Pískání repro Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Pískání repro  Vyřešeno

Příspěvekod Luc1el » 31 bře 2020 19:17

Ahoj,

Poradil by mi někdo jak vyřešit problém s pískáním repráků?
Myslel jsem, že to je reprákama, tak jsem objednal a vyzkoušel další. Stejný problém...
Nyní mám zapojené https://www.czc.cz/c-tech-spk-11-pc-2-0-cerna-zlata/210165/produkt a zapojené jsou do červeného konektoru na této desce https://www.czc.cz/msi-b450-tomahawk-amd-b450/241825/produkt.
Píská to i když přepnu zařízení, i když zakážu mikrofon. Děkuju předem za všechny rady, je to otravnej zvuk


AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19775
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod ITCrowd » 31 bře 2020 19:44

Červený konektor bývá vyhrazen pro mikrofon.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 20 vteřinách:
Jop, ale ne u této desky :-) Tak to máš správně...
Zkusil jsi třeba přední konektory (pokud je máš)?
Co to udělá, když do výstupu zapojíš sluchátka?
Máš nainstalováno Realtek Audio console? Zkoušel jsi změnit nějaké nastavení tam?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod Luc1el » 31 bře 2020 20:35

Zkusil jsem přední konektory na bedně a vstup na monitoru. Všude stejný :/
Bohužel sluchátka mám přes usb, takže nevyzkoušim.
Realtek audio console nemám. Co jsem tak koukal, tak vždy najdu jen realtek drivery pro určitou značku (dell, lenovo atd)
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19775
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod ITCrowd » 31 bře 2020 20:53

Na stránce výrobce https://cz.msi.com/Motherboard/support/ ... wn-utility najdeš tam nástroj Realtek audio kontrol. Zkus ho.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod Luc1el » 31 bře 2020 22:02

Odkáže mě to na Windows store a tam, když to chci stáhnout tak to vždy hodí chybu :/. Už tak nějak počítám s tím, že budu muset jet repro z monitoru :(
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19775
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod ITCrowd » 31 bře 2020 22:06

Tak zbývá poslední pokus - stáhni si nějakou verzi live linuxu. Nabootuj live linux a zkontroluj, zda se pískání ozývá. Pokud ne, bude chyba v systému. Pokud ano, je chyba v hardwaru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
dominpb
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod dominpb » 31 bře 2020 22:14

Čus, mě to dělal vadný zdroj .. Nevím proč, nevím jak.. Ale po výměně zdroje zmizlo i "pískaní" repro.

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod Luc1el » 31 bře 2020 22:28

Windows mám čerstvě reinstalovaný (dělalo to i předtím). Ten live linux jsem nikdy nedělal, ani jsem s nim nikdy nepracoval, tak snad to zítra nějak dám :)
Taky jsem přemýšlel nad zdrojem, jen se mi nechce objednávat nový, když nevim jestli by to pomohlo :/
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Uživatelský avatar
dominpb
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod dominpb » 31 bře 2020 22:32

Objednej na alze, kdyžtak ho vrátíš :D

Btw.. Po měsíci mi to začal dělat i nový zdroj. :smile:
Naposledy upravil(a) dominpb dne 31 bře 2020 22:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19775
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod ITCrowd » 31 bře 2020 22:32

Můžeš objednat a vrátit do 14 dnů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod Luc1el » 31 bře 2020 22:53

To jo. Ale teď, když nestíhají rozvážet jak lidi objednávají domů jak pominutý tak moje pískání v tomhle ohledu počká :)
Děkuji za rady. Ještě zítra zkusím nějak stáhnout ten realtek controler :)
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Pískání repro

Příspěvekod Luc1el » 03 dub 2020 12:07

Tak čáštečně vyřešeno. Když jsem zkoušel nějaké SW úpravy, tak nepomohlo nic. Poté jsem zkusil přepojovat usb. Jedno jediný se chytlo a pískání je skoro nesyšitelný. Až budu objednávat něco do Pc, tak vezmu i nějakej ten zdroj a vyzkoušim ho vyměnit
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pískání
    od difrancoano » 03 led 2020 18:16 » v Problémy s hardwarem
    4
    394
    od mmmartin
    03 led 2020 21:46
  • Pískání na základní desce
    od Masaker » 19 úno 2020 13:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    393
    od ITCrowd
    19 úno 2020 14:36
  • Pískání z reproduktoru u Aktivního Subwooferu
    od bigi2001 » 17 úno 2020 09:19 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    855
    od Villentretenmerth
    18 úno 2020 20:06
  • Repro k PC do 4k
    od finneke » 06 úno 2020 17:04 » v Vše ostatní (hw)
    5
    669
    od Skeleton
    30 dub 2020 22:38
  • Nové repro
    od šulda » 27 kvě 2020 17:28 » v Vše ostatní (hw)
    5
    416
    od šulda
    27 kvě 2020 19:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Dolpi, Google Adsense [Bot] a 6 hostů