TNT 2 M64 PCI Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

TNT 2 M64 PCI

Příspěvekod Petr Škorec » 24 led 2004 17:38

Zdar všem, mám problém TNT 2 M64 PCI.
Počítač normálně naběhne ale když ve Windowsu 98 spustim instalaci ovladačů a naistaluju ovladač tak po restartování mám ve vlstnostech grafické karty - toto zařízení buď nepracuje správně, nebo nemá nainstalované všechny ovladače (u ikony je vykřičník). Zkoušel jsem už jiné ovladače a jiný operační systém (Windows 95) ale pořád stejné, dokonce při použití nejnovějších Detonátorů (verze 53.04)se při nabíhání windows se počítač resetne, podařilo se mi z něj v nouzovém řežimu dostat čím to bylo, nemám to přesně napsané, ale bylo to něco se slovem PCI. Už jsem zkoušel jí dát do jiného slotu a nic. Jinak mimochodem všechny ISA a PCI sloty jsou zaplněny kartami. Budu mo vděčný za vaší pomoc.
Přeju hezký den
S pozdravem Petr Škorec

Reklama
Uživatelský avatar
Giovanni Software
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 149
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

AGP

Příspěvekod Giovanni Software » 24 led 2004 19:08

Grafické karty se dávají obvykle do slotů AGP... měla by ho mít každá MB, i starší modely. Má obvykle hnědou barvu a bývá na MB jen jeden ... Tam by měla tato karta snad fungovat, pokud jste ji dal do PCI slotu a je pro AGP, pak se nedivím, že to nefunguje ...
Giovanni Software

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 24 led 2004 20:22

2Giovanni? AGP do PCI slotu strčit nelze a karta by vůbec nezobrazovala... ani v nouzovém režimu...

2PŠ: Zkusil bych se podívat do BIOSU na položku Primary grafic adapter a nastavit ji na PCI (pokud jsem vás dobře pochopil že máte kartu PCI a nefunguje...)

Možná došlo k nějakému konfliktu s IRQ, ale to by to asi vůbec nechodilo... Zkuste najít na internetu drivery pouze pro tuto kartu (ne jen pro obecné nVidie)
Ahojky!
J.S.

Uživatelský avatar
Giovanni Software
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 149
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

2Sovicka

Příspěvekod Giovanni Software » 24 led 2004 20:47

2Sovicka: :shock: právě to mi taky přišlo divné :shock:
Giovanni Software

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Petr Škorec » 25 led 2004 08:49

Šamozřejmě že ta karta je na PCI, já nemám AGP slot...

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Petr Škorec » 25 led 2004 09:06

No ale co myslíte, kdyby ta karta byla v čudu tak to ani nenaběhne (podle mě ta karta asi jen tak neodejde). Žadný konflikt není (podle windowsu). Na stránce výrobce už je jen universální detonátor ve verzi 53.04. Fakt záhada, nemám třeba v biosu přidělit tý grafárně IRQ respektive vyhodit AUTO zjišťování?

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

...

Příspěvekod Rimmer » 25 led 2004 12:23

Ahoj,
důvodem tvého problému může klidně být i to, že tvůj zdroj již nestíhá zásobovat PC el. proudem. Možná by nebylo od věci všechny PCI karty z počítače demontovat a nechat tam jen zmiňovanou PCI grafiku.
Psal jsi, že tvoje PC nemá AGP slot, vůbec bych se nedivil, kdyby tam byl 200W zdroj.
Dále: Win 95 je již historie - na tom bych funkčnost graf. karty testovat příliš nedoporučoval - to už raději WinXP //je-li sys. na to stavěný\\
V BIOSU by jsi si také mohl pohrát s nastavením - bohužel asi nezbyde nic jiného než akce "pokus - omyl".
Automatické přidělování IRQ a DMA je dobré zkusit vypnout objeví li se některé nevysvětlitelné problémy - viz. tvůj. Rozhodně bych také zkusil.
pozn. s detonátory jsem nikdy problémy neměl - ty by měly být OK
((nastavení graf. karty v BIOSU na PCI místo AGP bych také zkusil - viz. příspěvek Sovicka))
hodně štěstí, dej vědět
Rimms

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

  Vyřešeno

Příspěvekod sovicka2001 » 25 led 2004 19:20

2Rimmer: Hrozně mě drtí když všichni ti malí si sem napíšou malinkaté rady a ty sem napíšeš rovnou celý postup se všemi možnostmi! Ale to je pozitivní vlastnost řešit problémy celé a od základů :)
Ahojky!

J.S.

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Petr Škorec » 25 led 2004 19:42

To jsem už taky zkoušel vyndat všechny karty, ale bylo to stejné. Zdroj mám 200 W, přece neni možný aby takovej malej hajzl sežral tolik proudu. Už jsem zkoušel v Biosu dávat ňekterá nastavení, a při jednom nastavení se monitor vypnul a PC se zaseklo (při nabíhaní Windows), jako kdyby to ta karta nezvládla. Na internetu jsem četl že některé karty od NVIDIE nejsou kompaktibilní s některými chipy základní desky, co to přesně znamená? Na Windows XP můžu zapomenout, sice mi možná grafárna poběží, ale nepújde mi ani jedna starší hra....Já mám Pentium 233 MHZ MMX se 128 MB RAM to bych stihnul zajít do obchodu pro rohliky než ty xpéčka naběhnou.

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Petr Škorec » 26 led 2004 22:41

Tak jsem jí zkoušel na jinym počítači a chodila v pohodě, takže to bude asi nekompaktibilitou s Acer chipem základní desky.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Rimmer » 26 led 2004 22:46

Na internetu jsem četl že některé karty od NVIDIE nejsou kompaktibilní s některými chipy základní desky, co to přesně znamená?


Nekompatibilita grafické karty s chipem základní desky znamená asi tolik, že v tom horším případě ti graf. karta vůbec nebude pracovat, v tom "lepším" případě fungovat bude, ale špatně. Zcela vyjímečně se může stát, že bude pracovat bez problémů.

**
na desku bych to asi zatím nesváděl, doporučoval bych ještě nainstalovat ty WinXP, nedivil bych se, kdyby ti graf. na nich fungovala.. ale sám jsi psal, že to by ti bylo stejně k ničemu, škoda

**

Sovicka: "napíšeš rovnou celý postup se všemi možnostmi" ....kdyby to jen byla pravda :+)
Rimms

Petr Škorec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Petr Škorec » 27 led 2004 18:16

Tak po třídenim maratonu v nastavování biosu se mi grafárna rozběhla, ale neustále mi padaj hry, mám directX 8.1 CZ. Takovýhle problémy s VooDoo II nepamatuju.


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: 83.Pepas, CommonCrawl [Bot] a 7 hostů