Blikání monitoru při připojení LCD TV
Blikání monitoru při připojení LCD TV
Před nedávnem jsem zakoupil LCD televizi Samsung 40". Při zapojení kabelů do televize mi začal dost blikat monitor který je na grafice připojený taky. Monitor ASUS 22"je připojen stíněným kabelem VGA a televize DVI-HDMI součastně se zvukovým kabelem. Jestli-že oba kabely odpojím,myslím DVI-HDMI a AUDIO je vše OK a monitor ani neblikne. Je možné,že se DVI a VGA kabely navzájem ruší ? jest-li ano jde to nějak odrušit ? Nutno podotknout,že DVI-HDMI kabel i ten zvuk jsou 15 metrů dlouhé (ale ůdajně to na digitální přenos nemá vliv) ! PC mám AMD Athlon 7750 Dual-core 2,7 GHz,3 GB RAM,Grafika ATI Radeon 3450 HD 1GB (připojení DVI a VGA), XP Prof.SP 3. Nesetkal jste se prosím někdo s něčím podobným ? Díky za každou odpověď.
- Přílohy
-
- 54314v.jpg (16.98 KiB) Zobrazeno 3357 x
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Blikání monitoru při připojení LCD TV
Zkus s televizí spojit jen audiokabely. Tám se vyloučí nebo potvrdí možnost, že je problém způsovený zemní smyčkou. Nedomnívám se, že by podstatou problému bylo vyzařování z jednoho kabelu do druhého, délka HDMI kabelu by taky neměla vadit (pokud je to koupený kvalitní hotový kabel).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
No to už jsem všechno vyzkoušel. Měl jsem připojen jen AUDIO,nebo jen DVI-HDMI. Nemohu si pomoci,ale bliká to jakmile připojím jakýkoliv kabel co vede do televize ! Ještě mne napadla jedna věc a to je,že mám ty kabely napojeny a to tak,že Audio je ze dvou audio kabelů a obraz je z kabelů DVI-HDMI spojka HDMI-HDMI a dalšího 10m dlouhého HDMI-HDMI. Jestli není zakopaný pes právě u těch spojů. Kabely jsou ale kvalitní,tedy podporují vysoké rozlišení 1080p a to i ta spojka vše jsem kupoval na ALZA.cz. Zatím to řeším tak,že když chci přepnout na televizi tak prostě vypnu monitor a spojím kabely vedoucí do LCD TV. Ahoj 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Máš televizi připojenou na společnou anténu nebo na rozvod kabelovky?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Televize má v sobě digitální tuner a jedu na svoji anténu pozemní digitální televizi. Proč,myslíš,že tady by mohl být problém ? To mne nenapadlo.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Při spojení počítače s televizí se propojí kostra obou přístrojů prostřednictvím stínění v audio nebo video kabelu. Počítač má zem spojenou s ochranným vodičem (kolíkem) v zásuvce. Pokud se problém s obrazem na monitoru objeví už v okamžiku spojení po audio kabelu, znamená to téměř jistě, že důvodem problému je uzavřená zemní smyčka. Protože televize má nejčastěji jen dvoužilový síťový přívod s plochou zástrčkou (je to tvůj případ? podívej se), takže její zem s ochranným vodičem spojená není, uzavírá se zemní smyčka přes něco jiného - nejčastěji přes stínění přívodu společné antény nebo kabelové televize - což není tvůj případ, ale smyčka se uzavře i v případě, že tvoje anténa je uzemněná.
1) Propoj televizi s počítačem a zkontroluj, jestli se situace na monitoru změní, když od televize odpojíš anténu.
2) Pokud má televize na audiovstupu konektory cinch, vyzkoušej, co to udělá, když se při připojené anténě pouze zvenku dotkneš zemí cinche na audiokabelu země cinche na televizi.
3) Pokud máš nějaký měřící přístroj, který umí měřit odpor, změř, jestli není zkrat mezi zemí přívodu od antény a zemí počítače.
1) Propoj televizi s počítačem a zkontroluj, jestli se situace na monitoru změní, když od televize odpojíš anténu.
2) Pokud má televize na audiovstupu konektory cinch, vyzkoušej, co to udělá, když se při připojené anténě pouze zvenku dotkneš zemí cinche na audiokabelu země cinche na televizi.
3) Pokud máš nějaký měřící přístroj, který umí měřit odpor, změř, jestli není zkrat mezi zemí přívodu od antény a zemí počítače.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6080
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 34
- 5618
-
od teichmann.ondrej