Ahoj,
zhruba pred tydnem se mi nekolikrat sam vypnul PC (uplne stejne jako kdybyste ho vytahli ze zasuvky) a pozdeji uz se vubec nezapnul. Vetracky se neroztocili, proste nic. Tak sem vymontoval zdroj, zkusil sem ho v jinem PC a taky nic. Takze z toho jsem usoudil ze mi odesel zdroj (300W).
O par dni pozdeji mi prisel novy zdroj Fortron 350W, namontoval sem ho a pocitac se uz spustil, vse bylo v normalu az na to ze mi nenajel vubec monitor - jako kdyby nebyl pripojeny k PC. Tak sem si rikal ze mozna neco bude s grafickou kartou, ujistil sem se, ze je spravne zastrcena, apod... dokonce i chladic se na ni otacel (je napajen z gr. karty).
Pucil sem si tedy slabsi grafickou kartu z druheho pocitace, namontoval sem ji a monitor take nereagoval po pripojeni. Znechucen jsem grafickou kartu vratil do pocitace, ze ktereho sem si ji pujcil.. k memu prekvapeni ta pujcena grafika taky prestala reagovat a vubec nezapla monitor. Musel sem teda kabel prendat do integrovany grafiky, aby mi aspon druhej pocitac "fungoval"..
Je mozne, ze se mi poskodil i nejak AGP slot na desce? Diky za pripadne rady.. zrejme to vidim na servis :(
problém se zapnutím
-
- Pohlaví:
Re: problém se zapnutím
Myslím, že sis odpověděl sám. Příčinu bych tipoval na desku, která nejprve odpálila zdroj a po té i tu "slabší" grafiku.
Re: problém se zapnutím
Presne.Souhlasim s blue Spiritem.vada bude zrejme na portu na GK.Pokud se zpocatku jednalo o spaleny ci jinak nefukcni zdroj mohlo se neco "provest" na zakladni desce ktera ponicila port na GK.Zkouset treti kartu bych uz asi neriskoval pokud by nebyla vhodna na "zelezo"
ale pokud mas moznost tak reklamace.

Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4006
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06