Zdravím mám problém nevím proč, když pustím PC tak se zdroj rozeběhne, ale chvíli mám černou obrazovku až po chvilce zdroj utichne a PC naskočí. Zkoušel jsem i jiný z droj a dělá to samé. Nějaké nápady??
AMD Ryzen 9 7900X / GIGABYTE B650 GAMING X / ASUS TUF GeForce RTX 4080 SUPER O16G GAMING / G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X5 / GIGABYTE UD850GM PG5W
Spuštění PC
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Spuštění PC
Zřejmě se jedná o nekompatibilní načasování RAM, deska to zkusí znovu s jiným a vyjde to. Pokud není k dispozici aktualizace biosu pro Vaší základní desku, zkusil bych změnit frekvenci RAM na 5600MHz a ostatní ponechat (zřejmě budetete v biosu nastavovat poloviční rychlost 2800MHz pro 5600MHz ve skutečnosti )
-
- nováček
- Pohlaví:
Však tyhle ramky jsem speciálně koupil nové jelikož mají AMD EXPO pro základní desku AMD, vyměnil jsem je za Ramky které měli INTEL XMP, Základní deska podporuje Ramky až do 8000MHZ a v BIOSU mám nastavené AMD EXPO a když spustím správce úloh a dám výkon a kouknu na rychlost tak tam je 6000MT/s
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Jak často se to děje?
Čas od času deska trénuje ramky. Stává se mi to tak 1x do měsíce. Mám tu samou desku.
Čas od času deska trénuje ramky. Stává se mi to tak 1x do měsíce. Mám tu samou desku.
-
- nováček
- Pohlaví:
Pokaždé co spustím PC nebo ho restartuju. Zítra vyzkouším jiné RAM. BIOS mám nejnovější...
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Paměti Gskill by měly být v pohodě.
Ještě mě napadlo máš kit 2ks nebo 4ks? 4 dělají problémy.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 44 vteřinách:
A nehrabal jsi se v BIOSu v nastavení paměti? Možná dej bios do defaultu a otestuj jestli to bude zase dělat.
Ještě mě napadlo máš kit 2ks nebo 4ks? 4 dělají problémy.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 44 vteřinách:
A nehrabal jsi se v BIOSu v nastavení paměti? Možná dej bios do defaultu a otestuj jestli to bude zase dělat.
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Kminek píše:Čas od času deska trénuje ramky. Stává se mi to tak 1x do měsíce. Mám tu samou desku.
A robí to,aj keď to máš v biose vypnuté t.j. Memory Context Restore na možnosť enabled ?
-
- Level 4
- Pohlaví:
Jseš si jistý, že to dělá zdroj? Podle mne se takto chová grafika při startu PC. Už jsem se s tím setkal. To, že PC nenajede hned, je normální. Detekce a inicializace zařízení BIOSem zabere taky nějaký čas.
-
- nováček
- Pohlaví:
Chtělo by to změřit na stopkách, jak dlouho to trvá. Přestávají se ventilátory točit a cvakne v tom než se to rozběhne normálně? Dělá to i když jsou v biosu načteny default settings a ram je spuštěná pomalu, tj. bez Expo nebo Xmp?
-
- nováček
- Pohlaví:
BIOS jsem dal do defaultu (jen EXPO jsem zapnul), tak se to zlepšilo, ale furt tam je bych řekl tak 1vteřinová prodleva než se zapne obrazovka s úvodním načtením...
Memory Context Restore je v defaultu vyplné?
Mám jen 2 kity v 2 a 4 slotu, nevím proč když je dám do 1 a 3 tak se nenačte nic..
Memory Context Restore je v defaultu vyplné?
Mám jen 2 kity v 2 a 4 slotu, nevím proč když je dám do 1 a 3 tak se nenačte nic..
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
RIKI22 píše:Kminek píše:Čas od času deska trénuje ramky. Stává se mi to tak 1x do měsíce. Mám tu samou desku.
A robí to,aj keď to máš v biose vypnuté t.j. Memory Context Restore na možnosť enabled ?
Mě to netrápí, děje se to 1x za měsíc až 2.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4312
-
od petr22
17 kvě 2024 22:07
-