Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 14:06

Ahojte
Pořídil jsem si nový monitor 32" AOC Q3279VWFD8
Po zapojení a aktualizaci ovladačů mi zobrazuje nejvyšší možné rozlišení 1080p / 1920 x 1080 60Hz
Nevím proč mi nejde oněch maximálních 2560 × 1440 75Hz.

Kartu mám viz podpis a mám na ní jedno HDMI do TV a jedno DVI do monitoru.
Díky předem za rady ;)
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 24 bře 2020 18:46, celkem upraveno 1 x.


ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

Reklama
Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1127
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení

Příspěvekod Manoust » 24 bře 2020 14:33

Musis to do monitoru zapojit pres hdmi nebo display port.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 14:35

Nó, to je bomba když mám v gpu jen jedno hdmi
ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1385
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení

Příspěvekod Zivan » 24 bře 2020 15:30

Mas dual link DVI kabel?

Edit:
Aha, 1030 ma jen single link DVI:
https://www.geforce.com/hardware/deskto ... ifications

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 16:32

Co teď?
ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9620
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení

Příspěvekod zeus » 24 bře 2020 16:37

Uz jsi prepojil to HDMI z TV do monitoru? Zatim na zkousku.

Dodatečně přidáno po 24 minutách 19 vteřinách:
Pak mas jasno - HDMI nebo DP. Byla to hned prvni odpoved.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 19:47

HDMI funguje.
Takže mně napadá, že nejspíš budu potřebovat novou grafiku, když mám nyní jen jedno HDMI.

Monitor podporuje FreeSync ! Takže něco od AMD ?
Hry nehraju !
Ale potřebuju aby fungovala na mou 4K UHDTV a tento nový monitor a cenově něco úplně nejlevnějšího, prostě na přehrávání a zobrazování UHD obsahu.Sestava stávající viz podpis.

Díky

Co třeba tato?
https://www.alza.cz/sapphire-pulse-rade ... ssionPosts
nebo tato, ale cenově už je trochu jinde, pokud se vyplatí oproti té 550.
https://www.alza.cz/xfx-rs-radeon-rx-57 ... 258026.htm

EDIT:
Tak jsem objednal tu Radeon RX 550 2G
ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod petr22 » 24 bře 2020 19:50

Proc nepripojis TV na DVI pres redukci a monitor na HDMI ?

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 19:56

Na to jsem myslel, ale myslím, že bude problém ve zobrazení na TV.
Nevěřím totiž tomu, že když na tento monitor potřebuji HDMI / DP, že mi TV, která nyní jede a přehrává vše bezchybně přes HDMI, že pojede přes DVI / redukce HDMI

Dodatečně přidáno po 1 minutě 43 vteřinách:
Nehledě na to, že moje nvidia má jen single link DVI
ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod petr22 » 24 bře 2020 20:02

Na DVI->HDMI rozhodne nepotrebujes dual link DVI.

Potrebujes ale kabel, co ma samostatne audio ktere zapojis do zvukove karty.

Na jednom konci HDMI, na druhem DVI + jack.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1160
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod jkmaxfli » 24 bře 2020 20:04

Na TV nepoužívám zvuk z PC. Jedu přes optiku do zesilovače z desky.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 3 vteřinách:
Chceš mi tedy sdělit, že když koupím redukci DVI - HDMI a pustím to do TV, že mi TV pojede v plném rozlišení? Prostě úplně stejně jako to mám nyní přes HDMI?
ASUS P8Z77-M PRO
Intel Core i5-2500K
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
SSD Samsung 850 EVO 120GB - Systémový disk

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor nezobrazuje nejvyšší podporované rozlišení - Jakou novou GPU ?

Příspěvekod petr22 » 24 bře 2020 20:10

Presne tak.

Jestli neni treba HDMI zvuk, staci obycejny kabel DVI-HDMI nebo redukce + HDMI kabel.

Kabel mi prijde lepsi - vzadu z PC nic netrci - a neni treba nova graficka karta.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • AOC Monitor - malé rozlišení a Hz
    od lamer22 » 30 bře 2020 23:20 » v Problémy s hardwarem
    2
    209
    od lamer22
    31 bře 2020 09:06
  • VA monitor hraní - jakou mate zkušenost
    od xxx68 » 23 bře 2020 21:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    335
    od Fox_25
    24 bře 2020 01:20
  • Kdo je ten nejvýšší ISP všech ISP?
    od Neznalec911 » 30 led 2020 22:49 » v Administrace sítě
    7
    1075
    od petr22
    31 led 2020 18:22
  • Vyhledání nejvyšší hodnoty na základě podmínek
    od Joselinne » 21 lis 2019 10:13 » v Kancelářské balíky
    1
    639
    od elninoslov
    21 lis 2019 16:12
  • Problémy s novou GPU
    od Chuckycze » 18 bře 2020 17:29 » v Problémy s hardwarem
    1
    400
    od flowem
    18 bře 2020 18:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], harris, lukyx, Skeleton a 31 hostů