Baterie u NTB vybíjení
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Baterie u NTB vybíjení
Mám NTB Sony Vaio, baterie se nabije na 94%, což je max, taky mi to přijde divné, ale co je divnější, že vypnou book, odpojím od nabíječky, sednu do auta, ujedu 100 kiláků, zapnu book a baterie má třeba 72%.Kde a do čeho se vybije.Book mám tak rok.
- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Baterie u NTB vybíjení
Nenechával si ho vypnutý a v síti ??? je možný,že batera se přebíjí a ztrácí svoji kapacitu (myslim že tak se to definuje
)

MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Předpokládám, že cesta zpět už není, ale myslím že by snad měla být ochrana proti přebíjení?
- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No ono je to jak u kterých,prožívám to samý,notebook mi vydrží cca hodinu a dvacet minut 

MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No to mě vydrží ještě okolo dvou hodin, ale s tím přebíjením, to tedy znamená, že když mám book nabitej mám ho odpojit od sítě a vybít ho až do mrtě???
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přes bios by měla jít baterka nakalibrovat...trvá to ale prej dost dlouho (v řádu hodin).
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyby někdo věděl jak budu šťasten, jinak budu muset volat do Kapsche až pojedou seřizovat mýtnou bránu, aby se stavili na štelung booku 

Jen taková drobnost- je notebook opravdu vypnutý? Neni třeba jen v úspoprném režimu který pořád něco žere?
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ne ne mám Visty a tam je i hibernace a spánek, ale vždy ho vypínám, ale ze začátku jsem taky na to sázel 

OK, tak v tom případě jen pokus (já ty pokusy rád
) nabij noťas, vypni ho a vyndej baterku- samo až ho nebudeš potřebovat- třeba přes noc a pak to zkus znovu.
Toť jeden pokud a druhé- rok je přeci jen na baterku dost, zkus ji trochu zfomátovat- buď kalibrace v biosu a nebo nastartuj pokud možnos jen do dosu/případně bios (at nepada zbytečně win) až bude nožas bobitý tak odpoj napájení a nech ho úplně vytřískat (až se vypne), pak ho pokud možno vypnutý úplně dobij. Postup případně opakuj, baterka se třeba trochu zmátoří- rozhodně ji to neuškodí...taky se mi po tomto více srovnala

Toť jeden pokud a druhé- rok je přeci jen na baterku dost, zkus ji trochu zfomátovat- buď kalibrace v biosu a nebo nastartuj pokud možnos jen do dosu/případně bios (at nepada zbytečně win) až bude nožas bobitý tak odpoj napájení a nech ho úplně vytřískat (až se vypne), pak ho pokud možno vypnutý úplně dobij. Postup případně opakuj, baterka se třeba trochu zmátoří- rozhodně ji to neuškodí...taky se mi po tomto více srovnala
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za rady, jen sem zatím nepřišel na to, jak se dostanu do Biosu, zkoušel jem DEL a F8 a nic.No zkusím tu kalibraci při spadlem win. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4858
-
od amirinda
Zobrazit poslední příspěvek
13 črc 2024 18:00
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2341
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2317
-
od p3v4x