Ahoj. Moc prosím o pomoc. Jebne mi. Jsem bez internetu nefunkční. Zyxel Vodafone router.
1. Dnes jsem šel reklamovat router, dostal jsem na výměnu jiný.
2. Nejde se mi při připojení přes kabel dostat na http://192.168.1.1/
3. Připojení funguje, router po restartu na pár minut funguje, následně internet přestane fungovat. I Wifi, i přes kabel...
Nic nepomáhá. Jebne mi. Mám dům, kde nefungují ani data a bez internetu nemůžu pracovat. už to řeším 3 dny. Nějaký tip?
Router nefunguje.
-
- nováček
- Pohlaví:
Router nefunguje.
"F.E.A.R. has two meanings: Forget Everything And Run OR Face Everything And Rise... The choice is yours..."
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Router nefunguje.
Kdyz pripojeni funguje, jde ta adresa alespon pingnout ?
Nema Vodafone neco jineho nez je Zyxel nebo nemas moznost pujcit neco duveryhodneho?
Nema Vodafone neco jineho nez je Zyxel nebo nemas moznost pujcit neco duveryhodneho?
-
- Level 3
- Pohlaví:
Důvodem výměny byla stejná závada?
Odpoj všechna zařízení od routeru (kabelem) a všechny na wifi. Zkoušej připojit pouze jedno na kabelu, počítač, notebook.
Pokud připojení internetu vydrží, podívej se tou adresou 192.168.1.1 do routeru na rozsah přidělovaný DHCP, sice jen formálně .
Postupně a s prodlevu pripojuj další zařízení na kabelu.
Až to přestane fungovat, poslední zařízení je viníkem.
Odhaduji, že bude mít pevnou adresu stejnou jako brána (.1).
Pokud to tak nebude, jdeme dál.
Odpoj všechna zařízení od routeru (kabelem) a všechny na wifi. Zkoušej připojit pouze jedno na kabelu, počítač, notebook.
Pokud připojení internetu vydrží, podívej se tou adresou 192.168.1.1 do routeru na rozsah přidělovaný DHCP, sice jen formálně .
Postupně a s prodlevu pripojuj další zařízení na kabelu.
Až to přestane fungovat, poslední zařízení je viníkem.
Odhaduji, že bude mít pevnou adresu stejnou jako brána (.1).
Pokud to tak nebude, jdeme dál.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Manuál jsi zkoušel? Asi máš na mysli Zyxel modem. Vyměnil jsi i napájecí zdroj? Svítí na modemu nějaké stavové LED diody? Adresu pro konfiguraci musíš zadat ve tvaru https://192.168.1.1., http nebude fungovat. Službu máš zaplacenou?
-
- nováček
- Pohlaví:
Dnes to zázračně samo zas začlo fungovat...
Tak uvidíme...

"F.E.A.R. has two meanings: Forget Everything And Run OR Face Everything And Rise... The choice is yours..."
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Viz. můj podpis - jak na diagnostiku sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 518
-
od ShadowWord:Pain
30 črc 2023 19:52
-