seknutí pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

makinek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

seknutí pc

Příspěvekod makinek » 27 lis 2009 10:01

Ahoj,
už týden pomalu pozoruji, že počítač je furt pomalejší a pomalejší, ale ebyl čas to řešit a opět jsem na to doplatil.
Od včera už pomalu ani nejde pc jakmile zapnu třeba prohlížeč operu, a outlook tak najednou pc začne hučet a během chvilkky to hučení se vypne je ticho a pc je seklé.
Zkoušel jsem memtest jestli jsou v pořádku ramky, ale v pohodě.
Zkoušel jsem bod obnovy a problém stále je takže předpokládám, že to bude něco s HW, ale co?
Vir tam prej žádný nemám a je zajímavé, ale že v nouzovém režimu funguju v pořádku.

Reklama
Polux
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: seknutí pc

Příspěvekod Polux » 27 lis 2009 10:06

Rozdelej PC a kouni jestli neni moc zapraskany prachem pokad ano poradne vypucovat.Pokad to nepomuze a bod obnoveni jsi delal tak pak jedine reinstal.

makinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod makinek » 27 lis 2009 11:03

pc jednou za čas čistím aby tam nebylo moc prachu takže tam moc problém nehledám. Reinstal až jako poslední věc.

Je, ale třeba zajímavé, že při načtení oken se mi nezapne ani avast je vypnutý a píše (Modul AAVM detekoval chybu při práci s RPC).
Vše se načítá jak když přeinstalujete okna a než naninstalujete vše potřebné ke grafické kartě tak jak ty okna pomalu mizí. Že by odcházela grafárna? jak by to šlo zjistit?

A furt to něco načítá (buď bliká nbeo neustále svítí)
Jo a pc se sekne po určité době. Zadal jsem heslo a nechal jsem to v klidu, furt to něco načítalo a asi po 5 minutách to neustále svítí a seklo se to, myší hýbat můžu, ale nic nefunguje. Tak oprava jak se to seklo klikl jsem myší na start a asi po 3minátach se otevřel start takže proč to tak pomalu načítá? :(

Polux
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Polux » 27 lis 2009 11:10

Tak zkuste projet PC combofixem (www.combofix.org) a pak se uvidi

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 27 lis 2009 11:17

Ahoj, sice nevím jaký máš operační systém, ale mrkni se na vytížení procesoru a ram (stačí stisknout CTRL+SHIFT+ESC zároveň a pak otevřít záložku Výkon.) Mrkni se, jestli ti to při zátuhu nějak enormně zvýší zátěž.. To že bliká disk znamená že je vytížený, takže tam bude asi nějaký soft co zapisuje a čte. Měl jsem podobný případ doma na NTB (OS Vista Home 32b), taky vytuhával, šlo hýbat jen s kurzorem a dělal mi to Firefox, pomohl reinstal, ale ty máš Operu :-)
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

makinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod makinek » 27 lis 2009 12:55

Polux - zkusím

pikaso.andreas - mám XP home.po zadání hesla se zdá vše normální, ale asi za 3-5minut se to nedá zjistit protože pc skoro nereaguje no a v nouzovém režimu je vše v pohodě...
v pc mám i ff, ale ten moc nepoužívám jenom někdy

Polux
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Polux » 27 lis 2009 13:04

Jo a tim combofixem to delejte v nouzovem rezimu pokad se PC tak seka.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 lis 2009 13:20

Doporučuji zkontrolovat teploty a to především u GK. Mrkni se zda se ventilátor na chladiči GK vůbec točí. Spusť kontrolu disku s případnou opravou chyb. V nouzovém režimu se nespouští řada ovladačů, služeb a programů, takže může být problém s některým ovladačem či programem. Mrkni se do Správce zařízení zda tam není někde ? nebo !. Také to může být nějaké verbež z netu, tak vlož log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o kontrolu. Návod najdeš v uvedené sekci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

makinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod makinek » 27 lis 2009 20:27

teploty v nouzovem režimu jsou normální, ale když nejsem v nouzáku tak to změřit nejde.
Do správce zařízení jsem koukal nikde otazník není.

Když se dělá log v nouzovém režimu jsou tam všchny potřebné věci ? Neboli jestli ta verbež se tam musí ukázat. Jestli se třeba ten log neliši od normálního režimu...

makinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod makinek » 06 pro 2009 08:59

Tak jsem pc přeinstaloval a první dny úplně v pohodě.
Ale teď zase den co den je to horší a horší.
Pc je pomalejší a nejhorší je, že se stává docela často - pc trochu furt hučí to je normální, ale najendou začne hučet 3x tolik(pc se sekne) a to hučení se úplně vypne a jakmile asi po 20s se hučení zase zapne tak pc jede v pohodě...
A teď jsem měl zaplé outlook,operu a instaloval program a při instalaci se pc restartovalo. Načítání windows je furt delší a delší...
Začíná to dělat co předtím takže nějaký HW?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 pro 2009 09:34

Zkontroluj teploty. RAM memtestem HDD utilitou od výrobce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 pro 2009 12:40

Spusť kontrolu disku s případnou opravou chyb, nebo si stáhni program ze stránek výrobce disku a zkontroluj stav disku. Jaký máš zdroj (značka a W)? Jakou máš GK?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Problémy s hardwarem”