Prosím o pomoc. Ozval se mi táta, že mu jde asi 14 dní strašně pomalu notebook. Má tento notebook: https://www.alza.cz/hp-250-g9-asteroid-silver-d7602828.htm
Když jsem ve správci úloh otevřel procesy, všiml jsem si, že pokud otevřu jeden tab v Chrome a nic nedělám, paměť je využitá z cca 60 %. Když třeba na Seznamu kliknu na otevření nějakého článku, někdy to jde hned, někdy se třeba otevře za 15 sekund. Internetové připojení je stabilní (měřil jsem rychlost i ping na Seznam). Využití procesoru po kliknutí na článek vyletí k 90 % a paměť taky. Zkusil jsem promazat komplet cookies a cache, ale to nepomohlo. Ještě jsem updatnul Chrome na aktuální verzi a odinstaloval nějakou trial verzi McAfee, která trochu paměť vytěžovala. Taky jsem zkoušel dočasně vypnout AdBlock. Ještě jsem zkusil switch na Microsoft Edge. Tam to bylo o trochu lepší, ale žádný zázrak.
Když spustím Chrome a v něm ten 1 tab, tak se tím většinou spustí okolo 30 Chrome procesů, což mě celkem překvapilo. Ty procesy ale neberou více než 1,5G RAM. Ten notebook teda není žádné dělo, ale před rokem a půl jste mi ho tu na forum doporučovali, že na prohlížení internetu stačí. Má 8GB RAM. Ještě 14 dní nazpět to stačilo, ale teď je problém. Napadá prosím někoho řešení?
Jak jsem už psal, je problém v tom, že když v prohlížeči na něco kliknu, tak někdy to jde celkem rychle, jindy to vypadá, jak kdybych ani na nic neklikl. Kurzor myši není zaseklý, ale nic se neděje a třeba za 15s se začne dít. Někdy takto pomalu reaguje i pouhé zavření tabu v prohlížeči.
Díky za pomoc.
Pomoc se zpomaleným notebookem
-
- Level 2
- Pohlaví:
Pomoc se zpomaleným notebookem
Můj podpis je šedý...
-
- Level 6
- Pohlaví:
Re: Pomoc se zpomaleným notebookem
Jak je velký disk? Jak je zaplněný. Ze správce úloh sem dej screen paměti, seřazené od největšího žrouta.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Ja len toľko k tomu: prehliadač Chrome (chromium) na každú pi**vinu spúšťa vždy nový proces chrome.exe (žiaľ, robí to i Edge na chromiu). A stačí, aby tam bol čo i len jeden addon do prehliadača = ďalší chrome.exe proces.
A Procesor? nuž pomalé 2jadro, navyše je tam int. grafika - takže tých 8GB RAM je už na hrane. https://browser.geekbench.com/processor ... e-i3-1215u - je niekde na chvoste. Takže zázraky sa očakávať nedajú. A aj poznámka "atari" je na mieste!
A Procesor? nuž pomalé 2jadro, navyše je tam int. grafika - takže tých 8GB RAM je už na hrane. https://browser.geekbench.com/processor ... e-i3-1215u - je niekde na chvoste. Takže zázraky sa očakávať nedajú. A aj poznámka "atari" je na mieste!
-
- Level 2
- Pohlaví:
atari píše:Jak je velký disk? Jak je zaplněný. Ze správce úloh sem dej screen paměti, seřazené od největšího žrouta.
Se omlouvám, že to je focené mobilem, ale poslal mi to táta, když jsem ho navedl, co má vyfotit :)
https://imgur.com/a/ocsbmTy
Můj podpis je šedý...
-
- Level 6
- Pohlaví:
Za těch 18 let bys už mohl vědět, že obrázky se vkládají do fóra ...
Jak psal kecálek, je to pomalý HW, ani disk nestíhá. Neodpověděl jsi na zaplnění disku.
Procesor je také plně vytížen, tak sem dej ještě ze správce úloh (ne sledování prostředků) využití procesoru, seřazené od největšího.
Jak psal kecálek, je to pomalý HW, ani disk nestíhá. Neodpověděl jsi na zaplnění disku.
Procesor je také plně vytížen, tak sem dej ještě ze správce úloh (ne sledování prostředků) využití procesoru, seřazené od největšího.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Pomaly hardware to neni urcite, je to 6 jadro (2 plnotucna jadra a 4 Atomy) a ma to 11 tisic bodu v Passmarku.
Obrovska spousta lidi ma doma procesory, ktere jsou nekolikrat pomalejsi a zadny podobny problem nemaji.
U nas mame takovych pocitacu stovky a s Chromem zadne problemy nejsou. Na tom pocitaci je neco spatne
a nedostatecny vykon to neni. Koneckoncu je to pomale pouze poslednich 14 dnu.
Neco vytezuje nesmyslne procesor, je nutno zjistit, co to je.
Schvalne na tom spust s flahky Linux Mint a uvidis, ze Chrome funguje bez problemu a zatez cpu je nula nula nic.
Ze Chrome vyzere dostupnou RAM je normalni. Pokud jde rozsirit RAM na 16 GB, udelej to.
Udelal bych cistou instalaci Windows 11, nebudes tam mit ty nesmysly od HP jako tragicky McAffee antivirus.
Over i stav SSD, idealne programem primo od vyrobce a udelej test rychlosti zapisu v Crystal DiskMark.
