Ovladače mám staženy, hry jsem měl dle svého nastavení NYNÍ (delší dobu) nastavené podle Geforce experience (některé mi dokonce přijdou "podceněny") 27´ monitor 2560 × 1440 (což je asi fuk) Bedna Fractal Design Define C - 5 větráků 2 dovnitř 3 ven, Zdroj je veden odděleně. CPU Ryzen 5 3600 s box chladičem.
Teplota GPU dosahovala velmi rychle 85 stupňů při hraní her, běžné používání nebo nenáročné hry kolikrát ani nezapne větrák jede na pasiv. Bylo mi doporučeno přepastovat z toho jsem měl obavy takže mi to měnil známý co to už několikrát dělal. Použita "nouzově" pasta Cooler Master V1 jiná nebyla po ruce. Měnil i termo pásky značka nevím tipuji Arctic Thermal pad jelikož byly modré

Teplota po přepastování se zvedla o 3 stupně, nedalo mi to, rozddělal jsem kartu sám a všiml jsem si že cca 1/4 pasty se u jedné strany vůbec neobtiskla na chladič. Vše jsem očistil nanesl více pasty než co dával známý a teplota opět 88 stupňů.
Nějaká rada co s tím? Zajímavost karty je ještě > větráky jedou na 2100 rpm při 100% ale při nějaké době nebo snad při překročení 88 stupňů se zapně jakýsi turbo režim VÍCE NEŽ 100% a větráky jedou na cca 2800rpm. Před přepastováním to dělalo při 85 stupních.
Jak řešit, co s tím, lepší pasta/pásky, airflow nebo problém se sw?
► Zobrazit spoiler