Po aktualizaci se nezobrazuje DVD mechanika Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
Po aktualizaci se nezobrazuje DVD mechanika
Zdravím, po nedávné aktualizaci se mi v Tento počítač přestala zobrazovat DVD mechanika. Přikládám screenshot ze správce zařízení. Je možnost nějaké opravy? Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Re: Po aktualizaci se nezobrazuje DVD mechanika
Jdi do správce zařízení, pravoklikni na mechaniku a zvol odebrat hardware (včetně ovladačů - pokud to nabídne). Restartuj. Pokud je mechanika jinak v pořádku, wokna si ji po tom restartu oživí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Level 2
- Pohlaví:
Tak to bohužel nepomohlo. Odinstaloval jsem zařízení - ovladač to k odebrání nenabídlo ani na kartě Ovladače. Mechaniku jsem fyzicky odpojil od PC, připojil jinou - funkční, ale bohužel. Měl jsem nainstalovanou virtuální mechaniku, ta tuto chybu zobrazovala taky. Odinstaloval jsem jí, ale ani to nepomohlo.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Jak ji připojuješ? To je nějaká dvd k notebooku?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Ne, klasická PC bedna + SATA kabel.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Tak to bude složitější...
1. zkonttroluj v BIOSu, zda je tam mechanika vidět. Pokud ne, bude to na úrovni BIOSu a další kroky nedělej.
2. Pokud v BIOSu vidět je, pak ve správci zařízení zvol Zobrazit skrytá zařízení. Rozbal ovladače IDE/ATAPI a zde:
- pravoklik na ATA kanál 0, a pak klik na tlačítko Odinstalovat.
- pravoklik na ATA kanál 1, a pak klik na tlačítko Odinstalovat.
- pravoklik na Standardní dvoukanálový řadič PCI IDE, a pak klik na tlačítko Odinstalovat
- Pokud jsou k dispozici další položky, pravoklik na každou položku a pak vyber Odinstalovat.
Restart.
Jestliže se mechanika neobjeví ani teď, budeš muset do registru:
3. Spust regedit
4. Jdi do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
- najdi položku UpperFilters. Pravoklik / Odstranit (pokud existuje UpperFilters.bak, tu odstraňovat nemusíš)
- ve stejném klíči najdi položku LowerFilters (pokud existuje), pravoklik, odstranit.
5. Ukonči regedit
Restart.
Jestli ani tohle nepomůže, pak už nevím...
Jedině vyzkoušet live linux. Pokud v něm bude mechanika fungovat, tak HW bude v pořádku a pak přeinstalace woken.
1. zkonttroluj v BIOSu, zda je tam mechanika vidět. Pokud ne, bude to na úrovni BIOSu a další kroky nedělej.
2. Pokud v BIOSu vidět je, pak ve správci zařízení zvol Zobrazit skrytá zařízení. Rozbal ovladače IDE/ATAPI a zde:
- pravoklik na ATA kanál 0, a pak klik na tlačítko Odinstalovat.
- pravoklik na ATA kanál 1, a pak klik na tlačítko Odinstalovat.
- pravoklik na Standardní dvoukanálový řadič PCI IDE, a pak klik na tlačítko Odinstalovat
- Pokud jsou k dispozici další položky, pravoklik na každou položku a pak vyber Odinstalovat.
Restart.
Jestliže se mechanika neobjeví ani teď, budeš muset do registru:
3. Spust regedit
4. Jdi do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
- najdi položku UpperFilters. Pravoklik / Odstranit (pokud existuje UpperFilters.bak, tu odstraňovat nemusíš)
- ve stejném klíči najdi položku LowerFilters (pokud existuje), pravoklik, odstranit.
5. Ukonči regedit
Restart.
Jestli ani tohle nepomůže, pak už nevím...
Jedině vyzkoušet live linux. Pokud v něm bude mechanika fungovat, tak HW bude v pořádku a pak přeinstalace woken.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Tak v BIOSu mechanika vidět je. Až budu mít víc času a klid, tak půjdu na další.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Re: Po aktualizaci se nezobrazuje DVD mechanika Vyřešeno
Super!! Povedlo se, díky Ti za rady. Nakonec pomohlo až to poslední - vymazání položek v registru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 1141
-
od petr22
28 zář 2022 19:10
-