seknutí počítače

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hromypc
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

seknutí počítače

Příspěvekod hromypc » 31 črc 2009 23:50

Dobrý den. Omlouvám se za založení nového tematu, ale stejné nebo podobné jsem tu nenašel. Jenom bych se chtěl zeptat:
Mám docela veliký problém. Kolikrát když využívám různé aplikace, mezi nimi jsou převážně hry, nebo i když jsem jenom na ploše, tak se mi po nějaké době (někdy 3 nebo 4 hodiny a někdy jenom chvilka) sekne počítač.
Třeba když hraju nebo pouštím hudbu, tak je poznat, že se mi sekne i zvuk na nejaké 2 nebo 3 sekundy, pak už mám jenom seklý obraz a zvuk není slyšet.
Nemůžete vědět, čim to je? Potřeboval bych poradit.

Ale je tu jedna věc, kterou podezřívám:
Jednou jsem si opravoval koncovku USB kabelu, ktery byl zastrčen v PC a najednou se vypnul. Po chvilce už šel zapnout, ale hned se vypnul. Pak se vypnul při nabíhání Windows a pak už šel, ale to se mi nesekal.
Seká se mi od té doby, co jsem si nově instaloval Windows a nenainstaloval jsem asi dvacet souborů kvůli tomu, že jsem měl poškrábané CD.
Myslíte, že by to mohlo být Windowsem?

Děkuju za každou informaci.

// Vítej na fóru PC-HELP.
// Za založení nového tematu se neomlouvej, protože kdybys to neudělal, porušil bys pravidla ;-)
// Příspěvek jsem ti rozdělil do odstavců (sáhodlouhý shluk písmen tu nikdo luštit nebude; mysli na to) a přidal diakritiku.
// Také jsem zvýraznil to nejdůležitější.
// Myloš

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: seknutí počítače

Příspěvekod Owner » 01 srp 2009 00:28

Pokud si při té instalaci dal přeskočit a byly to důležité soubory,pak určitě je Windows postrádal a nemusel nainstalovat další věci,které byly na těchto souborech závislé. Jaké máš teploty v pc a jaký máš zdroj? Jinak ten USB kabel to nemůže dělat. Windowsy by hlásily zkrat nebo by vyhodily jinou, smysluplnou hlášku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

hromypc
nováček
Stav:

Příspěvekod hromypc » 01 srp 2009 11:06

Ano.Presocil sem minimalne 10 souboru.Teplota procesoru je kolem 40.Teplota VGA je 45 stupnu.A nevite jak windows opravit?myslite ze by to spravili aktualizace?kdybych to aktualizoval na SP3?

hromypc
nováček
Stav:

Příspěvekod hromypc » 01 srp 2009 11:08

Jinak zdroj 400W.Jinak pocitac AMD ATHLON 64 X2 2613 mhz.Graficka karta ATI Radeon HD 4670 1GB.RAMkdy Kingston 2krat 2giga.Zakladni deska Gigabyte.A myslel sem ze jestli tim skratem v USB kabelu sem nemohl nejak znicit nejake pocitacove kompomenty ze se mi to vzdycky sekne.

hromypc
nováček
Stav:

Příspěvekod hromypc » 03 srp 2009 10:21

tak uz sem asi zjistil cim to je.Uz se mi to nesekne ale vypne a udelal sem si test asi 10 min. sem paril COD5 na max. coz mi jako v poho utahne ale mam 89 stupnu a v normalnim pouzivani mam 50.Myslite ze to je tim?

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 03 srp 2009 10:48

89stupňů na grafické kartě?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 03 srp 2009 12:30

Jestli na grafice,tak je to v pořádku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

hromypc
nováček
Stav:

Příspěvekod hromypc » 03 srp 2009 23:05

Jo tak aspon neco v poradku.Jeste bych se chtel zeptat.Mam program HWMonitor a jak tam je kolonka Tempteratures jako teploty tak tam mam TMPIN0 pak TMPIN 1 a TMPIN 2.Ceho to je teplota?A jeste to vypinani PC muze to byt Windowsem?kvuli tem souborum ktere sem musel preskocit pri instalaci?jak uz sem se zminoval

hromypc
nováček
Stav:

Příspěvekod hromypc » 21 srp 2009 12:08

Muzete mi prosim nekdo pomoct?

simonides2000
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod simonides2000 » 21 srp 2009 12:37

Zkus z instalačního CD Windows opravu systému. Pokud chybí nějaké soubory, tak je tam doinstaluje. Po reinstalaci bych tam ještě jednou dal instalační CD Windows a po nabootování bych vybral konzoli pro zotavení systému a zadal příkaz Chkdsk /r: kdy tento příkaz vykoná podrobnou kontrolu jednotky a opraví všechny chyby a vyhledá chybné sektory a obnoví čitelné informace. Pokud máš podezření, že nějaké soubory chybí v systému, tak první reinstalace a pak konzole. Teploty TEMPIN jsou tuším teploty okolo cívek, napájecích konektorů apod. To nevím úplně přesně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”