Zdravím,
mám takový, v současné chvíli už dost závažný problé. Mám originálná instalační CD Windows XP profesionál SP3 32bit CZ a je vlasně nemožné jej nainstalovat, instalace v prostředí DOS, tedy formátování disku a kopírování instalačních souborů proběhne bez jakých koliv problémů. Bohužel při dokončování instalace již pod grafickým rozhraním, tedy při nastavování jména počítače, síťové skupiny, instalace zařízení atd atd dochází v náhodnou dobu k modré smrti s různými chybami, nejčastěji 0x00000050, 0x0000000A, 0x0000008E , sem tam se ve výpisu objeví i jméno nějáké systémového souboru (taky různě). Když se podaří nainstalovat systém, nějákou nahodou, tak po startu okamžetě modrá smrt a restat. Vypadá to jako typická ukázka špatné RAM paměti, ale i po několikerém testování žádná chyba nenalezena. V BIOSu jsem zkoušel jak defaultní nastavení tak nastavení svá. Zkoušel jsem i instalační CD Win XP Prof. SP2 a výsledek stejný. Také přehodit paměťový slot a odstarnit veškeré USB periferie. HDD se zdá být v pořádku, grafika nevím jak by tohle dokázala udělat, a DVD mechanika už vůbec ne. Nevím jak zjistit jestli je chybná deska, CPU či něco jiného když nedokážu udržet v chodu systém a bootovací utility znám vlastně jen různé druhy memtestů na RAM.
Moje sestava:
Pentium E2180 2GHz
RAM 1024MB CL 5-5-5-18
HDD 120GB Maxtron (SATA)
DVD mechanika LG (IDE)
VGA Sapphire X1900XT 256MB Vivo
deska Gygabite GA-EX38-DS4
zdroj Delta Electronic 700W
Za jakékoliv relevantí řešení budu velmí vděčný.
Modrá smrt při instalaci Windows XP Prof Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Modrá smrt při instalaci Windows XP Prof
Podle čeho soudíš, že je HD OK? Otestuj disk, nejlépe prográmkem staženým ze stránek výrobce HD. Pokud to nejde v Tvém PC, zkus jej vložit do jiného PC jako 2 HD a otestovat (třeba u kamaráda ap.).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak zkoušel jsem Checkdisk, když mi to jednou vydrželo v nouzovém režimu a nenašlo to žádný chybný sektor, ale zkusím ještě projet poctivěji.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš-li v PC disketovou mechaniku, stáhni si program GolMemory na kontrolu paměti a nakopíruj na disketu. V biosu nastav boot z disketové mechaniky, vlož disketu a spusť PC. Naběhne kontrola paměti bez spuštění OS. Vydrž, chvíli to trvá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
FDD nemám, teoreticky si ji můžu půjčit, paměti jsem testoval Memtestem 86 v 3.5 stačeném jako ISO pro CD
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš použít i Ultimate Boot CD je tam povícero testovacích prográmků, každopádně bych prověřil HDD utilitou od výrobce. V tomto případě by to měl být SeaTools.
BTW ten zdroj se mi jeví jako poněkud předimenzovaný na takovouhle sestavu...
BTW ten zdroj se mi jeví jako poněkud předimenzovaný na takovouhle sestavu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
No zdroj je trošku nadsazenej, protože hodlám průběžně měnit komponenty jak budou peníze, tohle je takové z nouze cnost řešení, jinak ozkouším dík za hint.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak po opravdu zevrubném testování, zajím jediné co jsem našel je tohle, SMART Immediate Test mi našel chybu a to takovouto:
Comprehensive error log is 1 sector in lenght.
SMART indicates a previous failure of the C8H command.
Osobně nevím co je C8H, zkusím potrápit Google, ale první search nebyl moc úspěšnej...
Comprehensive error log is 1 sector in lenght.
SMART indicates a previous failure of the C8H command.
Osobně nevím co je C8H, zkusím potrápit Google, ale první search nebyl moc úspěšnej...
Typoval bych to na ten HDD Maxtor/Maxtron,jak píšeš,neznám/,je to už také pěkná"vykopávka".
Měl jsem asi před pěti lety ty podobné a oba mi postupně "umřely".
Měl jsem asi před pěti lety ty podobné a oba mi postupně "umřely".
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak že to je HDD vím, přecejenom ty testy dělám že?
Jen mě zajímalo jestli někdo ví co to je, něco jsem o tom našel že to je nějákej Read continue command, ale dá se to něják fixnout nebo ne ?

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud SMART hlásí chyby tak to nefixneš...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím, tak kamarád mi ten HDD projel tím Seatoolem a jedinou chybu našel zase SMART test, jinak všechny sektory uplně v pořádku. Tohle je oblast které uplně moc nerozumím, vím co to je SMART ale nevím jestli chyba vyhozená smart testem může dělat takovou paseku jakou mi to dělalo, přecejen jestli jsem to pochopil dobře tak je to funkce předpovídající selhání než nastane. Dokáže mi to někdo něják přiblížit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4183
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
27 říj 2024 10:25
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2203
-
od petr22
12 lis 2024 21:29
-
-
- 8
- 7276
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3854
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 6
- 7790
-
od zeus