Mám takový menší problém, z ničeho nic přestal pc číst mechaniky i flashky (hlásí u nich, že nejsou přístupné a přístup zamítnut). Včera to šlo ještě v pořádku a dneska nic. Přitom v nouzové režimu flashku načtu bez problému a načte se i disk, i když nespustí (kdo by se taky koukal na video v nouzovém režimu, tak to beru jako v pořádku).
Zkoušela jsem odinstalovat ovladače, ale nic. Obnova systému taky nepomohla.
Nelze číst mechaniky ani flash
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze číst mechaniky ani flash
Vítám Tě na fóru. Přidej informace o PC a systému na PC. Ve správci zařízení není žádný otazník, nebo vykřičník? Není to po zatuhnutí PC a následném Reset?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Omlouvám se, samozřejmě Zdravím a Děkuji za přivítání :-)
Ano, přesně tak, po zatuhnutí a restartu (nuceném). Následných milion restartů to už ale nespravilo.
Systém: XP Home E.
Pc: Acer, proc. AMD Sempron 3000+, 1,79 GH, HDD: Model HDT72251 6DLA380 SCSI Disk Device, RAM 1GB
Mechanika je LG a druhou nepoznám
nevím co k tomu je nutné ještě dopsat, nejspíš jsem tu uvedla i to, co není třeba
Vykřičník ani nic takového tam není, vše se ukazuje v pořádku...až na to, že není
Ano, přesně tak, po zatuhnutí a restartu (nuceném). Následných milion restartů to už ale nespravilo.
Systém: XP Home E.
Pc: Acer, proc. AMD Sempron 3000+, 1,79 GH, HDD: Model HDT72251 6DLA380 SCSI Disk Device, RAM 1GB
Mechanika je LG a druhou nepoznám
nevím co k tomu je nutné ještě dopsat, nejspíš jsem tu uvedla i to, co není třeba
Vykřičník ani nic takového tam není, vše se ukazuje v pořádku...až na to, že není
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve vyčisti PC včetně registrů Ccleanerem, pak spusť kontrolu disku s případnou opravou chyb a následně otestuj paměť programem Memtest. Potom se mrkni zda CD/DVD mechaniky jedou v módu DMA a ne v PIO a případně odeber ve Správci zařízení řadič, na který jsou připojené mechaniky a restartuj PC a otestuj mechaniky, zda čtou. Co máš za zařízení připojené k USB?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Dobře, vyzkouším
Mám Kingston a Pretec (bohužel, něco se mi s Pretec spolu s pc stalo a hlásí se jakou mechanika a ne flash - a nejen v tomto pc).
A zrovna jsem zjistila, že i když jiné programy mechaniky nevidí a sama s nimi manipulovat nemůžu, DVD shrink je vidí a může s nimi bez problémů pracovat
Mám Kingston a Pretec (bohužel, něco se mi s Pretec spolu s pc stalo a hlásí se jakou mechanika a ne flash - a nejen v tomto pc).
A zrovna jsem zjistila, že i když jiné programy mechaniky nevidí a sama s nimi manipulovat nemůžu, DVD shrink je vidí a může s nimi bez problémů pracovat
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je také možné, že máš v PC nějakého vetřelce. Vlož log HiJackThis do stejmené sekce zde na fóru a požádej o kontrolu.
Tak to nepomohlo....teď to ani neotevře a hlásí rovnou přístup zamítnut 
A DVD Shrink už najde jen jednu mechaniku
Vložím

A DVD Shrink už najde jen jednu mechaniku
Vložím
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nefunkční mechaniku odpojit od datového i napájecího kabelu.
Nepomohlo, pořád stejné, nouzový ano, klasický řežim ani rána 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Odeber řadiče mechanik i usb a restartuj PC.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
u USB je jich spousta, odebrat všechny?
u mechanik odebírám pouze Primární a Sekundární...ten prostřední Řadi Ali M5229 rozhraní IDE je sběrnici PCI v režimu Bus Master nechávám
u mechanik odebírám pouze Primární a Sekundární...ten prostřední Řadi Ali M5229 rozhraní IDE je sběrnici PCI v režimu Bus Master nechávám
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doufám, že tu druhou flashku nestrkáš do usb, když dělá problémy. Jestli ji máš zobrazenou ve správci disků, tak ji zkus odebrat ze systému. Z Usb odpoj všechny zařízení a zkoušej je připojovat postupně a zároveň testuj. Může to dělat i některé připojené zařízení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35
- 4878
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 3731
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Kdo umí číst kód HTML? Doladit jednu podmínku. Příloha(y)
od Minapark » 06 led 2025 09:21 » v Programování a tvorba webu - 22
- 10044
-
od Minapark
20 led 2025 16:54
-
-
- 4
- 3397
-
od Dolpi
01 zář 2024 22:17
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5289
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”