Zdravím právě jsem si postavil nový počítač a všímám si že když zapnu třeba jen obyčejnou instalaci nějaké aplikace tak se celý počítač velmi rozhlučí i když mám CPU vytížené třeba jen na 11%
Nevíte čím by to mohlo být nebo jak to opravit ?
Děkuji
Pc Sestava v popisu profilu
Hlasitý PC Vyřešeno
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Hlasitý PC
Především v té situaci otevřít kastli a identifikovat zdroj hluku. Mohl by to být nesprávně uchycený chladič CPU.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Zjisti, který ventilátor to je, a sleduj teploty, hlavně CPU, a i ty ostatní. Ideální je sledovat která teplota začne stoupat před tím hlukem.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Jsou to větráky skříně vždy když se dostanu na 55 stupnu CPU třeba jen na sekundu tak vystřelí na maximální hlučnost
-
- Level 6
- Pohlaví:
V tom případě, to zřejmě bude jen otázka nastavení.
Je potřeba ty větráky natavit jak mají spínat, a při jakých teplotách mají jet naplno apod. Záleží jakou máš konfiguraci. Dělá se to v BIOSu a nebo v obslužném softwaru.
Je potřeba ty větráky natavit jak mají spínat, a při jakých teplotách mají jet naplno apod. Záleží jakou máš konfiguraci. Dělá se to v BIOSu a nebo v obslužném softwaru.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Videonávod (EN): https://www.youtube.com/watch?v=8M4aqy2IWcI
-
- nováček
- Pohlaví:
1 - A postavil jsi to z jakých komponent - od toho se odvozuje vytížení PC
2 - druhá věc je, jaký chladič si dal a jak odborně si ho namontoval -- pokud je CPU neodbornou montáží bez pasty "nechlazený", pak pustí větrák na plné kule
2 - druhá věc je, jaký chladič si dal a jak odborně si ho namontoval -- pokud je CPU neodbornou montáží bez pasty "nechlazený", pak pustí větrák na plné kule
-
- Level 6
- Pohlaví:
Vzdyť píše, že má CPU 55 stupňů, tak to nebude.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Už jsem to vyřešil stáhnul jsem Armoury Crate a nastavil jsem si nízký case fany teploty se při maximálním výkonu drží hezky a PC není slyšet. Díky Za Pomoc
Zpět na “Problémy s hardwarem”