Nové RAM počítač nefunguje Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Aldzoun
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 20
Pohlaví: Muž

Nové RAM počítač nefunguje  Vyřešeno

Příspěvekod Aldzoun » 15 zář 2020 10:12

Dobrý den,

Mám tuto základní desku https://www.czc.cz/asus-tuf-z390-plus-g ... 49/produkt a k ní mám tyto RAMky https://www.czc.cz/hyperx-fury-black-16 ... 97/produkt říkal jsem si že si vylepším paměť RAM a že si dokoupím úplně stejné akorát s RGB https://www.czc.cz/hyperx-fury-rgb-16gb ... 14/produkt akorát po vložení do základní desky se pc po zapnutí ihned vypne a takhle pořád dokola jak mile nové RAM oddělám a nechám pouze staré tak PC funguje naprosto vpořádku. Takže jsem usoudil že to zdrojem být nemůže takže to asi bude něco ve slotech RAM a nebo v RAMkach.

Předem děkuji za rady.

CPU: I5-9600k
GPU: RTX 2070S



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19508
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 15 zář 2020 10:27

Vítej na PC-HELP!
Vyzkoušej pouze s novými pamětmi. Pokud pc bude fungovat, pak půjde o vzájemnou nekompatibilitu RAMek. Pokud nebude fungovat, pak půjde o nekompatibilitu RAM a desky.
Uvedené RAM nejsou v kompatibility listu (což neznamená, že by nemusely fungovat).
A není fury jako fury (to poznáš podle kódu výrobce RAM.
HX432C16FB3K2/16
HX432C16FB3AK2/16
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod petr22 » 15 zář 2020 10:30

Je pri instalaci modulu odpojeny pocitac od el. energie - vyply zdroj nebo odpojena snura ?

Jsou nove moduly spravne zacvaknute ? Musi zapadnout oba zamky po stranach.

V kterych slotech jsou ktere moduly ?

Kdyz se daji nove misto starych, stane se co ?

Pokud se pouzije z tech novych jen jeden modul (ostatni 3 sloty prazdne),
stane se co ? Nutno vyzkouset postupne oba.

Aldzoun
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 20
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod Aldzoun » 15 zář 2020 10:35

Všechno při instalaci je vypnuté tak jak má i kabel vysunutý

jsou správně zacvaknuté

ty staré jsou tak jak mají byt 0 1 0 1 1=slot kde je osazena RAM a ty nové jsem dal místo nul

Nové místo starých jsem nezkoušel měl jsem strach aby to pak vůbec fungovalo

zkoušel jsem dávat RAMky i po jedné k těm starým a nefungovala ani jedna z těch nových

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9817
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod zeus » 15 zář 2020 10:52

Jestli mas strach, dej to do servisu ;)
Bez zkousky jen nove pameti (jeden kus ci par) se dal proste nehnes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19508
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 15 zář 2020 11:05

A ještě jedna věc - ty paměti chodí na 3200MHz, ale deska bez OC podporuje jen 2666MHz. Takže pro ověření funkčnosti změnit XMP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2227
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod peta501 » 15 zář 2020 11:12

ITcrowd: ja mam taky desku s z390 chipsetem a pameti jsem nad 2666mhz taktovat nemusel, jedou tak v zakladu aniz bych na cokoliv sahal - jak podle cpu-z tak i v biosu.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod petr22 » 15 zář 2020 11:19

JEDEC standard ale definuje neco jineho a to ze by deska sama pouzila OC je zvlastni.

V kazdem pripade pokud nejde PC zapnout je XMP irelevantni, max. reset CMOS jde udelat.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2227
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod peta501 » 15 zář 2020 11:23

Jasne, zvlastni to je ale fakt to tak je...
DRAM FREQ. 1600mhz (3200mhz) CL18, bios default na nic se nesahalo krome boot sequence.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19508
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 15 zář 2020 11:28

petr22 píše:JEDEC standard ale definuje neco jineho a to ze by deska sama pouzila OC je zvlastni.

V kazdem pripade pokud nejde PC zapnout je XMP irelevantni, max. reset CMOS jde udelat.

Proč irelevantní? Jak moc je nepravděpodobné, že nastaví standard jedec, přidá nové ram a ony pojedou?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod petr22 » 15 zář 2020 11:35

Proto ma vyzkouset, jestli to jde zapnout pouze s novymi moduly.

Pokud to nepujde, profil nepomuze.

Aldzoun
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 20
Pohlaví: Muž

Re: Nové RAM počítač nefunguje

Příspěvekod Aldzoun » 16 zář 2020 13:06

ITCrowd píše:A ještě jedna věc - ty paměti chodí na 3200MHz, ale deska bez OC podporuje jen 2666MHz. Takže pro ověření funkčnosti změnit XMP.


Ty staré RAMky jsem taktoval na 3200MHz a teď jsem oddělal ty staré a dal místo nich nové a PC funguje bez problémů takže to je asi tím že RAMky nejsou spolu kompatibilní nebo mám zkusit přidat ty staré ještě k těm novým?

Dodatečně přidáno po 14 minutách 6 vteřinách:
Zkusil jsem tam dát ty staré k těm novým a tentokrát nenaskočil obraz ale myslím si že je to asi jasné tyhle dva typy RAM pamětí spolu být nemohou :/


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC
    od liborek » 21 bře 2020 16:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    294
    od liborek
    21 bře 2020 17:15
  • Nové PC
    od šulda » 29 dub 2020 17:34 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    31
    922
    od Martab
    30 dub 2020 20:52
  • Nové PC
    od liborek » 20 bře 2020 13:38 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    406
    od liborek
    20 bře 2020 18:29
  • Nové PC
    od amirinda » 06 říj 2019 12:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    20
    1444
    od xbs
    09 říj 2019 05:18
  • Nové PC
    od Chuppa » 03 dub 2020 18:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    466
    od Anaman
    04 dub 2020 13:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti