Problem s grafikou

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 20 led 2020 22:56

Ahoj,

potrebuji poradit. Zacala padat jedna hra (Ghost Recon Breakpoint), zamrza to po cca 5 minutach hrani (pry u nekoho bezna vec), byvalo to bez hlasky. Poslednich par dnu je na PC tato hlaska, viz screenshot.

Co muze byt spatne? Je to hrou (vim, ze ma problemy, ale ta hlaska o nedostatku pameti je az posledni dny a pameti by melo byt dost) nebo grafikou nebo necim jinym? Jine hry problem nemaji. Pc neni herni, jen se na nem obcas zahraje nektera hra na cca hodinu.

Grafika je RX590SE 8GB, v PC je 16GB RAM. Ovladace jsou posledni stabilni nebo doporuceny nebo jak to nazyvaji.

Dik za tipy.

2020-01-20.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Azmir
Aktivní varování: 2
Aktivní varování: 2
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod Azmir » 21 led 2020 02:15

Koukni jak máš nastavenou virtuální pamět(stránkovací soubor) v pc. Popřípadě jestli ti to nežere něco na pozadí.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 21 led 2020 06:30

Na pozadi urcite nic vyznamnyho. Mximalne email klient apod. Prohlizec je vypnutej.

tak jsem se dival a mam tyto aktualni hodnoty:
pagefile.sys 5,7GB
hiberfile.sys 6,3 GB
swapfile.sys 16MB

nastaveni strankovaciho je takovyto. Viz screenshot. A ted si jeste uvedomuju, jestli to ma vliv, ze disk D, jak je videt nema nastaven strankovaci soubor, hry jsou na disku D (HDD) a C je SSD.

A jen pro zajimavost: doufam, ze by to mohlo byt toto... Hra to dela v zasnezene oblasti. Nicmene vzdycky jen spadla, ted pise tu hlasku o nedostatku pameti. https://community.amd.com/thread/246417

1218.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43540
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod petr22 » 21 led 2020 06:52

Jake je vyuziti RAM a VRAM ve hre ?

Podle hlasky to vypada ze dosla VRAM.

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 21 led 2020 07:02

Nevim, jak to zjistit. Nikdy jsem to nedelal. Jde to nekde jednoduse zjistit? Ale 8GB na tu hru musi byt dost. Nedavno to jelo s 2GB na jine grafice.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2329
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod gogo1963 » 21 led 2020 07:40

stačí spustit gpu-z senzory

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 21 led 2020 07:43

Takze pri hre zapnout gpu-z? Jdu to zkusit.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2329
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod gogo1963 » 21 led 2020 07:54

ale co čtu diskuze, ta hra padá kde-komu, ze stejných nebo i jiných důvodů, nebude to chyba karty ...

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 21 led 2020 08:07

Ja to jdu zkusit. TAdy je taky neco, ale ta hlaska o nedostatku VRAM je az poslednich par dnu. To me znepokojuje. Potrebuju vedet, jestli neni spatna grafika, protoze je jeste v zaruce. Tak bych ji mohl jeste reklamovat. https://community.amd.com/thread/236436

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43540
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod petr22 » 21 led 2020 08:11

Jestli dosla VRAM tak to neni chyba grafiky, ale hry.

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 186
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod radek178 » 21 led 2020 08:14

Aha. Ja se v tom nevyznam, ale ta puvodni hlaska je o nedostatku VRAM, ne? Nicmene, jak jsem psal, pred tydnem ta hlaska nebyla a nebyla zadna aktualizace a navic hra jela s 4x min pameti. Puvodni grafika mela jen 2GB.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2329
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problem s grafikou

Příspěvekod gogo1963 » 21 led 2020 08:17

však je, ale to je hláška ze hry, ne ze systému ... nemusela být aktualizace, nějaký "buffer" ve hře v nějaké situaci něco zapíše chybně do logu ... cokoliv ... bugy ve hře se objevují i po létech od vydání ... může pomoct úplná odinstalace včetně nastavení a opětovná instalace ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • cod mw, bf4 problem s grafikou
    od Hradecky » 17 kvě 2020 21:51 » v Hry
    4
    399
    od Hradecky
    19 kvě 2020 14:36
  • Problem s grafikou?
    od MajkMord » 10 lis 2019 12:52 » v Problémy s hardwarem
    1
    381
    od MilanK
    12 lis 2019 17:19
  • Acer Aspire 5 problém s grafikou
    od Dusan70 » 07 úno 2020 17:46 » v Problémy s hardwarem
    7
    572
    od Dusan70
    10 úno 2020 18:32
  • Problém s grafikou Ovladač grafické karty přestal pracovat a byl obnoven
    od Trhanec » 04 led 2020 19:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    475
    od gogo1963
    05 led 2020 09:21
  • Problémy s grafikou
    od Jeryk » 16 pro 2019 22:03 » v Problémy s hardwarem
    0
    344
    od Jeryk
    16 pro 2019 22:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: adnod, CommonCrawl [Bot] a 8 hostů