Problémy z RAM prosím pomoc.
Problémy z RAM prosím pomoc.
Dobrý den, mám desku Gigabyte GA-MA78GM-S2H /rev. 1.0/ Procesor AMD Phenom II X4 B95 945 3.0GHz AM3 moje RAM KHX8500D2K2 Kingston HyperX /2x2GB/ 4GB Kit DDR2 1066MHz CL5, KHX8500D2BK2 Kingston HyperX limited edition /2x2GB/ 4GB Kit DDR2 1066MHz CL5. Počítač běží ale když spustím hru tak po chvili Windows spadne. Prosím o pomoc. Děkuji Pavel
-
- Pohlaví:
Re: Problémy z RAM prosím pomoc.
Pokud máš podezření na RAM, pak je otestuj memtestem. Nicméně podle chování mi to spíše připadá na teploty. Jak se to hřeje při zatížení hrou?
Ten Memetest je nejlepší spustit při nabootování z USB. Pokud budeš testovat za běhu WIN, tak se neotestuje vše (Win ten memtest nepustí na všechny buňky).
Nainstaluj si soft na sledování teplot a před pádem Win sleduj jaké budou teploty.
Nainstaluj si soft na sledování teplot a před pádem Win sleduj jaké budou teploty.
Ten pocitac je stary 13-14 let, tam muze byt vadne uplne cokoliv.
Jelikoz to dela pri spusteni hry, podezrival bych jako prvni grafickou kartu a pak zdroj.
U graficke klarty, ktera topi, je casto zivotnost jen 3-5 let.
1. presna specifikace graficke karty
2. presna specifikace a stari zdroje (jestli je to nejaky neznackovy sunt, zacal bych jeho vymenou)
Jelikoz to dela pri spusteni hry, podezrival bych jako prvni grafickou kartu a pak zdroj.
U graficke klarty, ktera topi, je casto zivotnost jen 3-5 let.
1. presna specifikace graficke karty
2. presna specifikace a stari zdroje (jestli je to nejaky neznackovy sunt, zacal bych jeho vymenou)
Presně tak. To mi připomnělo, abys také sledoval napětí, zda neklesá před pádem WIN.
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš tam nějakou dedikovanou grafiku, nebo používáš tu integrovanou v čipsetu? Když sis tak zasedl na ty RAMky, můžeš zkusit jeden párek vyjmout a pak zase prohodit a uvidíš, jak se to bude chovat. O jakou hru se jedná?
ahoj, děkuji za všechny odpovědi. Grafiku mám AMD Radeon R7 260X Bonaire XTX 2048Mb of GDDR5 SDRAM Samsung, a zdroj Chieftec A90 Series GDP-750C - 750W GDP-750C. ten Memtest myslíš ram test když se spouštěj win. ? a jestli mužu prosit jak se to spouští pri nabootovaní z USB, mé znalosti o PC jsou řekl bych základní. Paměti jsem testoval na programu OCCT a test proběhl bez chyby, na teploty jsem nekoukal, provedu znovu test na OCCT a pošlu výsledek, jesti to bude stačit ? Děkuji Pavel
Specifikace a STARI zdroje.....
Memtest:
https://www.memtest.org/
Je tam i navod jak udelat bootovaci flashku. Z Windows nelze otestovat vsechnu RAM.
Jestli mas moznost, pujc si nekde jinou grafickou kartu na vyzkouseni.
Memtest:
https://www.memtest.org/
Je tam i navod jak udelat bootovaci flashku. Z Windows nelze otestovat vsechnu RAM.
Jestli mas moznost, pujc si nekde jinou grafickou kartu na vyzkouseni.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1764
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2897
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6245
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1758
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4830
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”