský avatar
Strady
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Strady » 26 říj 2019 23:07

extrem píše:Píšeš o dobrém 500W zdroji značky Chieftec... Tak si vyber: Dobrý zdroj nebo Chieftec?

Děkuji za radu ale tímto jsi mi ale moc nepomohl.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23142
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Pic » 26 říj 2019 23:14

Ten starý PC byl se zdrojem 470 W funkční? Pravdě podobně ne. Pak jsi do starého připojil zdroj 500 W z tého PC a starý PC nenaběhl. Vrátil jsi 500 W zdroj do starého PC a ten nenaběhl. Pokud jsi zdroj 470 w připojil zpět do tvého PC také nenaběhl. Z toho plyne, ze zdroj 470W byl vadný a vadný je i starý PC a po připojení poškodil i zdroj 500 W. Pravděpodobně máš vadný starý PC a oba zdroje. Pokud ovšem nedošlo k jinému poškození při manipulaci se zdroji do PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39528
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod petr22 » 26 říj 2019 23:20

Novy PC jsem pochopil ze s tim prvnim zdrojem funguje.

Uživatelský avatar
Strady
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Strady » 26 říj 2019 23:58

Jj v mém PC odešel zdroj vložil jsem do něho starý noname zdroj 470W ale neuvědomil jsme si že nemá 8 pin k CPU, proto jsem si půjčil ze starého PC zdroj který má všechno a mezitím jsem tam dal starý 470W (mám ho jako záložní když něco nešlo a pokaždé šel). Bohužel po vložení 470W zdroje začaly tyto problémy. 500W zdroj v mém PC funguje ale pokud ho vložím do starého PC, je stejný problém. Myslím, že je včudu deska, bohužel nevím jak se mi to povedlo...Jsem knedlík.

Zkusil jsem objednat nový zdroj z Alzy
https://www.alza.cz/silverstone-strider ... 249928.htm
Máte někdo zkušenosti s touto značkou?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39528
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod petr22 » 27 říj 2019 00:27

Mel bych jednu teorii jak se ti to povedlo:

"a mezitím jsem tam dal starý 470W (mám ho jako záložní když něco nešlo a pokaždé šel)."

Silverstone take neni kvalitni zdroj. Ber treba Seasonic Focus Plus, zaruka 10 let.

Pripadne tyhle, vnitrek je podle recenzi stejny se Seasonicem, ale prodava to jen Mironet,
zaruka taky 10 let:
https://www.mironet.cz/riotoro-enigma-g ... +dp360075/

Uživatelský avatar
Strady
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje, nefunkční PC

Příspěvekod Strady » 27 říj 2019 01:04

petr22 píše:Mel bych jednu teorii jak se ti to povedlo:

"a mezitím jsem tam dal starý 470W (mám ho jako záložní když něco nešlo a pokaždé šel)."

Silverstone take neni kvalitni zdroj. Ber treba Seasonic Focus Plus, zaruka 10 let.

Pripadne tyhle, vnitrek je podle recenzi stejny se Seasonicem, ale prodava to jen Mironet,
zaruka taky 10 let:
https://www.mironet.cz/riotoro-enigma-g ... +dp360075/


Omlouvám se asi jsem to napsal blbě. Zdroj 470W Noname mám už plno let vždy když se něco pokazilo, tak jsem ho použil abych vyzkoušel zda neodešel zdroj. No a vždy byl funkční, nedělal žádné problémy.

Děkuji za tip ale do starého PC nebudu dávat zdroj za 2000,- a ještě modulovací kabeláží to si přeji já do své PC už mnoho let :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výměna zdroje v pc
    od ibro79 » 04 úno 2019 13:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    457
    od ibro79
    04 úno 2019 17:05
  • Vymena starsiho zdroje
    od dvorakj » 13 zář 2019 20:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    274
    od Donald64
    14 zář 2019 08:43
  • Reklamace zdroje
    od Adam339 » 24 lis 2018 11:08 » v Reklamace a zákony
    1
    1272
    od mmmartin
    24 lis 2018 11:16
  • Teplota zdroje
    od TheSayt » 27 srp 2019 21:53 » v Problémy s hardwarem
    10
    377
    od TheSayt
    27 srp 2019 23:43
  • Výběr zdroje
    od sim20 » 20 dub 2019 17:54 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    325
    od vuLva
    20 dub 2019 17:58

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 29 hostů