Výměna paměť RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Paynnx
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: leden 20
Pohlaví: Muž

Výměna paměť RAM

Příspěvekod Paynnx » 24 led 2020 12:45

Dobrý den, do starého pc jsem koupil nové paměti RAM Patriot 2x4GB DDR3, po výměně a následném zapnutí se pc snaží 30s naběhnout, ale vždy se vypne a opakuje to znova. Na monitoru po celou dobu černý obraz. V pc není grafická karta, jede na integrovanou. Zkoušel jsem je přehazovat, zapnout pouze v jednom slotu (4GB), nic nepomáha. Stejný problém byl i s paměťmi Kingston 2x4GB. Teď je v pc Kingston 2x2GB a běží bez problémů.

Paměť RAM: https://6a8e8418-b0fd-4b53-80b6-92c942f ... 6a6b67.pdf
Základní deska: Gigabyte GA-G41MT-S2P
Procesor: https://ark.intel.com/content/www/us/en ... z-fsb.html
Operační systém w10 x64



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod xbs » 24 led 2020 13:16

podporuje max 8GB paměti, takže nejspíš max 2GB na slot...

http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... rev_13/#sp

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod petr22 » 24 led 2020 13:24

Nebo ty pameti musi byt dual rank, pricemz vse co se dnes prodava je single rank.

Paynnx
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: leden 20
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod Paynnx » 24 led 2020 15:36

Jelikož mám tedy jenom 2 sloty, můžu dát max. 4GB a i z druhé odpovědi vyplývá, že budu muset pořídit novou základní desku?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod petr22 » 24 led 2020 15:42

Jestli novou zakladni desku, tak vcetne procesoru a RAM.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod xbs » 24 led 2020 15:53

no vidíš, v tej rychlosti sem přehlíd že má jenom dva sloty, tim pádem zkusit ňáký bazarový dual rank paměti, případně rovnou novej setup, pač tohle už stejně nemůže stačit na rozumnej běh ani při běžnym použití...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod petr22 » 24 led 2020 15:55

Ono uz nemelo smysl kupovat tyhle DDR3 pameti, leda ze by byly za 100-200 Kc nebo za flasku
od znameho, vetsi cenu nemaji.

Budto nekde sehnat treba stare Kingstony z roku 2011/2012/2013 nebo komplet novou desku,
i s cpu a DDR4 RAM.

Toto je stare 12 let, davat do toho jakekoliv penize je zbytecne.

Paynnx
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: leden 20
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod Paynnx » 24 led 2020 17:06

Jo no, vypadá to teda na výměnu jak desky, tak cpu, díky za pomoc, už vím, na čem jsem.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna paměť RAM

Příspěvekod xbs » 24 led 2020 19:07

taky zdroj, SSDčko a nejspíš i bednu...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • pamět'
    od Petr007 » 15 kvě 2020 17:28 » v Vše ostatní (sw)
    1
    222
    od kecalek
    15 kvě 2020 17:35
  • paměť RAM
    od Obamovitch » 14 srp 2019 20:05 » v Problémy s hardwarem
    8
    589
    od RIKI22
    15 srp 2019 18:09
  • Operační paměť (RAM)
    od Kellercze » 07 dub 2020 19:13 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    341
    od Kellercze
    07 dub 2020 21:22
  • Fyzická pamět
    od Sonny » 27 říj 2019 15:16 » v Vše ostatní (sw)
    8
    882
    od xbs
    27 říj 2019 20:04
  • Fyzická paměť ram a její nedostatky ve Windows
    od DesperadoKHY » 06 úno 2020 16:50 » v Vše ostatní (hw)
    1
    347
    od sim20
    06 úno 2020 18:22

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti