DDR3 triple chanel Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 13:05

Dobrý den ,
prosímvás mám potíže s nově zakoupenými ram DDR3 corsair xms3 1600mhz 4gb zakoupené jako single 6 kusů
https://www.alza.cz/corsair-4gb-ddr3-16 ... 384200.htm


dal jsem je do mojí desky ASUS P6Tse která ma 2xtripple chanel a maximum 24gb ram
https://www.asus.com/cz/supportonly/P6T ... pDesk_CPU/

procesor je i7 930 2,8Ghz

a výsledek je že win i bios ukazuji jen 16gb ram poradíte prosím někdo co jsem udělal špatně , respektive proč zrovna 16 gb místo 24gb ???

předem děkuji za odpovědi :)



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 13:12

Na prvni pohled vidim nestandardni napeti 1.65V, radic RAM v procesoru nema radost.

Deska muze vyzadovat dual rank pameti, pokud jsou tyhle single rank, je problem.

Nekoupil jsi ty pameti jako nove za 600 Kc za kus, tedy za 3600 Kc, ze ne ?

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 13:15

bohužel ano

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 13:18

Jestli jdou vratit do 14 dnu, vrat je, za 3600 Kc jich muzes muzes mit celou bednu,
tech 24 GB RAM jde sehnat do 1000 Kc.

Jestli jsou potreba dual rank modly, je treba sehnat moduly vyrobene nekdy 2012/2013
co maji pametove chipy z obou stran.

Na compatibility listu desky musi byt napsane, jake moduly jde pouzit ve vsech slotech,
melo by tam byt napsane i jestli to ma byt 6x dual rank 4 GB.

Mam pocit ze muzes pouzit pameti s podporou ECC, ktere se pouzivaji do serveru, a jelikoz
jsou do normalniho pocitace k nicemu jsou doslova za par korun na Ebay (Unbuffered ECC RAM).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 30 srp 2020 13:29, celkem upraveno 1 x.

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 13:29

v šuplíku mám staré KHX1600C9D3K3/6GX kit of 3 1,65V je to 3x2gb a s nimi běžel pc 10 let bez problému
a ano v compatibility listu jsem našel 3 možnosti jak nainstalovat 6x4gb , bohužel ale je nedokážu sehnat
jedná se o :

Crucial BL25664BA1336.16SFB1 DDR3 1333 4096MB(Kit of 2)

G.SKILL F3-10666CL8D-4GBHK(XMP) DDR3 1333 4096MB(Kit of 2)

SAMSUNG M378B5273BH1-CH9 DDR3 1333 4096MB

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 13:33

Ona je otazka, zda ta pamet bezela na 1,65V nebo 1,5V, coz je standard.

Ten Samsung je dual rank, G.Skill je single rank, Crucial dual rank.

Ty nove Corsairy budou nejspis single rank jako vse co se vyrabi za poslednich cca 7 let.

Jestli mas 4x dual rank moduly, melo by teoreticky stacit sehnat jen 2x 4 GB dual rank.

Mimochodem na jinem foru tvrdi ze tam funguji 8 GB moduly, tedy 48 GB RAM, tamtez potvrzuji
nutnost dual rank modulu.

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 13:45

ajaj přehledl jsem že crucial a g.skill jsou 2x2gb
takže to vypadá na jedinou možnost samsung 6x4gb a je to zrovna single rank
jeden modul vychází na £22.90 což je zhruba 4000kč za 6 modulů + poštovné z anglie

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 13:47

Podivej se po tech ECC modulech, ty se vyrazuji ze serveru a do normalniho pocitace je dat nejde,
ale deska se socketem 1366 by je mela vzit. Ty budou mnohem lacinejsi nez pouzite ne-ECC DDR3.
Jen je potreba overit, jestli tam nemusi byt jako procesor Xeon.

Jestli to ma stat 4000 Kc, tak za ty penize mas jiny procesor (novejsi, vykonnejsi), desku i 24 GB RAM.

Ta i7 930 ma pouze 3000 passmark bodu, dnesni nejlacinesi procesory jako Ryzen 1200 maji vic jak
2x vetsi vykon a to je cpu co stoji nove do 1500 Kc.

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 14:09

už jsem asi pochopil co se děje :

Strana (strany): SS - jednostranná DS - oboustranná • A *: Podporuje dva (2) moduly vložené do slotu A1 a B1 jako jeden pár konfigurace dvoukanálové paměti. • B *: Podporuje tři (3) moduly vložené do oranžových slotů (A1, B1 a C1) jako jedna sada konfigurace trojkanálové paměti • C *: Podporuje čtyři (4) moduly vložené do oranžových slotů (A1, B1 a C1) a černý slot A2 jako jedna sada konfigurace tříkanálové paměti. • D *: Podporuje šest (6) modulů vložených do obou oranžových slotů a černých slotů jako dvě sady

takže mi deska vzala možnost C* 4 moduly po 4gb = 16gb

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR3 triple chanel  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 14:37

Take je moznost poridit novejsi desku na socketu 1366.

Kdyz k tomu ale pricteme tech 3600 Kc za ty moduly, tak je to drazsi nez cely pocitac
s 2x-3x vykonnesim procesorem nez ta i7 z roku 2009.

pobo
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR3 triple chanel

Příspěvekod pobo » 30 srp 2020 17:49

díky moc za ochotu a odpovědi ...
prozatím jen vyndám 2 přebytečné moduly , kamarád se jich rád ujme a já budu doufat že to ještě nějaký rok poběží... jinak změnou desky procesoru a ram na ddr4 bych musel změnit i operační system , mám win 7 64bit a nechci je měnit , navíc zvuková karta SB audigy 2 je taky už pamětník , ale stále má 24bit studiový zvuk a podporu pouze do win 7 novější ovladače už výrobce neudělal , taktéž mám solidní chlazení na procesoru od cooler master které by na novější desku nešlo namontovat...
každopádně zkušenost je nad zlato a už teď vím že až budu stavět nový comp , nejdříve se porozhlédnu tady na fóru a nechám si poradit , než budu cokoliv nakupovat ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade RAM DDR3
    od HanzyKisik » 21 led 2020 10:53 » v Problémy s hardwarem
    9
    432
    od HanzyKisik
    21 led 2020 15:30
  • Koupím RAM DDR3
    od Ejdzi » 07 říj 2019 11:23 » v K: Hardware
    0
    1756
    od Ejdzi
    07 říj 2019 11:23
  • Různé paměti DDR3
    od XLABS » 31 bře 2020 19:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    205
    od XLABS
    31 bře 2020 20:11
  • Koupil bych paměti RAM 1x 4GB, 2x 4GB, 1x 8GB, DDR3
    od XLABS » 28 bře 2020 09:28 » v K: Hardware
    0
    588
    od XLABS
    28 bře 2020 09:28
  • Kompatibilita výkonější DDR3 RAM na desce ?
    od tuningrob » 08 zář 2020 10:32 » v Problémy s hardwarem
    13
    601
    od peta501
    22 zář 2020 11:57

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů