caute mam uplne novou sestavu a kdyz zapnu PC tak me to pise ze muzu pokracovat do windowsu a nebo nastaveni BIOSU tak dam del dam hardware monitoring a pise to CPU : 101 C / 215 F nejak tak to je ostatni teploty jsou OK nevite co to je?
CPU : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57589
RAM : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143
GPU: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51742
MB : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53887
Novy procesor ukazuje teplotu 100C hned po zapnuti PC ! Vyřešeno
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Novy procesor ukazuje teplotu 100C hned po zapnuti PC !
Pokud sis PC skládal sám, tak bych to viděl na špatně nasazanej chladič nebo špatně aplikovanou pastu, teda pokud je ta teplota pravdivá. Zkontroluj to všechno a taky napiš co máš za chladič.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš správně usazený chladič? Ikdyž to vypadá na vadné teplotní čidlo.
A do windows se dostaneš nebo ne? Jinak esi ano bych zkusil nějaký externí program např EVEREST.
A do windows se dostaneš nebo ne? Jinak esi ano bych zkusil nějaký externí program např EVEREST.

Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
no chladic mam tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42023
ale tak to je blbost aby za 5 vterin byla teplota procesoru 100 C ne?
a do windowsu se dostanu, ale co kdyz teplota je pravdiva a procesor napriklad bouchne ?......
neim
jo a PC jelo asi 15 vterin s tim chladicem nevim ale myslim ze by mel byt spravne nasazenej
ale tak to je blbost aby za 5 vterin byla teplota procesoru 100 C ne?
a do windowsu se dostanu, ale co kdyz teplota je pravdiva a procesor napriklad bouchne ?......

jo a PC jelo asi 15 vterin s tim chladicem nevim ale myslim ze by mel byt spravne nasazenej
pokud je dobře usazenej chladič tak pc zapni a šáhni na pasivní část chladiče a 100C poznáš to se neboj
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
100 C poznam jasne to jo
ale stihne se pasivni chladit ten hlinik tak rychle ohrat? jinak za tech 15 vterin byl studeny

musíš to nechat chvilku běžet ale ten procesor aji kdyby neměl chladič tak hned nebude mít takovou teplotu a neboj procesor nebouchne
já bych normálně šel do winů teda pokud bych si byl jistej usazením chladiče(na to si eště neodpověděl)

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
stim chladicem nevim ... jak to poznat ?! nehybe se
Reklamoval bych cpu...anebo vrátil...vrátit můžeš do 14ti dnů od koupi tušim. Ale za 15 sekund je opravdu blbost aby měl takovou teplotu 

Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
tak jdu to zkusit znova potrel jsem celou vrstvu cpu a chladice teplovodici pastou poradne to dotahnu a zkusim jit do winu a uvidime teplotu kdyby se nic nezmenilo zkusim vypnout a zkusim sahnout na CPU
CPU je urcite spravne uchycene ale kdyz to zapnu tak porad stale ukazuje 100C nebude to jen nejaka ta chyba?
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kdyby teplota byla pravdivá, tak ti nenajede ani Windows:)
Já když sem před 4 lety měnil základku, tak sem tam nasadil procák bez pasty, jenom s větrákem a pustil sem to.. tak se mi pár vteřinách sám vypl :)
Já když sem před 4 lety měnil základku, tak sem tam nasadil procák bez pasty, jenom s větrákem a pustil sem to.. tak se mi pár vteřinách sám vypl :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 3876
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
13 led 2025 11:22