Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 23 bře 2020 18:11

Dobrý den,
sestavil jsem před měsícem své low-end PC.
Koupil jsem RAM od Corsair, konkrétně https://www.alza.cz/corsair-16gb-kit-ddr4-3600mhz-cl18-vengeance-rgb-pro-series-d5657218.htm .

Při sestavení, bylo v BIOSu nastaveno defaultně 2666MHz. Pokud jsem v OC nastavil frekvenci RAM na 3600MHz, tak počítač běžel cca 30 sekund a pak se restartoval.
Poté jsem se dočetl o změně napětí a tak jsem zkoušel různě měnit. Např. 3600MHz - 1,35V,.1,37V,.1,39V,.1,4V,.1,45V a vždy po nějaké době restart nebo i Windows skočí do obnovení. Případně počítač běží a na monitoru nevyskočí ani BIOS a je jen černá obrazovka.
XMP profil nastaví 3600MHz a zase se opakuje to samé, jako když nastavím ručně.
BIOS je 2x aktualizovaný. RAM jsou podle stránek Corsair podporované touto deskou. Ovladače k desce a procesoru xkrát přeinstalovány. Win 10 3x přeinstalován.

Nyní mam nastaveno na 2666MHz, Napětí Auto a vše v pořádku.

Již si nevím rady jak dostat z RAM jejich plnou rychlost. Je škoda že jedu o 1000MHz níže než bych mohl. Poradíte mi prosím?


Sestava:
Procesor: AMD Ryzen 5 3600
Graf. karta: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5500 XT 8G Special Edition
Základní deska: MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series
Chladič: ARCTIC Freezer 34
Paměť: Primární OS (ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 256GB), Samsung 860 EVO 500GB, Seagate BarraCuda 2TB, WD Blue 1TB
Zdroj: Corsair VS550 White Certified (dočasně), jinak Fortron Hyper 700



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19116
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod xbs » 23 bře 2020 18:28

holt tu max frekvenci řadiče v procáku a na desce nedaj, zvol nižší XMP profil co to nabídne, třeba 3200MHz, to by neměl bejt problém...

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 23 bře 2020 19:35

xbs píše:holt tu max frekvenci řadiče v procáku a na desce nedaj, zvol nižší XMP profil co to nabídne, třeba 3200MHz, to by neměl bejt problém...


Super, díky za odpověď. To mě ještě nenapadlo.
Akorát zde nemám volbu profilů. Jen v OC.
Tak jsem zapnul XMP a jen dal ručně na 3200MHz. A PC se zapnulo a zatím funguje.

Plno "odborníků" mi toto ještě nenapovědělo, Díky :lol:

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8119
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod Karrex » 23 bře 2020 22:29

Ono pokud tam bylo 2666MHz, ty jsi nezapl XMP režim, ale dal čistě 3600Mhz a pohrál si s voltáží, tak tam ale bůh ví co bylo za časování, proto to nemuselo fungovat.

Osobně bych tedy momentálně, když už víš, jak zapnout XMP, resetoval BIOS, ať je to vše v defaultu.
Pak zapni XMP a vyber XMP profil ramek s 3600MHz, který nastaví všechno (časování, napětí,...), tak jak má být a s čím jsou RAM otestované.
Pokud ani tak nebude fungovat, tak jak píše XBS.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 24 bře 2020 17:07

Karrex píše:Ono pokud tam bylo 2666MHz, ty jsi nezapl XMP režim, ale dal čistě 3600Mhz a pohrál si s voltáží, tak tam ale bůh ví co bylo za časování, proto to nemuselo fungovat.

Osobně bych tedy momentálně, když už víš, jak zapnout XMP, resetoval BIOS, ať je to vše v defaultu.
Pak zapni XMP a vyber XMP profil ramek s 3600MHz, který nastaví všechno (časování, napětí,...), tak jak má být a s čím jsou RAM otestované.
Pokud ani tak nebude fungovat, tak jak píše XBS.


Rád bych dal těch 3600MHz, ale XMP profily tu žádné nemám. Co jsem koukal na jiné výrobce jako Gigabyte, Asus a jiné. tak tam opravdu mají profily. Já mohu XMP jen zapnout zřejmě a pak měnit ostatní ručně. Když jsem dříve zapnul xmp, tak se to samo nastavilo na 3600MHz, ale PC i tak se restartoval a nešel

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19116
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod xbs » 24 bře 2020 18:06

předchozí příspěvek se necituje... při těch 3600MHz by mohlo pomoct povolit časování na CL19/20....

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 24 bře 2020 18:26

V časování se už nevyznám, zkusím si někde něco přečíst

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19116
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod xbs » 24 bře 2020 18:43

pokud v BIOSu dohledáš položku s časovánim, tak by mohlo stačit zvýšit první hodnotu ("DRAM CAS Letency" či ňák podobně) na 19...

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 24 bře 2020 19:21

Tak jsem zkusil, ale PC se nedostal ani do BIOSu. Dostal jsem se tam až tak po 15ti pokusech :D Tak nic necháme těch 3200MHz to hold bude stačit

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19116
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod xbs » 24 bře 2020 19:33

tak můžeš eště zkusit CL20, jinak na 3200 je tam jaký časování?

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod buldok » 24 bře 2020 19:42

Je tam pod sebou psáno 18-22-22-42. Na těch 3600MHz jsem nastavil 19 i 20 a také nic

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19116
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series

Příspěvekod xbs » 24 bře 2020 20:09

tak těch 3600 holt neřeš, co můžeš zkusit je snížit časování u 3200MHz, třeba 17-20-20, esli projde a otestovat memtestem...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Paměti Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600, Blackout Series
    od Acey » 11 čer 2020 18:05 » v P: Hardware
    1
    564
    od Acey
    02 zář 2020 13:25
  • P: Corsair RMx Series RM750x
    od renek11 » 02 říj 2020 18:18 » v P: Hardware
    0
    318
    od renek11
    02 říj 2020 18:18
  • P:1x16GB DDR4 RAm modul pro notebooky
    od Baggy » 09 úno 2020 07:24 » v P: Hardware
    16
    2444
    od cadworker
    24 úno 2020 19:35
  • Chladič na procesor a DDR4 ramky
    od Rewqa » 13 čer 2020 17:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    389
    od Eldenroot
    13 čer 2020 19:49
  • I5 6500, B250 MATE, Kingston HyperX DDR4
    od klimA. » 28 srp 2020 09:56 » v P: Hardware
    3
    613
    od Petr Škorec
    29 zář 2020 07:55

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů