Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout  Vyřešeno

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 16:15

Zdravim,

Lezim v tom uz druhej den a uz si nevim rady, obracim se na mistni zkusene s prosbou o radu, do pc co mam v popisku jsem poridil upgrade - desku asus prime b350m-a , cpu ryzen 3 1200, a 2x4gb ddr4 hyperx predator, zdroj zustal puvodni seasonic ss500te, prepastoval jsem procesor, podle schematu jsem zapojil na desku tlacitko na zapnuti pocitace PWR SW a taky 8pin+24pin ze zdroje na desku, a vetrak od cpu, ramky jsou v prvnich dvou slotech ... Kdyz pripojim napajeci kabel a monitor, a prepnu na zdroji O na I, tak zacne blikat oranzovy podsviceni na desce, ale po stisknuti zapinaciho tlacitka se ani neprotocej vetraky nic, kdyz pocitac odpojim od proudu tak jeste asi 8sekund deska oranzove blika, nakonci zasviti bez blikani a zhasne, predem diky za rady.


BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Reklama
Uživatelský avatar
phixion
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 396
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod phixion » 12 zář 2020 16:23

Pwr sw je dobre zapojeny? Ramky by nemali ist do slotov 1 a 3?
Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2224
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod peta501 » 12 zář 2020 16:28

o jakou se jedna revizi toho ryzenu 3 1200? protoze pokud se jedna o tu posledni (AF) na 12nm procesu, musis mit upgradlej bios na posledni, tak aby to melo podporu..

viz CPU support list >
Ryzen 3 1200(3.1GHz,65W,L3:8M,4C,rev:B1) - od biosu 0405
Ryzen 3 1200AF (3.1GHz,65W,L3: 8M, 4C) - support od biosu 5204
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 16:38

Phixion - zkusil jsem nechat ramku jen jednu v prvnim slotu a stejny
Peta501 - cpu a deska predtim jeli u predchoziho majitele spolu tak by nemel bejt problem, rev 1252.07
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2224
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod peta501 » 12 zář 2020 16:42

pokud mas ram v prvnich dvou slotech - mas je blbe, zkontroluj si podle manualu jak je mas zapojit idealne by meli bejt v dual channelu proto jsou taky barevne rozliseny, v manualu to mas presne popsany kterej slot MUSI bejt obsazenej jako prvni v kombinaci s kterym.
Prekontroluj taky zapojeni napajeni do desky, zejmena zapojeni 24 pinu na desce - zda si treba neprohodil cpu vetev za neco jinyho - jednou se mi to stalo na fortonu. (idealne jestli jsou popsany)

Podle toho ze se to neprotoci predpokladam, ze mas nekde chybu v napajeni... prohozenej konektor treba apod. - vetsinou je maj zdroje na konci popsany.... treba GPU / CPU / MB apod. to vsechno sedi? nezapojujes treba 4/8 pin pro gpu do mb?
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 16:55

Mas pravdu ramky byly blbe, ted uz je mam spravne, do desky jsem dal bilej 8pin, 24pin je v jednom kuse viz foto

https://ibb.co/s5sJjdy
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Uživatelský avatar
šulda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 536
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod šulda » 12 zář 2020 17:00

Dej ty RAMky podle manuálu k desce, takhle jsou blbě.
Člověk se pořád učí.

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 17:01

Na ty fotce jsou jeste pred tim nez jsem je dal dobre ted je mam dobre
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Uživatelský avatar
šulda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 536
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod šulda » 12 zář 2020 17:06

Takže A2 B2?
Člověk se pořád učí.

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 17:13

Presne tak a2+b2 tak jak pisou v manualu

Tady jsem nahral foto konektoru na desce a kabely co mam ze zdroje
https://ibb.co/4FDvkFP
https://ibb.co/PCZ0gkC
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2224
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod peta501 » 12 zář 2020 17:15

ze zajimavosti, kdyz tam das 2x4pin tak to taky nenabehne?
Pokud by to bylo pametma tak by se aspon meli protocit vetraky / rozsvitit se diody.
Pokud se to neprotoci, je problem nekde v zapojeni / napajeni.

Zkus ten 2x4pin a uvidime...
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: únor 05
Bydliště: LBC
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade desky+ram+cpu = pocitac nejde zapnout

Příspěvekod CrazyManer » 12 zář 2020 17:23

2x4pin a stale bez reakce, grafika je stara hd5670 1gb ddr5 a k ni zadnej kabel nevede
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač nenaběhne po výměně základní desky
    od FireFlyCzz » 05 zář 2020 09:32 » v Problémy s hardwarem
    4
    342
    od FireFlyCzz
    05 zář 2020 22:08
  • Po vypnutí proudu nejde zapnout počítač
    od Malakhov » 18 čer 2020 18:14 » v Problémy s hardwarem
    26
    700
    od newwes
    18 čer 2020 22:35
  • Záměna desky
    od helpmeboys » 29 bře 2020 16:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    287
    od helpmeboys
    29 bře 2020 18:17
  • DVD u základní desky
    od Lukkys4 » 03 zář 2020 16:03 » v Vše ostatní (hw)
    1
    325
    od petr22
    03 zář 2020 16:07
  • Výběr základní desky
    od kasy » 02 pro 2019 10:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    21
    708
    od kasy
    02 pro 2019 14:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host