Ryzen 5 3400G záseky

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod Flanzatel » 15 úno 2020 13:33

Zdravím, mám celkem nově složený multimediální PC a řeším pár nepříjemných problémů se záseky online videí (youtube i jiné) a podle mě i nízkým herním výkonem.
Ačkoliv jsem neskládal herní PC, tak sem doufal, že integrovaná Vega 11 si bez problému poradí s tím, co využívám.
Začnu videi na youtube - zde se mi přehrávání automaticky nastavuje na Full HD 60fps, avšak při tomto nastavení se video co 2 vteřiny na pul vteřiny sekne ... občas to jede krásně bez záseků, ale občas se takto zasekávají i videa v nižší kvalitě. Je to tak 50/50. Další problém mám s aktuálně jedinou hrou co hraju a to s World of Warcraft - zde hraju starý, nenáročný datadisk WoTLK při full HD na střední detaily - při tomto nastavení to jede jen na nějakých 50fps, ve městech to dokonce padá i na 15fps. Podotýkám, že na mém notebooku, kde mám Intel Core i3 8145u a též integrovanou grafiku to jede naprosto plynule na 60 fps.
Pří hraní v okně a spuštěným správcem úloh jsem si všiml vytíženosti CPU jen nějakých 17% a a grafiky 65%, teploty s původním chladičem nepřekročili 50 stupňů.
Mám pocit, že mi CPU nedovolí využít svůj potenciál. Tyto problémy mám již od doby co PC mám, od té doby vyšlo asi 5 nových aktualizací v Radeon Software a já při každé doufal, že se problém vyřeší, zatím se tak bohužel neděje.
Dále jsem zkusil vypnout/zapnout XMP profil, pohrát si v nastavení v radeon software, doinstalovat Microsoft Visual C++ Redistributable a DirectX, v napájení dát nejvyšší výkon namísto rovnováhy - nic nepomohlo.
Zde je má sestava:
Ryzen 5 3400g
Asrock B450M Pro4-F
Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3000Mhz
GIGABYTE P650B - 650W
Kingston A2000 500GB - systém
Crucial BX500 480GB - data
Seagate 2TB - data



Reklama
Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2879
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod Turion » 15 úno 2020 13:50

Nainstaluj všechny nové ovladače k základní desce a grafice. Můžeš i BIOS jen tak ze sportu. U integrované grafiky, je žádoucí pro maximální výkon mít odladěné RAM. Tzn. ve správných slotech podle manuálu (asi 2 a 4 slot od CPU) a nastavit maximální stabilní frekvenci a časování. XMP je dost nízké, tak by bylo dobré se pokusit o ruční vyšší nastavení.

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3160
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod dom324 » 15 úno 2020 13:51

Pro jistotu bych ovladače odinstaloval s DDU a nainstaloval nejnovější ovladače.

Běží paměti v Dual Channelu? XMP nech zapnuté. Můžeš zkusit v BIOSu přidat integrované grafice více paměti (ukousne si z RAM), ale moc velký rozdíl to podle mě neudělá.

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod Flanzatel » 15 úno 2020 14:15

Nejnovejsi Bios mám, RAM mám v dual channelu a ve správných slotech dle manuálu ZK, XMP profil mám momentálně zaplý s předdefinovanýma hodnotama, v tomhle nejsem vůbec zběhlý abych tam ty čísla zadával manuálně, je tam moc kolonek a absolutně nevim kam a co zadávat :) Ješte teda zkusim stáhnout vše ze support listu k základní desce, ale co jsem tak koukal, byli tam jen ovladace k lan, zvukovce, sata ap. ... nic zásadního. A zkusim v biosu najít kde se vyčleňuje ta RAM pro grafiku, teď mi to žere 2GB.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43542
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod petr22 » 15 úno 2020 14:16

Urcite to chce AMD ovladac na chipset.

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod Flanzatel » 15 úno 2020 15:53

Kde bych ho sehnal? Tady https://www.asrock.com/MB/AMD/B450M%20P ... p#Download nic jako chipset není, zkusil jsem stáhnout a nainstalovat to první (AMD All in one), což je vlastně radeon software ktery jsem uz mel, jen je trosku v jiné grafické uprave nez ten, ktery jsem stáhl ze stránek AMD jako grafický ovladac ... kazdopadně Youtube zatím bezi bez zaseku,tak třeba to bylo tím. Uvidím co to udělá časem.

sim20
Level 3
Level 3
Příspěvky: 582
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 3400G záseky

Příspěvekod sim20 » 15 úno 2020 15:57

Ovladače chipsetu můžeš přímo ze stránek AMD: https://www.amd.com/en/support/chipsets ... t-am4/b450

Dodatečně přidáno po 4 minutách 59 vteřinách:
Jinak formát 19.10.xxx jsou OEM kombinované ovladače grafiky + chipsetu.

Já bych ale bral vždy nejnovější přímo od AMD.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen 5 3400g stavba PC
    od Vojtastanc » 17 čer 2020 20:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    362
    od petr22
    17 čer 2020 22:31
  • Ryzen 7 2700 vs ryzen 5 3600
    od helpmeboys » 12 úno 2020 16:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    599
    od xbs
    12 úno 2020 16:51
  • Amd Ryzen 5 3600 vs Amd Ryzen 5 2600
    od aribosstv » 18 kvě 2020 18:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    989
    od Michael850
    19 kvě 2020 16:26
  • Záseky
    od BannerCZ » 16 pro 2019 19:32 » v Problémy s hardwarem
    15
    752
    od BannerCZ
    18 pro 2019 00:36
  • W10 náhodné záseky systému a BSOD
    od majoros.lukas » 15 bře 2020 19:43 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    671
    od ITCrowd
    17 bře 2020 18:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti