Zdravím, mám problém s novým SSD diskem. Včera pc fungovalo normálně, ale dnes přišel syn ze školy, zapnul pc a na obrazovce se ukazalo:
Reboot and select proper Boot Dejvice and insert Boot média in selected Boot Dejvice and Press a key.
Odešel disk? V BIOSu je disk ukazany, že je připojen a když jsem zkusil přepnout starý HDD, tak normálně najel.
Mám win na flasce, mám zkusit na SSD disk znovu nainstalovat win s flašky?
Nebo mám reklamovat?
Dekuji za odpověď.
Problém s SSD diskem
-
- Level 4
- Pohlaví:
Re: Problém s SSD diskem
Jaký disk? Jaká sestava?
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Nezmenilo sa poradie v boot v biose?Ak spustíš PC cez starý HDD a máš pripojený aj SSD ,vidíš ho v OS?
-
- Level 1
- Pohlaví:
Já neměl starý HDD zaply současné s SSD. Až když mi nešel nový SSD disk načíst Win10, tak jsem přepnul SSD na starý HDD kde mám ještě Win10,abych věděl, jestli je to Hardiskem.
Sestava je Ryzen 1200,16gb Kingstone hyperX 2666mgz,
,GeForce 1060,SSD Patriot P210 512gb,základová myslím A320m pro
Sestava je Ryzen 1200,16gb Kingstone hyperX 2666mgz,
,GeForce 1060,SSD Patriot P210 512gb,základová myslím A320m pro
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Jestli jsi instaloval nový systém na SSD a neodpojil jsi přitom starý HDD, budeš mít zavaděč na HDD a bez něj nenabootuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Level 1
- Pohlaví:
Starý HDD byl odpojen a zapojen jen nový SSD, win mi normálně od 27.12 běžel, až dnes mi to ukázalo tu hlášku nahoře.
Buď půjdu reklamovat nebo můžu zkusit zase přeinstalovat win na ten nový disk, ale nevím, jestli to má vůbec cenu.
Buď půjdu reklamovat nebo můžu zkusit zase přeinstalovat win na ten nový disk, ale nevím, jestli to má vůbec cenu.
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Tak zapoj aj SSD disk a spusť PC z toho HDD.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Zrovna teď jsem zformatoval starý Hdd a dávám na něj nové Win10. Měl jsem sním problém, hrozně pomalu načítál předtím OS, proto jsem koupil nový SSD. Když jsem ho projížděl vším možným, tak nic nenašel, usoudil jsem, že bude pomalý možná stářím.
Uvidím jestli čistá instalace pomůže, aspoň budu vědět, jestli ho pak vyhodit.
Jen mi jde teď o to, jestli mám jít teď SSD disk reklamovat nebo ještě něco vyzkoušet. Nejsem profík jako vy někteří zde.
Jen mi je divné, že ten nový disk zniceho nic dnes nešel a hodil mi tu hlášku, aniž bych něco měnil v pc.
Uvidím jestli čistá instalace pomůže, aspoň budu vědět, jestli ho pak vyhodit.
Jen mi jde teď o to, jestli mám jít teď SSD disk reklamovat nebo ještě něco vyzkoušet. Nejsem profík jako vy někteří zde.
Jen mi je divné, že ten nový disk zniceho nic dnes nešel a hodil mi tu hlášku, aniž bych něco měnil v pc.
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Tak si potom nainštaluj OS na HDD.Potom pripoj SSD a pozri sa na neho cez OS.Ináč kúpil si jeden z lacnejších SSD diskov,tak Ťa prekvapil hneď na začiatku.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Odpojuješ PC po vypnutí od elektrické sítě? Když PC restartuješ a vyvoláš Boot menu klávesou F11 (MSI?), je tam vidět mimo jiné Windows boot manager?
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Odpojení od sítě nemá vliv.
Spíše bych zkontroloval, co tvůj syn prováděl. např. změna boot v BIOSu, UEFI/Legacy atd. Až by bylo nastavení totožné, pak bych se pokusil o opravu zavaděče pomocí instalačního media. A teprvě potom nějakou novou instalaci na nic neřešící HDD.
Spíše bych zkontroloval, co tvůj syn prováděl. např. změna boot v BIOSu, UEFI/Legacy atd. Až by bylo nastavení totožné, pak bych se pokusil o opravu zavaděče pomocí instalačního media. A teprvě potom nějakou novou instalaci na nic neřešící HDD.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Tak jsem nahrál znova Win na SSD disk, tak uvidíme.
Syn nedělal nic s nastavením atd.
Ano, občas vypínám celou prodlužovacku na vypínačí, kde je toho dost zapnuteho, když není nikdo doma.
Ano s F11 vyvolán boot menu.
Jinak HDD starý i po novém nahrání OS je pomalý jako předtím, takže je už na prd.
Každopádně moc děkuji všem za pomoc, nezbývá jen, než čekat jestli SSD vydrží nebo to udělá znova.
Popřípadě, pokud SSD klekne můžete napsat, co se vyplatí kdyz tak koupit, nemám v tom přehled, tohle je můj první SSD disk.
Syn nedělal nic s nastavením atd.
Ano, občas vypínám celou prodlužovacku na vypínačí, kde je toho dost zapnuteho, když není nikdo doma.
Ano s F11 vyvolán boot menu.
Jinak HDD starý i po novém nahrání OS je pomalý jako předtím, takže je už na prd.
Každopádně moc děkuji všem za pomoc, nezbývá jen, než čekat jestli SSD vydrží nebo to udělá znova.
Popřípadě, pokud SSD klekne můžete napsat, co se vyplatí kdyz tak koupit, nemám v tom přehled, tohle je můj první SSD disk.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1834
-
od Dan_sterbic
01 říj 2022 15:48
-