Přeskakování písmen diskových jednotek v XP Vyřešeno
- sacredmoon
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Přeskakování písmen diskových jednotek v XP
Proč externí disk po připojení přeskočí volné diskové jednotky (např. H:)? Jsou někde zamčené? Je možné je odemknout pro zařízení? V systému nejsou zakázané a jiná zařízení se na volné diskové jednotky připojí. Není to poprvé, co jsem se s tím u externích disků setkal ve win XP. Kde se to nastavuje?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přeskakování písmen diskových jednotek v XP
A nemáš náhodou ty písmena blokované jako virtuální mechaniky.To potom překročí na další písmeno.Já na externí disky volím označení X a tím pádem to mám vždy a všude X,protože tolik písmen to nikdy nepřekročí 
Klikneš na disk pravým a zvolíš jiný název a můžeš i přidělit písmeno.

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Jinak je možné blokovat písmena v softwaru: Tweak UI
- sacredmoon
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy píše:A nemáš náhodou ty písmena blokované jako virtuální mechaniky.To potom překročí na další písmeno.Já na externí disky volím označení X a tím pádem to mám vždy a všude X,protože tolik písmen to nikdy nepřekročí
No ale kde si vybíráš to písmeno? Kliknu na vlastnosti disku, záložku obecné a tam je jen název disku. Jinak virtuální mechaniky jsou na D a F. Stalo se to po posledním (nejspíš špatném) odebrání disku ze systému. Psalo to ty hovadiny jako že zápis na disk se zpožděním se nezdařil. No a vždy, když na chvilku zablokuju to jeho písmenko jiným zařízením, tak se potom disk přesune o písmenko dál, protože nějak předpokládá, že je jednotka blokovaná, i když není. Ve správci zařízení jsem odinstaloval disk úplně, ale stejně se nenačte na volnou jednotku, jen na tu, která se mu líbí. Když jsem mu v tweak UI nechal jen ty, které se mu nelíbí, tak se vůbec nealokoval na písmeno. Ve správci zařízení byla hláška, že je zařízení zakázáno, chyba 22. Co je kruci chyba 22?
Ty taky X?Marfy píše:Já na externí disky volím označení X
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Ovládací panely >

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kód 22
Zařízení je zakázáno. (Kód 22)
Doporučené řešení
Zařízení je zakázáno, protože ho uživatel zakázal pomocí Správce zařízení. Klepněte na možnost Povolit zařízení. Spustí se průvodce povolením zařízení.
Zařízení je zakázáno. (Kód 22)
Doporučené řešení
Zařízení je zakázáno, protože ho uživatel zakázal pomocí Správce zařízení. Klepněte na možnost Povolit zařízení. Spustí se průvodce povolením zařízení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- sacredmoon
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přeskakování písmen diskových jednotek v XP Vyřešeno
Aha, správa disků. To by mě nenapadlo, že jde vyměnit písmena za chodu. Sice to tomu disku chvíli trvalo, ale povedlo se.
Díky, vyřešeno.
Díky, vyřešeno.
Zpět na “Problémy s hardwarem”