Problem s diskem a možná virem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 15:14

Ahoj, delší dobu řeším problém s diskem, nakonec jsem přeinstaloval com a myslel že to pomůže řešil jsem to v minulých letech, idkyž nejde dobře tak jsem to neřešil potřebné hry jsem rozjel a jediný problem jsem měl s instalací, které mi totálně sekaly počítač,a další problém byl že když jsem hrál něco a zapl ktomu internet tak mi to taky kousalo. Internet mám ale dobrý ping 30 ve hrách instalace 10 mb/s. Jenže zapl jsem trošku náročnější hru Call of Dutty WARZONE - (sestava pc - Radeon RX 480,i5-7500,8gb RAM, 1TB HDD) no a hra se na nejnižší deatily totálně seká, než to načte než se to vykreslí, to je strašné, ale vím že není chyba v síle grafiky či procesoru na to nejmenši to tenhle gear určitě utahnout musí, tak tady davám věc co se mi totálně nezdá, stále disk je v činnosti a používá aplikace, složky co mi zasírají disk a v životě jsem ani neotevřel, od přeinstal jsem nestahoval nic co by mohlo mít vír, ale spíš se bojím aby to nebyl vír někde kde to nejde vymazat lajckým způsobem a to přeinstal pc. Doufám že je to diskem, ale disk ovlivnuje přece jen rychlost načítaní, to nemůže sekat hru ne ? DISK jede na 100% při hraní - tak nevím jestli to může mit takový vliv - zvažuju že by to mělo být diskem tak byt koupil ssD 240 a ještě popř. RAm 8 gb další

Třetí obrazek jen tak obrazem jak to vypadá, když disk zatěžuje něco co nemá
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 15:25

Zkus na disk poslat CrystalDiskInfo, log vlož sem.
CheckPoint je sw pro VPN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 15:26

VPN je ?

Dodatečně přidáno po 38 minutách 44 vteřinách:
tak ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 16:13

Asi takto - ta křivka z HDTune je rozhodně špatná. Přístupový čas 24,8ms je taky špatný. Ale zajímavé je, že CDI nic neukázal. Každopádně disk bych vyměnil.
Checpoint - https://www.checkpoint.com/products/nex ... -firewall/ a k firewallu se dodává klientský SW, který mezi FW a PC vytvoří VPN (VirtualPrivateNetwork), tedy něco jako tunel mezi tvým PC a PC v práci. Proč ho tam máš ty, netuším. Klient, který používáme má stejnou ikonu zámečku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 16:17

Takže na vír to nevidíš ? a stačí když koupím SSD a na to natáhnu potřebné hry nebo je lepší na něj přetáhnout Windows celý a na hdd dávát ,hry akteré nejsou náročné + fotky atd... ?

No já žádný druhý PC v práci nemám, tak to je divné

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 16:22

Pokud koupíš SSD, pak jsem pro novou, čistou instalaci systému. Tím bych začal.
Disk je využíván i během hry, pokud si zabere více paměti. Na disku je odkládací soubor (pagefile), do kterého se odkládají soubory z paměti, které zrovna teď nejsou potřeba. No a jak si to sáhne na disk, je zle.
Pokud by to mělo být virem, pak bys musel ten disk dát do ověřeného, čistého počítače a udělat bench v HDTune tam. Kdyby byl stejný, je to jasně diskem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 16:41

takže pro lajka - když koupím ssd přendám windows na to ssd, pokud to bude v pohodě namám to řešit, pokud ne je tam pravděpodobně vír, který oveřím tim že to hdd dam do jiného pc a vyzkouším přes hd TUN

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod atari » 23 bře 2020 17:04

Stačí když nabootuješ z flashky (tím vyloučíš vir), a otestuješ ten disk, tak máš výsledek testu disku bez viru.

Předpoklad je, že tu flashku máš čistou.

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 17:12

Co nabootuju z flashky ? jako Windows na to ssd, hdd bude odpojené ? nebo jak moc nerozumím jsem fakt anti talent na tohle

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 17:23

Lze třeba použít HBCD https://www.cistepc.cz/hirens-boot-cd-navod/ kde je minixp obsahující HDTune. Netuším ale, zdda si poradí s nastaveném AHCI v BIOSu (tedy zda "uvidí" disk). Pokud bios umí legacy, pak bude fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

stuartik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod stuartik » 23 bře 2020 17:51

To už je na mě složitý vesmír, ja jsem jen kupce pc a to je tak čemu rozumím

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Problem s diskem a možná virem

Příspěvekod atari » 23 bře 2020 18:05

Hirens boot jsem opustil, protože je primárně určen na zařízení IDE, a na nových deskách už mi odmítal nabootovat, i když jsem přepnul na IDE.

stuartik: Na flashce je nainstalovaný Windows, a ty vložíš do PC tu flash, a zní nabootuješ PC, takže celý operanční systém (oddíl C) běží na té flashce. Takže takový PC nabootoješ i když v PC není disk.

Pokud však nevíš o co jde, a takovou flashku nemáš k dispozici, tak zrejmě pro tebe bude jednodušší a hlavně rychlejší ten disk vymontovat, napojit na jiný PC a tam otestovat.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)
    od casperdeluxe » 20 říj 2019 19:11 » v Problémy s hardwarem
    9
    1721
    od casperdeluxe
    29 říj 2019 21:49
  • Problem s Windowsem/diskem
    od DennySSD » 05 dub 2019 16:02 » v Problémy s hardwarem
    2
    311
    od xbs
    05 dub 2019 16:11
  • Problém s externím diskem
    od rst » 13 črc 2019 11:53 » v Problémy s hardwarem
    10
    599
    od petr22
    13 črc 2019 15:05
  • Problém s flash diskem
    od jardazvin » 22 led 2020 18:03 » v Vše ostatní (hw)
    1
    222
    od Pedrossos
    22 led 2020 19:27
  • Problém s externím pevným diskem
    od k.ondra89 » 18 led 2020 18:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    243
    od petr22
    18 led 2020 18:26

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 14 hostů