Zdravim, mam problem s PC.
Pocitac prestal fungovat. Kdyz jsem ho zapnul nic nenabehlo, disk se vubec neroztocil a od zdroje se ozyvalo cvakani. Vymenil jsem zdroj a disk, uz to sice necvaka, ale jinak se nic nezmenilo - disk se nerozjede, nic nenabehne.
V cem je asi problem? Diky.
Nefuknci PC
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefuknci PC
Vítej na Pc-Helpu!
Těžko takhle říct v čem je problém, píšeš že nic nenaběhne - opravdu vůbec nic? Nevydá alespoň MB nějaký zvuk při zapnutí? Jako první bych zkusil překontrolovat ty malé káblíky, které vedou od zapínání na case na MB, možná že ti některý z nich vypadl. A pak také zapojení napájení od zdroje. Btw. Pc by se ti měl zapnout i bez HDD, tkž problém bych nehledal v tom, že se neroztočí..
Těžko takhle říct v čem je problém, píšeš že nic nenaběhne - opravdu vůbec nic? Nevydá alespoň MB nějaký zvuk při zapnutí? Jako první bych zkusil překontrolovat ty malé káblíky, které vedou od zapínání na case na MB, možná že ti některý z nich vypadl. A pak také zapojení napájení od zdroje. Btw. Pc by se ti měl zapnout i bez HDD, tkž problém bych nehledal v tom, že se neroztočí..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Diky za odpoved.
Kdyz to zapnu, tak ty svetylka co jsou zepredu bedny zacnou blikat a kdyz pripojim DVD romku tak svetylko na ni taky porad blika. Vetrak na procesoru i graficky karte se toci.
Jediny, co nejede je ten disk, jak ale rikas, tak nemusi. Na monitoru se vubec nic neobjevi, jakokdyby byl rozbitej, ale mam vyzkouseny, ze je v poradku.
Kdyz to zapnu, tak ty svetylka co jsou zepredu bedny zacnou blikat a kdyz pripojim DVD romku tak svetylko na ni taky porad blika. Vetrak na procesoru i graficky karte se toci.
Jediny, co nejede je ten disk, jak ale rikas, tak nemusi. Na monitoru se vubec nic neobjevi, jakokdyby byl rozbitej, ale mam vyzkouseny, ze je v poradku.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha, tkž se rozjede, ale ne jak má. No kdybych teď měl hádat, tak bych podezříval něco na MB. Píšeš, že monitor je v pořádku, neobjeví se na něm ani "No signal"? Zapojení všech komponentů si překontroloval? MB při startu nepíská? Nemáš možnost ozkoušet ten disk jinde? I když je divný, aby nešel, když píšeš, že právě jeho si měnil. Možná bych zkusil clear CMOS, aby se vzpamatovala.. 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus sem vypsat všechny komponenty PC včetně zdroje (značka a W). Víš betonově, že nový zdroj a disk jsou skutečně funkční?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Neobejvi. Kontrolka na monitoru chvili sviti modre a pak zacne svitit oranzova. Stejne jako kdyz ho zapnu, kdyz k nemu neni nic pripojeny. Proste to s nim vubec nekomunikuje.Spyke píše:Píšeš, že monitor je v pořádku, neobjeví se na něm ani "No signal"?
Nic nepíská. Akorát v tom zdroji tak nejak cvakalo a po vymene uz to nedela.Spyke píše:MB při startu nepíská?
Disk mam vyzkouseny, ze je funkci. Zkousel jsem i dalsi funkci disky, vysledek stejny.Spyke píše:Nemáš možnost ozkoušet ten disk jinde?
Tak tohle bohuzel nevim, co znamena.Spyke píše:Možná bych zkusil clear CMOS
Z hlavy komponenty nevim, takze je kdyztak potom zkusim zjistit. Ten zdroj je SS-400ET 400W 80PLUS OEM.Pic píše:Zkus sem vypsat všechny komponenty PC včetně zdroje (značka a W).
Disk stoprocentne funkcni je, zdroj predpokladam.Pic píše:Víš betonově, že nový zdroj a disk jsou skutečně funkční?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Reset CMOS vymaže uživatelská nastavení BIOSu, taktování, atd. Možná bude stačit když na nějakou dobu vytáhneš baterku ze základní desky. Samozřejmě při vypnutém a ze sítě odpojeném Pc. Pokud by to nešlo, tak to budeš muset provést jumperem propojením dvou pinů, použij na to třeba malý šroubovák a propoj piny 1-2. Aneb přepnout to z polohy KEEP do CLR_CMOS. Pokud nevíš, kde to hledat, mrkni do manuálu k desce. Btw. ozkoušel bych GK v jiném Pc, je možné že s ní něco je + bych se ujistil, že zdroj je v pořádku a GK je správně napájená. I když to nevysvětluje ten HDD.. 

Zpět na “Problémy s hardwarem”