Problém s grafikou / monitorem? Pruhy a pak černá obrazovka.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Yowza
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s grafikou / monitorem? Pruhy a pak černá obrazovka.

Příspěvekod Yowza » 22 črc 2009 15:29

Zdravím. V pondělí po poledni jsem se rozhodl, že si zahraju. Spustil jsem hru, načítala se (F1Challenge, ale to nejspíš nebude podstatné), odešel jsem si tedy na WC, než to "loadne". Vrátím se, a zamrzlo to - nešlo se dostat do Správce úloh ani "Alt+Tabem" ani ničím podobným na plochu, prostě zakyslá obrazovka na herním menu.
V podobných situacích mi občas pomohlo, když jsem PC trošku "ručně" popohnal (už je to starší kousek no) a on se vzpamatoval. Dnes ale po této "proceduře" začal pípat (normálně jednou "pípne" vždy při zapnutí, teď ten zvuk byl několikrát za sebou). Tak jsem to restartoval. Na monitoru se objevily barevné pruhy (určitě víte, oč jde...), ale dalo se na to jakž takž dívat - po načtení obrazovky "Vítejte" se však objevil kurzor myši a pak už byla jen černá obrazovka - po několika restartech, pořád to samé - počítač ale sám o sobě běží, teď vám píši z Nouzového režimu, kde žádné problémy s pruhy nejsou, dokonce mi ve Správci zařízení píše, že grafická karta NVidia 7300 GT funguje správně. V Nouzovém režimu mi to běží (nejspíš asi standardně) na základní grafice "VGASave", opakuji, monitor tady v "Nouzáku" nedělá žádné "cavyky".

Nevíte prosím, co s tím?

Děkuje a hezký den přeje
Yowza

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Problém s grafikou / monitorem? Pruhy a pak černá obrazovka.

Příspěvekod CrasherKill » 22 črc 2009 15:37

Odinstaluj a znovu nainstaluj ovladače ke grafice.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Yowza
nováček
Stav:

Příspěvekod Yowza » 22 črc 2009 15:50

Provedeno - počítač mi "dal malé světýlko naděje" v podobě toho, že to asi 3 vteřiny opět jelo normálně s graf. kartou, avšak pak začal monitor blikat - asi co 2 sekundy střídal zobrazení a "černo", po minutě nadobro zhasl (ne přímo monitor - kontrolka byla zelená - prostě přestal zobrazovat dění na počítači) a jsem tam, kde jsem byl. :-(

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 22 črc 2009 15:53

Nainstaloval jsi aktuální ovladače z webu výrobce?Doufám že než si je začal instalovat tak ty staré jsi odstranil.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Yowza
nováček
Stav:

Příspěvekod Yowza » 22 črc 2009 16:47

Nyní jsem tak učinil a...při zobrazení obrazovky "Vítejte" monitor zablikal a pak zhasl asi na půl minuty, potom se a rozsvítil, obraz byl trošku do růžova, s myší (jejíž kurzor měl jiný motiv, než onen, běžný, který mám), se dalo hýbat, akorát, když jsem na cokoli klikl, nic se nestalo...pak jednou počítač pípl no a potom jsem už dal reset a jedu zase zpět na "Vgasave".

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 črc 2009 17:43

Zkontroluj teplotu a chlazení GK.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Yowza
nováček
Stav:

Příspěvekod Yowza » 22 črc 2009 18:35

A jak to mám provést? Teď mám graf. kartu "Zakázanou", takže je tam nula (dle SpeedFanu) a Everest mi taky neukazuje žádnou teplotu graf. karty v Senzorech. Kdybych ji "povolil", zas mi začně blikat monitor a nedostanu se ani do nabídky Start. :-(

Jestli jsi to myslel nějak "manuálně", tak to prosím upřesni, v tomhle jsem zelenáč. ;)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 črc 2009 19:57

Otevři case a mrkni zda se točí ventilátor, je li tam vůbec jaký a zkontroluj množství prachu, případně sáhni na pasiv...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Yowza
nováček
Stav:

Příspěvekod Yowza » 24 črc 2009 12:09

Ventilátor se točí, celou grafárnu jsem očistil, pasiv v pohodě. Pořád to blbne stejně. :cry:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 24 črc 2009 20:31

Zkus jiný zdroj.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”