Desky MSI & Zdroje FORTRON !

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Desky MSI & Zdroje FORTRON !

Příspěvekod Sektor » 31 kvě 2008 11:19

Upozornění na špatné komponenty : Napíšu to jen stručně ....

Všechny desky MSI, všechny zdroje fortron ...

1. Desky MSI se přehřívají, nepodporujou plně nové procesory (viz 125W problémy třeba s 6000 a 6400+) , často padají z hezkého počasí (nebo nevím ...). Možná taky proto je taková alfa vyhodila z nabídky, jelikož je reklamovalo více lidí než je zdrávo ...
2. Prvně jsem si myslel, že je to jen zainteresovanost ... ale když už je to dneska téměř 10. zdroj Fortron Blue 2 a neutáhl sestavu za 20 tis , tak už na tom asi něco bude ....
-abych ale nebyl skeptický : Neberte 500W zdroje, pokud grafika potřebuje v PC alespoň 400W apod ... nemá to smysl a berte alespoň 600W ... ovšem paradox je ten, že Corsair 520W tuto sestavu táhne bez problémů ... pochybuji, že je to v těch 20W :o)

*Ještě že je alfa tak hodná a i v sobotu dopoledne mi zdroj reklamovali + dali nový/jiný s dodatkem "jste měl říct k čemu ten zdroj budete potřebovat" - jsem se jen zasmál, kupuju a skládám to co lidé chtějí, kecat jim do toho už nemá většinou smysl ... :-D .... sestava ala AMD 9850BE , nVidia 9800GTX , atd. .... fortron Blue II 500W kixl poprvé při instalaci winů (XP) - prohledávání HW ... podruhé hned při prvním puštění 3D Mark 2006 ... pustil jsme tedy 3Dmark ještě jednou a v polovině to stejné - takže reklamace ... ještě že zákony umožňují zboží vrátit, když jej máte jen pár hodin/dnů ;-)

Hezký den
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Reklama
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Desky MSI & Zdroje FORTRON !

Příspěvekod peta501 » 07 čer 2008 19:34

mam desku msi ... a jede mi rok bez problemu neprehrejva se... ani po OC
mam zdroj forton a tahnu na tom bez problemu 3870 a sestavu co mam v podpisu ...
takze ja stim asi zadnej problem nemam
kamosovi sem dal do pc forton blue 2 a tahne 2900Pro, 5600+ x2... takze ja s fortony takovej problem nemam ani s msi
paradox je ze mi vyhorel asus :D
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

PojdmeDatDotu
nováček
Stav:

Příspěvekod PojdmeDatDotu » 09 čer 2008 19:49

Nevím, nemám s ani jedním zkušenost, ale lidi říkají na oba jen chválu, no jo, lidé toho namluví :). Kamarád v alfě koupil nějakou brutal sestavu, CORE2Q a 2x 9800GTX, desku za 6 tis. a k tomu chtěl zdroj 1000w, bohužel, alfa ho nedokázala sehnat a jemu se nechtělo čekat, tak koupil 850W Thermaltake, počítač se mu nechtěl ani zapnout, byl jsem u toho, nakonec jsme vyzkoušeli všechno vyndat, zandat atd. a rozjelo se to. Na další den říkal, že se to pořád seká a restartuje, asi z přehřívání. Tak koupil case Thermaltake armor, protože v té staré se to zákonitě muselo přehřívat, ale to moc nepomohlo, vrátil jednu grafiku, a to pomohlo jen trochu, tak byl celou sestavu reklamovat, asi za týden mu v alfě řekli, že jim ten PC běžel na zátěžovém testu 10h bez problému a pc mu vrátili. Takže problém bude asi napájení u něj doma, vyzkoušel všechno, samostatnou zásuvku atd. Asi nějaké seky v dodávce elektřiny. Paradox je, že ten starý PC co měl, se zdrojem KME 350W jel v pohodě. Takže to je možná tím počasím, jak říkáš :) Já se mu jen směju, ze závisti, protože ten počítač, samozřejmě, nekupoval za vlastní.

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 09 čer 2008 19:52

Desku mam sice GIGABYTE, ale zdroj mam Fortona 400W a je v klidu, nec se zatím nestalo a to PC jede v kuse mam grafiku a TV tuner a ten taky něco žere ale jen 1 disk a 1 palirnu :D no a chci kupovat GK tady od Wesla task jsem zvědav, jestli to utahne ;-)
Naposledy upravil(a) Fox8 dne 09 čer 2008 22:35, celkem upraveno 1 x.
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 09 čer 2008 20:52

Od ledna jsem fortron Blue použil na NOVÉ sestavy (přes 20 tis CZK) asi 30x a počet těch vadných si můžete přečíst výše. Nicméně nebyly spíše ani tak vadné, jako to spíše neutáhly ... zda Watově či technicky, toď otázka, ale v pár případech je Corsair 520W nahradil bezproblémově, a pochybuji že těch 20W něco řeší ....

*Osobně mi deska MSI odešla (jen v mých PC) 4x od roku 2000, typy které po X měsících na trhu vyšly jako vadné, jelikož neutáhly 125W CPU apod. zde snad nemusím zmiňovat , většinou je strhly z trhu a koupit je teď je sebevražda, ikdyž se jedná o hezké AM2+ s podporou i nových 4 či 3 jader ... nešel bych do toho s vyšším CPU než 5600+ (osobní zkušenost se 2 typy AM2+ , které MSI nabízí, resp. nabízelo nebo nevím jak to teď s nimi je, na očích je nevidím ... jen se mi teď nedávno potvrdilo to, co říkám stále ...) ;-)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 10 čer 2008 10:04

Fortony jsou úplně normální zdroje - do PC do 12k ideální.Pro dražší stroje je lepší použít lepší ale to je už dlouho známá pravda.
MSI desky a jejich nepodpora žravějších CPU AMD je též známá - je to napsáno i na oficiálních stránkách MSI.. jinak já už jsem zde na MSI desky upozorňoval.. je to o pár řádků dole .. jakýsi Surehand mě ovšem obvinil že to není pravda :eh:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 10 čer 2008 11:48

Zdroje Fortron jsou naprosto v pořádku i mě jeden jede doma v pohodě,a koho znám ,mají ho taky a nestěžují si.
Co se týče desek od MSI jsou už více méně zaměřeny pro normální spotřební trh kde se neočekává přetaktování či jiné zásahy do PC než běžná práce s ním. Desky jsou stabilní a to co je psané je dané (tedy i různá omezení) proto v rámci svých možností se nijak neliší od ostatních a jsou zcela plnohodnotné do každého domácího PC .
ps: nedělejte z nich něco jiného než jsou - firma má tradici a své jméno a že někdo je napadá skrz jeho nevyslyšené požadavky neznamená to ještě že je to brak !!!
ps: kdo do toho dělá ví o čem píšu , ti ostatní si poradí(většinou ne samy).
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 10 čer 2008 12:16

Snad shoda náhod, ale já osobně až do poslední sestavy, kdy jsem dal u desky přednost Asusu, jsem vždy používal desky MSI a z velké většiny zdroje Fortron (a cpal to i ke všem kámošům, kterým jsem PC stavěl). Nikdy, nebo spíše NIKDY, jsem z výše uvedenými komponenty neměl sebemenší problém, jen u jedné desky blbla intergovaná zvukovka a ta se ihned reklamovalal kus za kus a od té doby klid, takže nemoho souhlasit.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

d'0N3
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod d'0N3 » 12 říj 2008 02:04

MSI byly dobre desky s chipsetem via, tedy dokud nezacli cpat nforce a dalsi..
Fortrone zdroje jsou bez problemu, dulezity je rozvod elektriny v dome, pokud mate napr. spustene 2 pc , pracku, vysavac, a predevsim zaplou troubu, tak jsou vykyvy a vyhozene pojstky.. nezapomennte na prepetove zasuvky, nerikam, ze dokazi vse ale mit strceny kable do obycejnych zasuvek je trochu hra na smrt.. taky nevim nac cpat do stroje spoustu periferii, kdyz je vsechny soucasne clovek nevyuzije..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3377
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • Výběr desky a pamětí
    od MariTopHigh » 02 lis 2024 07:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2452
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 23:00
  • Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
    od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky
    12
    7215
    od Rosta_Kolmix Zobrazit poslední příspěvek
    18 lis 2024 20:57
  • Test základní desky Asus Prime B650M-K
    od KingGustavo » 30 čer 2024 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    4068
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    01 črc 2024 20:42
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti