Caute, mam asi dost blby dotaz, ale jak poznam, ze mi pracuji obe jadra procesoru? Mam AMD Turion X2 Ultra ZM-80, taktovany na 2,1 GHz. Ve spravci uloh nikde nevidim ze by tam byly 2 jadra, everest mi sice 2 jadra ukazuje, ale i kdyz mam spustenou hru, tak mi jede akorat 1 jadro na 100 procent a druhe na nula. CPU-Z mi ukazuje jenom Core #0.
// Četl jsi pravidla tohoto fóra?
// „Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.“
// Název jsem upřesnil; příště vol vhodný název sám.
// Myloš
Dvoujádrovy procesor – jak poznám, že jedou obě jádra?*
Re: Dvoujádrovy procesor – jak poznám, že jedou obě jádra?*
Zkusil bych třeba Process Explorer.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Hra využívá pouze jedno jádro, protože nic jiného neumí!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic >>no newim co by tam muselo bejt za hru ...
ale me 90% her .. (i IL2 sturmovik) vyuziva oba jadra.. (50 a 50% ) misto aby pouzivala 1 na 100% ...
a to je to pomerne dost stara hra..
ale me 90% her .. (i IL2 sturmovik) vyuziva oba jadra.. (50 a 50% ) misto aby pouzivala 1 na 100% ...
a to je to pomerne dost stara hra..
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš Windows Vista,tak si stáhni miniaplikaci Quad Core Usage.Zobrazí se ti na ploše u miniaplikací a ukazuje využití obou jader v procentech i grafu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Pokud ti ve správci úloh jde vidět jedno jádro a většinou máš jedno jádro vytížené na max je to většinou způsobené tím že:
1. měnil jsi procesor ale windows jsi znovu neinstaloval - tedy správce vidí furt jedno jádro
2. AMD má optimalizaci dvou jader -program se dá najít běžně na netu nebo je to doplněk v CD k základní desce a pracuje tak že výkon optimalizuje na obě jádra - u her je to vázané podporou ze hry případně patchem ale většinou starší hry tohle nemají a tedy podpora dvou jader tam není.
1. měnil jsi procesor ale windows jsi znovu neinstaloval - tedy správce vidí furt jedno jádro
2. AMD má optimalizaci dvou jader -program se dá najít běžně na netu nebo je to doplněk v CD k základní desce a pracuje tak že výkon optimalizuje na obě jádra - u her je to vázané podporou ze hry případně patchem ale většinou starší hry tohle nemají a tedy podpora dvou jader tam není.
Naposledy upravil(a) Vousáč dne 29 pro 2008 21:23, celkem upraveno 1 x.
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
Tak hraju zrovna Mass Effect, tak to by snead 2 jadra mohlo vyuzit ne? jinak procesor jsem nemenil, mam novy notas na vanoce s Vistama. Tak kdybyste mi mohli poradit jak to druhe zprovoznit, jestli to nejak jde. Zadne CD k zakl. desce jsem nedostal.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2096
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12