Příspěvekod Bozan » 07 dub 2024 11:00
Zdravím, ozývám se po delší době z důvodu posunu s notebookem, který jsem už bral jako "mrtvý". Vyndal jsem z něj SSD a dal do externího rámečku že ho budu používat alespoň tímto způsobem a nechal ležet cca 3 týdny, neformátoval. Ale po těch 3 týdnech mi to nedalo a zkusil jsem ho vrátit do ntb a ejhle, notebook se zapnul a fungoval zcela normálně, byl pouze rozhašený datum a čas. Provedl jsem nějaké aktualizace a notebook používal do doby než jsem ho vypnul. Při vypínání ale nastal problém, ntb se začal vypínat, ale po zhasnutí displeje se úplně nevypnul, zapínací tlačítko zůstalo svítit a bylo slyšet, že stále běží a to i když jsem ho takhle nechal třeba 20 minut. Před vypnutím jsem notebook několikrát restartoval a s tím problém nebyl, opět naskočil. Tak jsem ho vypnul natvrdo dlouhým stisknutím tlačítka, to fungovalo, ale po následném pokusu o zapnutí ten stejný problém jako na začátku, zapínací tlačítko se rozsvítilo pouze na pár vteřin a zhaslo, bez rozjetí větráků, ssd apod. Po několika pokusech o zapnutí jsem náhodně kam zatlačil na šasi ntb a on se opět rozjel, po zapnutí byl čas opět špatný. Provedl jsem BIOS restore, přeinstaloval Windows a dokonce zahrál i nějakou tu hru, pak zkusil opět notebook vypnout a stejný problém, nevypnul se a po tvrdém vypnutí už opět nešel zapnout. Zkusil jsem tedy opět zatlačit na šasi a spustit ale už ani to nepomohlo, vyndal jsem tedy SSD, odpojil baterii a notebook zase naskočil (opět čas špatný), ale nyní nefungují ani reproduktory a notebook běží pouze na Intel grafice, Nvidia hlásí v Správci zařízeni ,,Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)". Prosím tedy jestli někoho nenapadá kde by mohl být primární problém, případně jaké kroky nyní vyzkoušet, když je notebook zapnutý, děkuji :)