Zdravím, v únoru 2023 jsem koupil tento zdroj https://www.gigabyte.com/cz/Power-Supply/GP-P1000GM#kf
Použil jsem ho do sestavy v listopadu 2023.
Teď k věci, někdy se mi stane, že když přijdu domů a zapnu PC, tak se PC nezapne.
Třeba jenom problikne rgb na ramkách a chladiči a led kolem power buttonu.
Počkám chvilku a zapnu znova a PC naskočí, ale nesvítí CPU fan a svítí třeba jen RAMky a mám blackscreen.
Vypojím zdroj ze zásuvky, počkám chvilku, zapojím po 10 sekundách, zapnu PC a naskočí normálně. Všechny díly jsou nové, až na disky.
Nemůže být problém v kondenzátorech na zdroji? Případně zdali zdroj nesepíná nějakou ochranu proti přepětí do základovky a díky tomu se nezapne.
Jaké kroky mohu učinit ještě než zdroj dám na reklamaci? Má cenu se do něj podívat, rozebrat ho a podívat se na kondíky, případně zdali mám naměřit na nich nějakou hodnotu a zjistit, zdali hodnota na nich narůstá. Případně zdali nemůže být problém někde jinde ještě. Nerad bych tohle dělal při každém zapínání a chtěl bych se vyhnout následnému poškození dalšího HW.
Zdroj jsem koupil předimenzovaný na 1KW kvůli grafické kartě a budoucímu taktování, ale nakonec jsem koupil jinou grafu a nyní reálně potřebuju tak ~550W.
Děkuji předem za odpovědi.
Problém se zapínáním PC - zdroj?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Problém se zapínáním PC - zdroj?
Pokud zdroj otevres, uz ho nereklamujes. Jestli nemas platnou vyhlasku 50 tak ho ani rozebirat nesmis.
1. vyzkouset jiny zdroj
2. pokud se nic nezmeni tak jinou zakladni desku
1. vyzkouset jiny zdroj
2. pokud se nic nezmeni tak jinou zakladni desku
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 1618