Ahojte,
koukám, že mi běží jak nvidia grafika, tak integrovaná v processoru.
Mám tu v procesoru nějak vypnout nebo je to jedno?
Přikládám screenshot.
Můžu vybrat UMA Auto nebo vypnout, co je lepší?
A ještě otázka... nalevo nahoře je na výběr profile, mám vybrat A-XMP nebo EXPO? Vůbec tomu nerozumím
ramky mám tyto: https://www.alza.cz/kingston-fury-32gb- ... 276314.htm
GPU processoru
-
- nováček
- Pohlaví:
GPU processoru
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Re: GPU processoru
Nechal bych aktivní obě grafiky. Integrovaná se může hodit při diagnostice problémů s dedikovanou grafikou. Pro AMD zapni EXPO. Zjistil jsem pokusně, že XMP nenastavuje totožné parametry pro RAM a vyhazovalo mi chyby v Memtestu86+. Takže nastav EXPO a pak nabootuj z USB flešky program Memtest86+ a nechej udělat několik průchodů.
-
- nováček
- Pohlaví:
Provedu...
Ještě dotaz, v biosu jsem nastavil RAM rychlost z auto na 6000 je to tak dobře nebo to mám nechat na auto?
Když jsem to měl na auto, tak to ve správci úloh neukazovalo rychlost, teď to ukazuje 6000
Problém je, že ve správci úloh to ukazuje rychlost 6000 ale když dám v příkazovém řádku wmic memorychip get speed tak jen 2x 4800... dá se to nějak potvrdit, jestli to jede dobrou rychlostí?
To asi ukáže v tom Memtest86+ že? Jak dlouho to mám nechat běžet?
Ještě dotaz, v biosu jsem nastavil RAM rychlost z auto na 6000 je to tak dobře nebo to mám nechat na auto?
Když jsem to měl na auto, tak to ve správci úloh neukazovalo rychlost, teď to ukazuje 6000
Problém je, že ve správci úloh to ukazuje rychlost 6000 ale když dám v příkazovém řádku wmic memorychip get speed tak jen 2x 4800... dá se to nějak potvrdit, jestli to jede dobrou rychlostí?
To asi ukáže v tom Memtest86+ že? Jak dlouho to mám nechat běžet?
-
- Level 4
- Pohlaví:
Ano, v Memtestu bude zobrazena skutečná frekvence RAM, ale i informace z SPD čipu. Můžeš udělat jeden průchod (objeví se nápis PASS), který trvá v závislosti na velikosti RAM. Pokud se během testování vyskytne chyba, vypíše program adresu a zobrazí velký červený nápis FAIL. Pokud zapneš profil EXPO, tak se vše nastaví automaticky, včetně frekvence, časování i napětí RAM. Těch EXPO profilů mívá každá MB několik a pokud RAMKY nezvládají ten nejvyšší, lze zvolit o něco nižší, ale stabilnější EXPO režim.
-
- nováček
- Pohlaví:
ok nechám to na explo a rychlost na auto...
jinak jak mám nahoře ten screenshot, tak můžu vybrat EXPO 1 nebo 2, je to jedno který kliknu?
jinak jak mám nahoře ten screenshot, tak můžu vybrat EXPO 1 nebo 2, je to jedno který kliknu?
-
- Level 4
- Pohlaví:
EXPO1 je nejrychlejší, EXPO2 pomalejší, ale stabilnější.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Arnold91 píše:jinak jak mám nahoře ten screenshot
Jinak tam máš prd, protože si to nedal jako přílohu do příspěvku. Je to velký? Tak to zmenším nebo to nefotím v rozlišení pro bilboard.
Člověk se pořád učí.
Zpět na “Problémy s hardwarem”