Obrovska spousta lidi ma doma procesory, ktere jsou nekolikrat pomalejsi a zadny podobny problem nemaji.
U nas mame takovych pocitacu stovky a s Chromem zadne problemy nejsou. Na tom pocitaci je neco spatne
Schvalne na tom spust s flahky Linux Mint a uvidis, ze Chrome funguje bez problemu a zatez cpu je nula nula nic.
Ze Chrome vyzere dostupnou RAM je normalni. Pokud jde rozsirit RAM na 16 GB, udelej to.
Udelal bych cistou instalaci Windows 11, nebudes tam mit ty nesmysly od HP jako tragicky McAffee antivirus.
Over i stav SSD, idealne programem primo od vyrobce a udelej test rychlosti zapisu v Crystal DiskMark.
-
- Level 2
- Pohlaví:
atari píše:Za těch 18 let bys už mohl vědět, že obrázky se vkládají do fóra ...
Ten počítač nemáím u sebe, musím se na ten disk podívat zítra.
Co se obrázků týká, dokonce jsem to i zkoušel a testoval pomocí náhledu. Pamatuji si, že i před pár lety jsem se na to ptal a už jsem to uměl. Ale zase jsem to zapomněl Zkrátka to pro mě nejlogičtější řešení kliknout na ikonku obrázku a vložit linku, nefunguje.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 41 vteřinách:
petr22 píše:Pomaly hardware to neni urcite, je to 6 jadro (2 plnotucna jadra a 4 Atomy) a ma to 11 tisic bodu v Passmarku.
Díky, že alespoň vím, že ten notbook by to měl zvládat. Pokud se k tomu zítra dostanu, zkusím to přeinstalovat. On už v tom Win je, akorát teda nevím, jestli se mi to podaří nainstalovat bez všech těch blbostí a trial verzí všeho možného okolo.
Můj podpis je šedý...
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Samozrejmne ze to musi zvladat, vzdyt je to vykonnejsi procesor, nez ma spousta lidi doma.
Ze by procesor, ktery ma v Passmarku 11 tisic bodu nestacil na internet, kdyz na to staci procesor
co ma jen 3000 bodu? To nedava smysl.
Mam i3-4130 co ma v Passmarku 3300 bodu, v Chromu 70 tabu a ve Firefoxu 125 tabu a zadny problem
neni. Ty mas vice nez 3x vykonnejsi procesor. A o 4 jadra vic. Ale 8GB RAM, ja 16GB. Zatizeni procesoru
je cca 15% - upozornuju, ze je to procesor kupovany na jare 2014.
1. zatez procesoru - 60% - proc - potreba zjistit
2. zapis na disk - 50 MB/s - proc a jak dlouho - vytizeni disku - potreba zjistit
3. stav disku - potreba zjistit
4. virtualni pamet - jak je nastavena a jak je velky odkladaci soubor?
Ze by procesor, ktery ma v Passmarku 11 tisic bodu nestacil na internet, kdyz na to staci procesor
co ma jen 3000 bodu? To nedava smysl.
Mam i3-4130 co ma v Passmarku 3300 bodu, v Chromu 70 tabu a ve Firefoxu 125 tabu a zadny problem
neni. Ty mas vice nez 3x vykonnejsi procesor. A o 4 jadra vic. Ale 8GB RAM, ja 16GB. Zatizeni procesoru
je cca 15% - upozornuju, ze je to procesor kupovany na jare 2014.
1. zatez procesoru - 60% - proc - potreba zjistit
2. zapis na disk - 50 MB/s - proc a jak dlouho - vytizeni disku - potreba zjistit
3. stav disku - potreba zjistit
4. virtualni pamet - jak je nastavena a jak je velky odkladaci soubor?
-
- Level 6
- Pohlaví:
Samozřejmě, že nová instalace WIN je nejlepší řešení, ale také nejpracnější.
Ohledně pomalého disku to může být také, že je zaplněn na 99%, a nebo je na konci životnosti. Udělej kontrolu disku programem CrystalDiskInfo. (Že by měly být pravidelné zálohy, tady řešit nebudeme.)
Rozhodně by měl ntb stačit výkonově na internet, ale jsou tam i jiné procesy, na které v tuto chvíli nestačí. Je otázka jestli to je nějaký virus - havěť, nebo něco jiného.
(Předchozí příspěvek se necituje, je to v pravidlech ! )
Ohledně pomalého disku to může být také, že je zaplněn na 99%, a nebo je na konci životnosti. Udělej kontrolu disku programem CrystalDiskInfo. (Že by měly být pravidelné zálohy, tady řešit nebudeme.)
Rozhodně by měl ntb stačit výkonově na internet, ale jsou tam i jiné procesy, na které v tuto chvíli nestačí. Je otázka jestli to je nějaký virus - havěť, nebo něco jiného.
(Předchozí příspěvek se necituje, je to v pravidlech ! )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22
- 6505
-
od Kvp2
12 lis 2023 20:39
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 626
-
od petr22
24 zář 2024 07:32
-
-
- 4
- 2208
-
od Mikajl
12 zář 2024 18:02
-
-
Pomoc s bricknutým telefonem
od TakovejTypek5 » 05 bře 2024 14:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 24
- 6471
-
od rhsCZ
08 bře 2024 20:16
-
-
-
PC do 20k (pomoc s dovýběrem komponent)
od insider » 27 zář 2024 16:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1369
-
od insider