Vypínání PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hombi
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypínání PC

Příspěvekod hombi » 31 črc 2009 19:22

Zdravim,
občas když hraju něco náročnějšího, většinou se mi to stává u CoD4, protože to hraju nejčastěji. Tak najednou spadne celý pc, jako kdyby se vypnul proud. Stává se mi to od doby co jsem taktoval CPU a nebo se dá říct od doby co jsou horka. Myslím si že CPU to nedělá, schválně jsem ty takty o mnoho snížil a později se opakoval stejný problém, také jsem zkoušel test stability a ten je v pohodě. Takže si myslím, že to buď dělá deska (to vypínání, teplotu při zátěži má 48°C), divný je ale že nezapípá, prostě nic. A nebo to vypíná sám zdroj Fortron (je to možný, že by zdroj schválně vypnul?) Nevím si rady :) ještě zkusim dát takty na základní hodnoty 2.8 GHz, a pokud 2 měsíce nespadne PC bylo to tim procesorem. Jinak už fakt nevim. Nějaký nápady, rady?

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Vypínání PC

Příspěvekod Spyke » 31 črc 2009 19:36

48°C na MB při záteži je naprosto v pohodě. Podle mě to bude buď teplotou, některý komponent se přehřeje (nejčastěji to bývá GK) a Pc spadne. A nebo, což je taky možnost, to neutáhne zdroj. Přeci jen při zátěži si komp veme trošku víc a na zdroj to může být nad jeho možnosti.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

hombi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hombi » 31 črc 2009 19:48

No grafika má v IDLE jádro - 42°C, při zátěži nějakých 50a něco. Řekl bych že má dost dobrý teploty, navíc je osazena Accelerem S1, viz. podpis. Mám taky podezření na zdroj, protože kdyby to dělal jiný komponent, alespoň by to dávalo nějak najevo :-) Ale myslíš, že 500W na moji sestavu je málo? To se mi zdá hodně nepravděpodobný, jelikož jsem na tom hrál dřív Crysis (skoro na max) a nikdy mi to nespadlo.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 31 črc 2009 20:00

No tak teplotou to nebude, tyhle hodnoty jsou krásný. Bluestorm je slušný zdroj (taky ho mám) a 500W rozhodně není málo, Tvůj komp by měl utáhnout i 400W zdroj, tkž v tomhle to opravdu nebude. Když už, tak jedině, že by byl špatný. Nebo máš na jedný větvi moc velkou zátěž a to prostě neutáhne. I když to se mi taky nezdá, když píšeš, že si na tom dřív hrával bez problémů. Hádám totiž, že od té doby si uvnitř case nic nepředělával nebo ano? Pokud máš možnost ozkoušet svůj komp i s jiným zdrojem, tak neváhej. A ještě jedna věc, když si taktoval CPU, taktoval si i paměti? Možná by nebylo do věci je taky otestovat MemTestem, za to nic nedáš.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

hombi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hombi » 31 črc 2009 20:25

Nic převratnýho jsem v pc nedělal. Možnost zkusit jiný zdroj nemám, to mi zas tak nevadí, on ten výpadek se stane vždycky nečekaně a když toho výpadku chci dosáhnout znova, tak se mi nedaří, vařim komp co to jen jde a nic se nestane :smile: pěkne si se mnou hraje. Už dlouho přemýšlim o koupi novýho zdroje Enermax, tak ještě uvidim. Dám tedy takty procesoru na základ, napětí též. S pamětmi jsem nemanipuloval, zas tolik jsem netaktoval abych musel snižovat paměti. Přesto MemTest zítra pustim. Tiše tedy doufám, že se mi to opakovat nebude. Zatim díky za rady, kdyžtak se ještě ozvu :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4725
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4045
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2741
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17973
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44

Zpět na “Problémy s hardwarem”