Nelze zapnout D.O.C.P

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TweeTyEU
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod TweeTyEU » 26 říj 2021 18:01

Dobrý den, Dnes jsem se zakoupil novou počítačovou sestavu a zjistil jsem že ramky které by měli běžet na 3200 mhz jedná se o Patriot Viper 4 2x8gb 3200mhz běží pouze na 2133 což mi způsobuje velké problémy s FPS ve hrách. Když jdu do biosu a v AI Tweakeru na zakladní desce Asus TUF B450M a zapnu D.O.C.P v AI Overclock tuneru Pod tím mám normálně D.O.C.P DDR4-3200 v memory frequency DDR4-3200mhz FCLK frequceny mam na auto místo 1600. No v zkratce počítač při restartu s nastavením pípne vypne znovu pípne vypne se a potom se loadne do safemodu že system je nestabilní a jestli bych si přál nastavit zpět věci před D.O.C.P už jsem to zkoušel minimálně 3x jestli ne 4x a prostě nejde zapnout. Předem děkuji za odpověd.

Reklama
Erredar
Level 3
Level 3
Příspěvky: 503
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod Erredar » 26 říj 2021 19:20

To že ramky jsou 3200mhz neznamená že tak pojedou. U této desky pokud jsem se správně díval je vše na 2666mhz taktování a nemusí to běžet. Je tam i jiný DOCP profil s nižší frekvenci? Případně úprav frekvenci ručně, nebo přidej napětí(to už je pro zkušenějšího). Může pomoct i update BIOSu.
Ryzen 5600x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, MSI Gaming X RX6600XT, Kingston A2000 500Gb+1Tb, MSI MPG A750GF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod petr22 » 26 říj 2021 19:47

Co jsi to koupil za pocitac, ze je v tom tahle stara zakladni deska?

Jaky je zbytek pocitace - procesor, zdroj atd?

A hlavne - da se to jeste vratit?

Mitthrawn
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod Mitthrawn » 29 říj 2021 22:33

petr22 píše:Co jsi to koupil za pocitac, ze je v tom tahle stara zakladni deska?

Jaky je zbytek pocitace - procesor, zdroj atd?

A hlavne - da se to jeste vratit?


Blbost, ne každý potřebuje počítač za 60 tisíc, pokud to bylo za normální peníze, tak není důvod.
Stačí navýšit voltáž nebo snížit frekvenci třeba na 3000, 2933 mhz. Zkus testovat co jede.
div#0042
steamcommunity.com/id/divertic
---
I ta nejtěžší hodina trvá jen 60 minut

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod petr22 » 30 říj 2021 07:09

Pocitac s aktualnimi komponenty stoji cca stejne - toto napadne pripomina oblibeny trik ceskych prodejcu,
"vyhodna" sestava slozena z normalne neprodejnych zastaralych komponent. Tady vidim desku z roku
2018 a pameti co podporuji pouze 3200 MHz max frekvenci.

"Stačí navýšit voltáž nebo snížit frekvenci třeba na 3000, 2933 mhz."

Snizit frekvenci a pripravit se tak o vykon procesoru mi nepripada jako smysluplne reseni, ten pocitac
ma problem a ja to vidim na nevhodnou volnu komponent (aka sestaveno z toho, co uz nikdo nechce).

Kdyz vidim tu starou desku a pouze 3200 MHz moduly, tak me zajima zbytek sestavy, protoze
na rok 2021 to vypada hodne podivne. On tam totiz mohl prodejce nacpat i Ryzen prvni generace (2017),
pak se podobnym problemum nelze divit a 2933 MHz je casto maximalni funkcni frekvence RAM. Kdyz
si koupim pocitac s 3200 MHz moduly, tak ta frekvence MUSI fungovat bez problemu - a toto mel
overit PRODEJCE ze to funguje, ne aby chudak zakaznik zkoumal, co s tim ma delat!

Ja bych ten pocitac vzal a omlatil prodejci o hlavu - a nechal si sestavit pocitac z komponent, ktere ma
dnes smysl kupovat (nebude stat 60 tisic Kc, bude stat temer stejne jako tento problemovy).

Alferi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 106
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod Alferi » 30 říj 2021 10:11

Problémy s deskou B450 a RAM jsem nedávno taky řešil. V tomto případě je to určitě odpovědnost prodejce sestavy, pokud tam tu rychlost avizuje. Mě u vlastní sestavy pomohlo nastavení pomocí "DRAM Calculator for Ryzen", příčemž jsem zvýšil DRAM Voltage na 1.37 V, a o chlup i SOC Voltage. Návody jsou na youtube. Ale je to taktování a odpovědnost uživatele.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout D.O.C.P

Příspěvekod petr22 » 30 říj 2021 10:50

Ja bych to reklamoval nebo jeste lepe vratil do 14 dnu.

To je jako kdyz si koupis auto a zjistis, ze jede maximalne 100km za hodinu
a aby to jelo rychleji, musis poladit rucne neco v motoru na vlastni zodpovednost.

Ten pocitac je kdyz ne primo podvod, tak aspon pekna levarna ze strany prodejce.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze zapnout
    od Master2016 » 04 dub 2021 01:04 » v Problémy s hardwarem
    29
    1183
    od Václav Polák
    06 dub 2021 16:34
  • Po výměně procesoru nelze PC zapnout
    od Ezrix » 15 lis 2021 19:08 » v Problémy s hardwarem
    10
    311
    od petr22
    16 lis 2021 09:10
  • PC nejde zapnout
    od Myselin » 18 led 2021 22:12 » v Problémy s hardwarem
    3
    414
    od gogo1963
    19 led 2021 07:54
  • PC nejde zapnout
    od unitak » 23 lis 2021 08:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    159
    od 83.Pepas
    24 lis 2021 21:34
  • Nejde zapnout PC
    od LuraCZ » 02 srp 2021 07:21 » v Problémy s hardwarem
    10
    493
    od gogo1963
    10 srp 2021 11:57

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti